Koupe "hezke" ameriky

Dodge, Ford, Chrysler, Pontiac...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Capricorn 27. 12. 2007 14:11

Zdravim,
tak mi nejak stouplo do hlavy koupit si nejake autko. Ale ne kdejake autko, ale proste typickou americkou "imidžovku". S autem by byl minimalni najezd (100km/mes), pres zimu moznost schovat pod plachtu a nejzdit (otvira se moznost veterana?!?!). Ale opravdu jsem v tomto paf. Sleduju diskuzi (i kdyz neprispivam) pravidelne a vim ze tu jsou takovi fandove co radi poradi. Tak mam nejake otazky:
- nemam zadnou predstavu, nebo mam, nejaky 5-6m dlouhy kabriolet by byl super, jsem narocny?
- autum moc nerozumim, je to drahe na udrzbu/provoz (nepocitam benzin)?
- kde se takove auta vyskytuji? jsem z valasska, nejakou "americkou" prodejnu jsem videl v olomouci, lze to dotahnout?
- hlavni dotaz, na kolik takova sranda vyjde? porizovaci cena (ta mi to asi stejne vsechno rozmluvi)?

Je to mozna takovy offtopic, ale co si nezaflameovat o vanocich :)...
Capricorn
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod oliko 27. 12. 2007 15:12

Drzim palce, len by sa hodilo keby si sem dal aspon foto auta co sa ti paci. Tazko radit ked nevies co presne chces. Moznosti su rozne. Napriklad
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=1
www.corvetteclub.sk

Corvette C4 5,7L 305Hp (1993)
Mustang Convertible V6 3,8L, 194Hp (2003)
Mondeo Titanium 2,2TDCI 175Hp (2008)
oliko
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Capricorn 27. 12. 2007 15:40

tak to je krasavec na plusultra :)....ale bych si predstavoval neco levnejsiho ;)...jsem z levneho kraje :)...ale toto se mi moc moc libi..ale klidne i v horsim stavu, calouvneni, karosarina by se dala dodelat :)
Capricorn
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod oliko 27. 12. 2007 16:53

Capricorn píše:tak to je krasavec na plusultra :)....ale bych si predstavoval neco levnejsiho ;)...jsem z levneho kraje :)...ale toto se mi moc moc libi..ale klidne i v horsim stavu, calouvneni, karosarina by se dala dodelat :)

to je dalsia otazka, za kolko? Aky mas rozpocet. Ja som pozeral Sebringa/stratusa kabrio, ten ma slusne ceny aj ked to uz nie je prava amerika. Najlacnesie kabrio je asi Le Baron. Zacina cca. od 1000Eur ale zalezi od stavu. To by ti ale najlepsie poradil Caddy. Skus si ich vyhladat na mobile.de . Tu mas par moznosti:
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/searc ... usageType=
www.corvetteclub.sk

Corvette C4 5,7L 305Hp (1993)
Mustang Convertible V6 3,8L, 194Hp (2003)
Mondeo Titanium 2,2TDCI 175Hp (2008)
oliko
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod ska-p 27. 12. 2007 19:04

Ceny amerik jsou velmi různé. Řekněme, že zajímavá auta bez zásadních vad začínaji na 100 tisích a končí na několika milionech....Velmi za záleží na značce, typu, karosérii a ročníku. Nejlevněji pořídíš čtyřdveřový sedan nebo kombi, coupé nebo kabrio může být řádově dražší. Pokud ho plánuješ na víkendové ježdění, šel bych na tvym místě do auta přihlásitelnýho na veteránské RZ, tedy do auta z roku 1982 a staršího. Ceny ND na US auta jsou obecně docela nízké a nic není problém objednat, většinou lze sehnat ND i na dost staré modely. Ceny jsou na úrovni levnějších evropanů. Já jsem kupoval kompletní výfuk za 5400, přední reflektory za 280 za kus (to neni překlep), desky Raybestos za 900 atd. vše i s poštovným.... Ameriku dotáhnout lze, nejhezčí auta jsou pochopitelně ze států, ale ani ty nejsou nedostupné...
1987 Mercury Grand Marquis 5.0 V8
ska-p
Nováček

Odeslat příspěvekod eRiper 27. 12. 2007 20:52

Capricorn píše:- kde se takove auta vyskytuji? jsem z valasska, nejakou "americkou" prodejnu jsem videl v olomouci, lze to dotahnout?

