Dávejte si v autě bacha

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod salam01 7. 5. 2008 12:34

Včera v noci jsme u nás* společně s kolegy z Říčan a Benešova pořádali letecký den - vylosovaný účastník pak měl vyhlídkový let vrtulníkem. Akorát se nelosovalo klasicky kámen-nůžky-papír, ale použili jsme jenom nůžky.

Tak jezděte lidi opatrně, at příště nemusíme vystřihávat někoho z vás!

* 6. km E55 od sjezdu D1 Mirošovice.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Jezdím tam každý den a kolikrát jen kroutím hlavou, jaká hovada se na našich silnicích pohybují. Asi 100 metrů od té včerejší nehody už je od loňského podzimu i jeden křížek.
Musím teda říct, že lepší bylo hasit chatu, čerpat vodu při povodních nebo tahat chlapa ze studny, než tohle.

BTW, ten řidič bílé dodávky* se asi dlouho neprojde po svých - po nárazu mu v kabině moc místa na nohy nezbylo.

* pravděpodobný viník - vjel do protisměru, škrtnul o Peugeot a sundal to BMW.
Kdo se bojí, sere v síni.
salam01
Obecní blb

Odeslat příspěvekod GP 7. 5. 2008 12:57

sugestivní, dobrá výstraha
GP
Nováček

Odeslat příspěvekod řidič BOB 7. 5. 2008 13:54

hmm, dodávky jsou vždycky špatné na nohy :-(
Požádal jsem powerballa, aby mne smazal. Snad to svede...
řidič BOB
Poslední varování

Odeslat příspěvekod T.E.CH 7. 5. 2008 14:27

Kolečka do dodávek...
T.E.CH
Veterán

Odeslat příspěvekod pepi730 7. 5. 2008 15:01

salam:koľko áut v tom bolo? Obsahom máš určite pravdu,ale je to "len" jedna nehoda z mnohých v ten ktorý deň.Kto bol vinný?
pepi730
Štamgast

Odeslat příspěvekod kefish 7. 5. 2008 15:07

Bile dodavky jsou mymi favority v provozu. To, co obcas predvadeji, nad tim zustava rozum stat.
Jsem podpisový virus. Prosím, zkopírujte si mě, abych se mohl rozšířit.
kefish
Štamgast

Odeslat příspěvekod pepi730 7. 5. 2008 15:14

kefish :máš moje "symfónie"-sú to večne sa ponáhľajúci(aj 150) remeselníci-podnikatelia,prevážne v ľavom pruhu
pepi730
Štamgast

Odeslat příspěvekod BigFoot007 7. 5. 2008 15:46

a pre toto by sa malo merat pomaly vsade, a cestni pirati by mali platit poslednymi drobmnymi...btw, si hasic salam01?
Have you tried turning it off on on again?
BigFoot007
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod salam01 7. 5. 2008 16:04

pepi730 píše:salam:koľko áut v tom bolo? Obsahom máš určite pravdu,ale je to "len" jedna nehoda z mnohých v ten ktorý deň.Kto bol vinný?
Jasně, takových nehod bylo ten den v ČR mraky, ale my jsme zasahovali zrovna u téhle :-|.
Jinak místo nehody je tady - ten most je vidět na fotce s vrtulníkem. Od Mirošovic (seshora) jela bílá dodávka a za ní modrá dodávka. Naproti Peugeot a BMW. Bílá vjela do prostisměru, vzala bok Peugeota a trefila LP roh BMW. Ten letěl na modrou dodávku, tak to vzala do příkopu. Ta modrá měla najeto 500 km a byla to její první jízda. Z BMW se řidič vystřihával. Lidem v Peugeotu a v modré dodávce se nic nestalo.

BigFoot007 píše:a pre toto by sa malo merat pomaly vsade, a cestni pirati by mali platit poslednymi drobmnymi...btw, si hasic salam01?
Ano, ale jenom dobrák (=dobrovolný). Loni se ale naše jednotka dostala do vyšší kategorie, takže už jezdíme i k nehodám. V 0:04 mi přišla SMS z dispečinku, v 0:13 jsme odjížděli od hasičárny a zpátky v posteli jsem byl před třetí.

Jinak myslím, že nejde primárně o měření - ten úsek je dost přehledný a sám po něm jezdím cca 110 tacho (= ±100 reál). Jde hlavně o to, aby lidi nejezdili jako magoři. Kolikrát někdo jede povolenou rychlostí, ale dost nebezpečně. Bohužel se debilní a agresivní jízda nedá tak dobře postihovat jako překročení rychlosti.
salam01
Obecní blb

Odeslat příspěvekod BigFoot007 7. 5. 2008 16:33

no aj tak klobuk dolu, ako dopadol ten sofer v BMW???
Have you tried turning it off on on again?
BigFoot007
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod p0etrik 7. 5. 2008 16:40

Jako magori - sofer proste usnul.
p0etrik
Servismen

Odeslat příspěvekod gasolina 7. 5. 2008 16:46

salam01 píše:Bohužel se debilní a agresivní jízda nedá tak dobře postihovat jako překročení rychlosti.

Bohužial sa nepostihuje len debilná a agresívna jazda, ale aj mierne prekročenie rýchlosti.
gasolina
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod salam01 7. 5. 2008 16:53

BigFoot007 píše:no aj tak klobuk dolu, ako dopadol ten sofer v BMW???
To už nevím - zpětnou vazbu od záchranky nedostáváme.

gasolina píše:
salam01 píše:Bohužel se debilní a agresivní jízda nedá tak dobře postihovat jako překročení rychlosti.
Bohužial sa nepostihuje len debilná a agresívna jazda, ale aj mierne prekročenie rýchlosti.
Spíš je to tak, že se postihuje právě to často neškodné překročení rychlosti a ty magořiny jen zcela výjimečně. Tomu bohužel dopomohl i bodový systém, kde 411 skvadra vymyla řidičům mozek, že rychlost je to podstatné - je to vtěleno i do celého systému - za obecně nebezpečnou jízdu a prasení postih víceméně nehrozí (a ani jsem ještě nebyl svědkem toho, že by byl ve větší míře uplatňován), narozdíl od jízdy 95 km/h mimo obec.
salam01
Obecní blb

Odeslat příspěvekod p0etrik 7. 5. 2008 17:03

Nejhorsi je ze nestesti nechodi po horach, ale po lidech. Nemuzes vedet. Ten z te bile dodavky mohl klidne byt vzorny sofer.
p0etrik
Servismen

Odeslat příspěvekod gasolina 7. 5. 2008 17:08

salam: A tým sa znova dostávame k tým dvom známym možnostiam : a/ jazdiť predpisovo alebo b/ prášiť tak, aby ťa nechytili
Mimochodom nezávidim ti vôbec tvoju dobrovoľnú prácu, ale inak máš môj obdiv ;-)
gasolina
Pozorovatel

Další stránka