Co vše zachytí on board camera....

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod B.o. 14. 5. 2025 00:50

Dohledal sem si jeho mail.
Ptal se na názor a nechal si to vysvětlit. Uvědomoval si, že by úplně bez viny nevyklouzl.
Docela by me zajimal Vas nazor - ci by to byla vina v pripade nehody a jakym dilem.

Bez kamery by to byla predpokaldam 100 procent moje chyba.
Ze zaznamu je ale jasne, ze autobus davno blikal, ze vyjizdi, dokonce uz byl v pohybu, kdyz ho typek nepustil a zacal ho predjizdet.
Tzn typek nepustil vyjizdejici MHD + naopak zrychlil aby predjizdel v krizovatce..

Ja jsem odbocoval z vedlejsi doprava na hlavni, v dobe kdy jsem tam najizdel, tak jsem se koukl doprava a auto bylo daleko za busem, predpokladal jsem (a to je nejspis moje chyba) ze typek za nim zpomali a pusti ho jak mu kaze zakon a ne ze zrychli a bude se ho pokouset predjet pri vyjeti ze zastavky v krizovatce a ze tim padem pojede v protismeru - v mem pruhu �

Kazdopadne byl na hlavni a ja na vedlejsi, tzn spoluvinu bych mel asi tak ci tak, pac jsem tam nemel vjizdet kdyz je plno (nehlede na to proc je plno).
Odchytávám neposlušný řidiče na kameru a občas nějaký to zvířátko na kapotu...
B.o.
Nováček

Odeslat příspěvekod MV_cz 14. 5. 2025 05:49

Ten s tou feldou na sjezdu do Kunovic byl beztak jen nalitej :D
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod Arnie J 14. 5. 2025 08:17

jj místní kolorit
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod puk123 14. 5. 2025 09:20

B.o. píše:Dohledal sem si jeho mail.
Ptal se na názor a nechal si to vysvětlit. Uvědomoval si, že by úplně bez viny nevyklouzl.

Úplně bez viny? Dyť to byla čistě jeho chyba! A ještě troubí, blb.
puk123
Veterán

Odeslat příspěvekod Goesson 14. 5. 2025 09:21

6116
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod B.o. 15. 5. 2025 15:37

MV_cz píše:Ten s tou feldou na sjezdu do Kunovic byl beztak jen nalitej :D

tj možný :-D
puk123 píše:

No to by byla, ale spousta řidičů si to nemyslí a berou to tak, že když tamten řidič něco poruší (rychlost / nepuštění busu, předjíždění kde nemá atd.), tak že to přebije jejich povinnost dát přednost, tenhle to aspoň tušil, takže to "nebylo tak hrozný"
B.o.
Nováček

Odeslat příspěvekod puk123 15. 5. 2025 22:22

Jo.
A navíc, tamten řidič něco porušil?
puk123
Veterán

Odeslat příspěvekod aikoN 15. 5. 2025 22:43

Poslední dobou potkávám na trase Vyškov - Brno benga v označeném Supu / Kodiaqu, přičemž jezdí jak dementi. Při předjíždění kamionů se táhnou 120, po uhnutí doprava někdy zrychlí na 160, někdy zas ne. Když ne a nechají se předjet, tak za chvíli zase předjíždějí zpátky, nejlépe tak, aby hrozilo nebo nastalo zavření za kamionem. To je zas nějaká provokace nebo to jsou prostě jen dementi, co se neumí chovat v provozu?
aikoN
Veterán

Odeslat příspěvekod Goesson 15. 5. 2025 22:44

to trenuji s dronem
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod MV_cz 15. 5. 2025 23:22

B.o. píše:
MV_cz píše:Ten s tou feldou na sjezdu do Kunovic byl beztak jen nalitej :D

tj možný :-D
puk123 píše:

No to by byla, ale spousta řidičů si to nemyslí a berou to tak, že když tamten řidič něco poruší (rychlost / nepuštění busu, předjíždění kde nemá atd.), tak že to přebije jejich povinnost dát přednost, tenhle to aspoň tušil, takže to "nebylo tak hrozný"