V Novém Jičíně je jedna malá prodejna American Cars. Hned naproti Hrušky (bývalý Julius Meinl)
eRiper
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod petrklm 27. 12. 2007 21:35

Capricorn: zeptej se na http://www.usmotors.cz , sem moc opravdovejch fandů nechodí.
Lincoln Town Car Executive 4,6l V8
Ford Escape 3,0l V6
a ještě nějaký evropský plečky...
petrklm
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Vody 27. 12. 2007 21:48

petrklm píše:Capricorn: zeptej se na http://www.usmotors.cz, sem moc opravdovejch fandů nechodí.
MB W202 C200 100KW
Vody
Inventář

Odeslat příspěvekod petrklm 27. 12. 2007 21:50

Jo, jenže caddy zná jen jednu značku a nejradši s hadrem místo střechy :-) a ejs se vyskytuje jen občas. Bobeš jo, to máš pravdu.
Ford Escape 3,0l V6
petrklm
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod ska-p 27. 12. 2007 21:53

Vody píše:
petrklm píše:Capricorn: zeptej se na http://www.usmotors.cz, sem moc opravdovejch fandů nechodí.
ska-p
Nováček

Odeslat příspěvekod petrklm 27. 12. 2007 21:53

Obecně si myslím, že je lepší vybírat z více možností... taky jsem tohle absolvoval se svou amerikou.
Ford Escape 3,0l V6
petrklm
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod ska-p 27. 12. 2007 21:58

hlavní je mít aspoň přibližnou představu co člověk chce, v něčem takovém se třeba svézt a pak se rozhodnout jestli to chci doopravdy nebo jestli je to jen takové chvilkové vzplanutí....
ska-p
Nováček

Odeslat příspěvekod mrtvakrysa 27. 12. 2007 22:22

Zdar.
No tak jak se psalo, záleží na stavu a typu. Můžeš sehnat De Ville ze začátku šedesátých let za 100 nebo za 500, záleží na stavu(100 budeasi vrak, ale za 200 už něco seženeš). Záleží jestli se v tom chceš/máš kde vrtat nebo jestli chceš koupit a jezdit, ale to je pak drahý. Jinak náhradní díly nejsou žádný problém, jak už se tu psalo, dovoz z ameriky je za pár korun, nejdražší bývá převoz. Ale i tak je to levný. Ale tohle je všechno popsaný na fórech, nejsi první který se ptá. Jinak prodejců je spousta, ale já znám spíš kolem Prahy. Garáže Vltava nebo Ivo cars, např. , ale stačí google. Ale počítej tak 150-200 za auto, a dalších 50 dáš za díly, když si to uděláš sám (50 je max, když děláš celej interiér, kupuješ půlku věcí pro motor a podobně). Záleží jak moc jsi vybíravej a kolik si toho budeš dělat sám, pač kvalitní stav je drahej. Ale když prošmejdíš fóra, tak tam všechno najdeš. Jinak co se údržby týká, tak akorát sem tam něco někde teče, ale jinak, když ji jednou dáš do pucu a je v garáži (pod plachtou), tak je údržba minimální. Ale zase je to většinou už dědeček, takže se může něco občas pokazit. Ale mě moc neposlouchej, já se moc nevyznám a ani žádnou nemam.
mrtvakrysa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Caddy 27. 12. 2007 23:30

moje auto je k mani za 110...no pro nadsene cleny AR i za 100 ;)
Caddy
Amík roku 2006

Odeslat příspěvekod ace2 28. 12. 2007 00:00

já jsem tady pořád. Jenom píšu když to má nějaký smysl.

Co tady chcete radit, když vůbec nemá zdání co chce, alespon typově za auto.

Chce US auto pro začátečníky, chce imidžovku za kterou je ochoten vydávat peníze, chce sportovní US auto, nebo US luxusní křižník..

Tady není co radit. Když řekne

chci plavnou luxusní limuzínu, hranatou aby šla na veterány s V8 motorem. Tak mu řeknu ano. Kup si Cadillac DeVille z druhé poloviny 70. let. Dobře se na to shánějí díly, auto je nepřehlednutelný a je potěšení v tom jezdit. Když řekne že chce něco sportovnějšího aby to mělo zvuk a každý se za tím podíval, ano podíváme se po muscle carách z 60 a 70 let. Jestli chce auto po začátečníka ale aby mělo V8 a bylo levný na provoz, tak se podíváme po Crown Victorii od Forda, nebo jejich derivátech od Mercury či Lincolna nebo po nějakém full size Chevy, Pontiac či Buick.

Ale to co definoval znamená že neví co by vlastně chtěl a je třeba aby si nejdříve ujasnil co by měl být jeho výběr.
ace2
Veterán

Další stránka