Pokutový koutek

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod glider 6. 11. 2024 22:44

Neposielaju, ide to cez firmu.
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod lu.kas 6. 11. 2024 23:35

Z Rakouska mi taky pokuta za rychlost přišla přes firmu. Ale platil jsem myslím si jenom výšku pokuty vyměřenou AT.
Podpis -> klik na 'www'
lu.kas
Štamgast

Odeslat příspěvekod puk123 7. 11. 2024 07:51

To dává smysl. Podle mě obecně, když pohledávka do data splatnosti přejde na někoho jiného, pořád může od dlužníka dostat jen původní výši.
puk123
Veterán

Odeslat příspěvekod glider 7. 11. 2024 08:04

Zakon neustanovuje vysku odmeny.
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod Jouda.III 7. 11. 2024 08:13

Nissan350Z píše:Nehledě na to, když už se teda seru v traktoře na cestu a v zrcátku vidím kolonu kamionů, že nedohlídnu na její konec, tak v 1. vsi kde to jde zastavím a pustím je. Nebo alespoň tak bych to asi řešil já.

Njn, kde ty časy jsou...
§4 Základní povinnosti řidiče
(1) Řidič je povinen:
c) neomezovat plynulost silničního provozu zejména bezdůvodně pomalou jízdou, nepřekážet v jízdě rychleji jedoucím vozidlům a umožnit jim předjetí;
Bývalý místopředseda ruské centrální banky:
"V pondělí dojde na měnovém trhu ke katastrofě"
Jouda.III
Komunistobijec

Odeslat příspěvekod metyn 7. 11. 2024 08:20

puk123 píše:Jakou máš vůbec jistotu, že to těm Maďarům pošlou?

nic sa nikam posílat nebude, samotná pokuta je prý něco přes 2 litry, to budu asi muset zaplatit páč sem si to měl kikot ohlídat, bude sa to platit asi napřímo maďarom, říkal šéf, zatím je to u právníčky
metyn
Veterán

Odeslat příspěvekod puk123 7. 11. 2024 09:06

glider píše:Zakon neustanovuje vysku odmeny.

Odměňovat se mezi sebou mohou jak chtějí, ale dlužník si žádnou službu navíc neobjednal. Zákon stanovuje výši pokuty.

-- 7. 11. 2024 09:08 --

metyn píše:
puk123 píše:Jakou máš vůbec jistotu, že to těm Maďarům pošlou?

nic sa nikam posílat nebude, samotná pokuta je prý něco přes 2 litry, to budu asi muset zaplatit páč sem si to měl kikot ohlídat, bude sa to platit asi napřímo maďarom, říkal šéf, zatím je to u právníčky

Ti vydřiduši sídlí v Česku, předpokládám. Jen mě zajímá, jestli u nás funguje stejný model, jako v SK dle videa.
puk123
Veterán

Odeslat příspěvekod cpt_Slow 11. 11. 2024 14:32

Tož som dostal prvú pokutovú obálku z čiech.
Imperatívne môžem teda asi potvrdiť , že Praha buď radary nefungujú, alebo nič neposielajú, keďže jazdím 90-100 až po nuselský most. Títo experti za pár nad limitom už hneď žhavia tlačiareň. Oceňujem ale GDPR a vymazanie manželky z obrazu.
RoznovpodRadhostem.jpg
R6 320kW, R4 1.3+el 160kW
cpt_Slow
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod koenzym.q10 11. 11. 2024 14:40

69 na padesátce ale neni "pár nad limitom".
koenzym.q10
Štamgast

Odeslat příspěvekod aaaa 11. 11. 2024 14:42

Praha funguje, akorat ze tam maji nastavenu vysokou toleranci, jinak by nestihali, a tobe nejspis i promeruje tachometr. :D
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod glider 11. 11. 2024 14:42

Nojo to neni len tak zapnut Waze.
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod cpt_Slow 11. 11. 2024 14:45

aaaa píše:Praha funguje, akorat ze tam maji nastavenu vysokou toleranci, jinak by nestihali, a tobe nejspis i promeruje tachometr. :D

tacho samozrejme nepremeriava o viac, ako je nastavené s fabriky, podla GPS to pri 100kmh ukazuje +2kmh
cpt_Slow
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Goesson 11. 11. 2024 14:46

jako jezdit pres bilou 70 je vcelku ***** s ohledem na to, kolik se tam pohybuje lidi a kor na tom vyjezdu, kde je ten decky areal... pro nic za nic tam tech 50 neni...
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod cpt_Slow 11. 11. 2024 14:46

glider píše:Nojo to neni len tak zapnut Waze.

waze nikdy...kks user interface tak infantilný, až je to na zblití
cpt_Slow
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Tomas B 11. 11. 2024 14:48

Když i já městský závodník dokážu na místech, kde jsou ve městě radary zpomalit (ať fungujou nebo nefungujou, nemíním zkoušet), tak by to měl dokázat každej. Není potřeba waze, radary kór s úsekovým měřením musí vidět i člověk s deseti dioptriemi. A nebo dělat machra a pak platit pokuty, taky řešení.
Tomas B
Guru

Předchozí stránkaDalší stránka