Nojo, taky mě tudle zavřel autobus, ale to jen prostě tím, že začal blikat docela pozdě a hned se vrhnul do silnice, ale to mám za to, že je jindy pouštim, takže jsem na něj ani netroubil.
renaultí 1.8 M5P EDC
pežotí 1.2 PT HN05 EAT8
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod B.o. 16. 5. 2025 01:15

puk123 píše:Jo.

dle autora záběru nepustil blikající bus v zastávce a tím pádem předjíždění na plné čáře.
Ale do toho bych se asi úplně nechtěl pouštět a debatovat nad tím, zda to bylo ještě objíždění nebo už šlo o předjíždění, případně se z objíždění stalo předjíždění v půlce objíždění apod.

MV_cz píše:Nojo, taky mě tudle zavřel autobus, ale to jen prostě tím, že začal blikat docela pozdě a hned se vrhnul do silnice, ale to mám za to, že je jindy pouštim, takže jsem na něj ani netroubil.

Tohle je vždycky o lidech, no... spousta by ti to "vysvětlila", že se tam vrhaj protože je nikdo nepouští apod...
B.o.
Nováček

Odeslat příspěvekod MV_cz 16. 5. 2025 06:16

Já je pouštím když prostě vláček aut a přeci jen občas taky jedu busem a vím jaký to je. Todle bylo ovšem večer, doprava veskrze mírná, za mnou nikdo a ten autobusák mohl pět vteřin počkat. Zvlášť když pak hned za cedulí si na devadesátce jede svejch šedesát.
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod koenzym.q10 16. 5. 2025 09:10

aikoN píše:Poslední dobou potkávám na trase Vyškov - Brno benga v označeném Supu / Kodiaqu, přičemž jezdí jak dementi. Při předjíždění kamionů se táhnou 120, po uhnutí doprava někdy zrychlí na 160, někdy zas ne. Když ne a nechají se předjet, tak za chvíli zase předjíždějí zpátky, nejlépe tak, aby hrozilo nebo nastalo zavření za kamionem. To je zas nějaká provokace nebo to jsou prostě jen dementi, co se neumí chovat v provozu?

Nebo prostě čekujou ty kamiony?
koenzym.q10
Štamgast

Odeslat příspěvekod puk123 16. 5. 2025 09:16

B.o. píše:
puk123 píše:Jo.

dle autora záběru nepustil blikající bus v zastávce a tím pádem předjíždění na plné čáře.
Ale do toho bych se asi úplně nechtěl pouštět a debatovat nad tím, zda to bylo ještě objíždění nebo už šlo o předjíždění, případně se z objíždění stalo předjíždění v půlce objíždění apod.

Dyť ten bus má normálně zastávku nemalovanou na cestě v jízdním pruhu. Jak by ho mohl nepustit? Bus by mohl normálně odjet. Plnou nevidím, jen přerušovanou. Může objíždět i předjíždět. Že to nakonec vzal těsně kolem vyjíždějícího busu, bylo způsobeno dementem, který mu tam vyjížděl z vedlejší. Jen tak odvracel nebezpečí střetu.
puk123
Veterán

Odeslat příspěvekod evlo 16. 5. 2025 09:33

aikoN píše:Poslední dobou potkávám na trase Vyškov - Brno benga v označeném Supu / Kodiaqu, přičemž jezdí jak dementi. Při předjíždění kamionů se táhnou 120, po uhnutí doprava někdy zrychlí na 160, někdy zas ne. Když ne a nechají se předjet, tak za chvíli zase předjíždějí zpátky, nejlépe tak, aby hrozilo nebo nastalo zavření za kamionem. To je zas nějaká provokace nebo to jsou prostě jen dementi, co se neumí chovat v provozu?

Ano
evlo
Trvalý BAN

Předchozí stránkaDalší stránka