Pokutový koutek

Řidiči na silnicích, zkušenosti, nehody, policie, dopravní předpisy a další

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Lukas063 30. 9. 2023 08:51

MV_cz píše:Tady to spíš vypadá, že pes vozí v autě smradlavýho řidiče

Jo :D
Lukas063
Guru

Odeslat příspěvekod MELLO 30. 9. 2023 08:51

:D
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod Ingos 3. 10. 2023 19:29

Ingos píše:Tak dneska se mi zadařilo... zastavili mě policajti že jsem předjížděl přes plnou čárku, kde je značka zákaz předjíždění. Viděl jsem stát auto u krajnice, ale nemělo to polepy, tak jsem si říkal dobré, malá v sedačce byla unavená a brečela, auto předemnou 80, tak jsem ho vzal a on to byl maskovaný Ioniq.

Takže za měsíc a něco si mě prej zavolají do správního. Pokuta a body mi nevadí, ale bez řidičáku jsem v *****. Má s tím někdo zkušenost? Je to první závažný přestupek co jsem udělal, mám za celou dobu jednu rychlost na radaru. Je šance uhrát to jen na pokutu a body, nebo zkusit právníka? Až pozdě mě napadlo, že jsem to měl dát na manželku, ta se bez auta obejde, policajti byli normální, radili co říkat a že prostě nemůžou jinak než to poslat na město.

Tak 14dní zpátky přišlo oznámení o zahájení řízení. Nic víc. Po konzultaci s tou firmou co jsem si zaplatil řekli, až přijde nová zpráva do datovky, ať vybírám až 10. den pokud to bude možné. Minulý týden ve středu mi tam něco přišlo, ale potřeboval jsem tam včera jít.
No a tam zpráva, že řízení se zastavuje, protože od 1.1.2024 už není za tento přestupek automaticky řidičák, takže jsem oddechl a taktika zdržování ani nebude nutná. Samozřejmě ten den dopoledne, než jsem tu zprávu vyzvedl, jsem si pro sichr udělal mezinárodní řidičák, kdyby mi ten můj sebrali. Chlápek na mě čuměl jak puk, proč si vyřizuju mezinárodní řidičák do Německa, ale tak hlavně že to je v cajku.
Jo a ještě poslední den v Boleslavi jsem dostal pokutu za parkování, když jsem šel na zdravotní prohlídku. Tak jsem ještě *****ě jel na služebnu, přede mnou týpek platil 200,- taky za parkování. Když viděla bydliště MS kraj a můj zoufalý pohled, tak paní zjihla a bylo to za 100,-.
Ingos
Inventář

Odeslat příspěvekod pozpatku_fijA 3. 10. 2023 20:05

tobě hore aji voda ... :D
Tento hon, který zde dělá Mello, agat a ajif, by měl být trestaný. začíná to pomalu hraničit se šikanou.
pozpatku_fijA
Veterán

Odeslat příspěvekod burty s krenem 3. 10. 2023 21:52

Zákaz předjíždění nebude už bez ridicaku?

-- 3. 10. 2023 22:58 --

Tak asi 6b. Takže to lze udělat 2x
burty s krenem
Demakokot

Odeslat příspěvekod Arnie J 3. 10. 2023 21:59

no předtím to bylo za řidičák ihned, bez ohledu na body
SkyActiv-G 165 / FA24D / 1.4 TSI ACT / Busso 3.2 24V / Honda NF13E
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod Ingos 3. 10. 2023 22:39

burty s krenem píše:Zákaz předjíždění nebude už bez ridicaku?

-- 3. 10. 2023 22:58 --

Tak asi 6b. Takže to lze udělat 2x

J doteď automaticky, od příštího roku jen body a peníze.
Ingos
Inventář

Odeslat příspěvekod yndezit 4. 10. 2023 00:18

No ale proč to řízení zastavili letos, když to bude platit až od 2024?
yndezit
Inventář

Odeslat příspěvekod yndezit 4. 10. 2023 00:18

.
yndezit
Inventář

Odeslat příspěvekod puk123 4. 10. 2023 08:19

Asi naštěstí někdo na úřadě používá rozum.
puk123
Veterán

Odeslat příspěvekod GeneHawkins 4. 10. 2023 08:19

Protože předpokládají, že by ho nestačili směroplatně ukončit do té doby.
GeneHawkins
Insomniak roku 2013-17

Odeslat příspěvekod glider 4. 10. 2023 08:23

Ale zaujimave, ze sa to riadi tym co bude platne neskor a nie tym, co bolo platne v case spachania priestupku.
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod GeneHawkins 4. 10. 2023 08:30

Trestní zákoník § 2, odst. 3 píše:Při pozdějších změnách zákona, který je účinný při dokončení jednání, jímž je čin spáchán, se užije zákona nejmírnějšího.
GeneHawkins
Insomniak roku 2013-17

Odeslat příspěvekod Arnie J 4. 10. 2023 08:34

Btw. mám nové info ohledně mého případu s udavačem :) Byl jsem v pondělí na úřadě si pokecat, úředník velice příjemný chlápek. Takže, není to osobní vůči mně, stejnou pokutu dostalo 5 lidí. Málek zavolal policii na svého souseda od naproti a když už tam teda byli, tak ještě obešli pár aut okolo (naše jako nejvzdálenější, fok). Mno, co je veselejší, mezi těmi dvěma proběhla nějaká bitka a řeší se to v rámci dalšího řízení :D
SkyActiv-G 165 / FA24D / 1.4 TSI ACT / Busso 3.2 24V / Honda NF13E
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod NoSwearek 4. 10. 2023 08:49

Ingos píše:Tak 14dní zpátky přišlo oznámení o zahájení řízení. Nic víc. Po konzultaci s tou firmou co jsem si zaplatil řekli, až přijde nová zpráva do datovky, ať vybírám až 10. den pokud to bude možné. Minulý týden ve středu mi tam něco přišlo, ale potřeboval jsem tam včera jít.
No a tam zpráva, že řízení se zastavuje, protože od 1.1.2024 už není za tento přestupek automaticky řidičák, takže jsem oddechl a taktika zdržování ani nebude nutná. Samozřejmě ten den dopoledne, než jsem tu zprávu vyzvedl, jsem si pro sichr udělal mezinárodní řidičák, kdyby mi ten můj sebrali. Chlápek na mě čuměl jak puk, proč si vyřizuju mezinárodní řidičák do Německa, ale tak hlavně že to je v cajku.
Jo a ještě poslední den v Boleslavi jsem dostal pokutu za parkování, když jsem šel na zdravotní prohlídku. Tak jsem ještě *****ě jel na služebnu, přede mnou týpek platil 200,- taky za parkování. Když viděla bydliště MS kraj a můj zoufalý pohled, tak paní zjihla a bylo to za 100,-.

Jen příště, až budeš mít podobný super nápad, tak pozor na to, že mezinárodní řidičák sám o sobě je jen cár papíru a měl bys k němu doložit vždy standardní řidičák. V asii na to sere bílé tesák, ale v EU se to hlídá, bo takových vykaká jako ty, co si myslelo, jak vyzrají na systém, je dost. Takže v 90% tě prolustrují a nebo si rovnou o něj řeknou a pak řídíš prostě se zákazem...
258 kobyl...
NoSwearek
Štamgast

Předchozí stránkaDalší stránka