MV_cz píše:Tady to spíš vypadá, že pes vozí v autě smradlavýho řidiče
Jo

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz
Ingos píše:Tak dneska se mi zadařilo... zastavili mě policajti že jsem předjížděl přes plnou čárku, kde je značka zákaz předjíždění. Viděl jsem stát auto u krajnice, ale nemělo to polepy, tak jsem si říkal dobré, malá v sedačce byla unavená a brečela, auto předemnou 80, tak jsem ho vzal a on to byl maskovaný Ioniq.
Takže za měsíc a něco si mě prej zavolají do správního. Pokuta a body mi nevadí, ale bez řidičáku jsem v *****. Má s tím někdo zkušenost? Je to první závažný přestupek co jsem udělal, mám za celou dobu jednu rychlost na radaru. Je šance uhrát to jen na pokutu a body, nebo zkusit právníka? Až pozdě mě napadlo, že jsem to měl dát na manželku, ta se bez auta obejde, policajti byli normální, radili co říkat a že prostě nemůžou jinak než to poslat na město.
burty s krenem píše:Zákaz předjíždění nebude už bez ridicaku?
-- 3. 10. 2023 22:58 --
Tak asi 6b. Takže to lze udělat 2x
Trestní zákoník § 2, odst. 3 píše:Při pozdějších změnách zákona, který je účinný při dokončení jednání, jímž je čin spáchán, se užije zákona nejmírnějšího.
Ingos píše:Tak 14dní zpátky přišlo oznámení o zahájení řízení. Nic víc. Po konzultaci s tou firmou co jsem si zaplatil řekli, až přijde nová zpráva do datovky, ať vybírám až 10. den pokud to bude možné. Minulý týden ve středu mi tam něco přišlo, ale potřeboval jsem tam včera jít.
No a tam zpráva, že řízení se zastavuje, protože od 1.1.2024 už není za tento přestupek automaticky řidičák, takže jsem oddechl a taktika zdržování ani nebude nutná. Samozřejmě ten den dopoledne, než jsem tu zprávu vyzvedl, jsem si pro sichr udělal mezinárodní řidičák, kdyby mi ten můj sebrali. Chlápek na mě čuměl jak puk, proč si vyřizuju mezinárodní řidičák do Německa, ale tak hlavně že to je v cajku.
Jo a ještě poslední den v Boleslavi jsem dostal pokutu za parkování, když jsem šel na zdravotní prohlídku. Tak jsem ještě *****ě jel na služebnu, přede mnou týpek platil 200,- taky za parkování. Když viděla bydliště MS kraj a můj zoufalý pohled, tak paní zjihla a bylo to za 100,-.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků