1) '87 Ford Tempo 2.3 - takovy muj zacatek a otukavani, bylo to liny, melo to manual...no co by clovek cekal od nejakeho usopleneho ctyrvalce..motor pro srandu...ale pohodlny to bylo, stravili jsme s nim perfektni leto, kdy jsme z auta skoro nevylezli...pak mi ho kamos tuknul (no, sesrotoval dve evropsky auta a odjel s prohlym naraznikem a rozbitou maskou), navic odesla spojka (to je vec, co nema v aute co delat, ted uz to vim), nemel jsem prachy, nejak to usnulo...nakonec jsem ho prodal po dvou letech stani chlapikovi, co uz jedno ma...ted to jezdi a zase dobre slouzi, coz jsem rad.
2) O neco pozdeji jsme si s zenou koupili '90 Chrysler LeBaron Convertible 3.0 V6. To uz bylo solidnejsi auto, taky stalo ctyrikrat tolik, co tempo. Pribyly dva valce, sedmicka objemu a naopak ubyla strecha. Auto je to krasne, elegantni a kdo nejel cabrioletem, nevi, o co prichazi. Nastesti jsme trefili i slusnou vybavu, takze krom klimy (ale na co v cabru, ze) ma vsechno...automat, tempomat, tmavomodrou perforovanou kuzi, elektricka okna, zrcatka, strechu....Je pravda, ze je mensi a tvrdsi, nez by se sluselo, ale jemu to odpustim. Stejne je to auto spise pro zenu (male, maly motor...) a to je vetsi divoska za volantem nez ja, te to vyhovuje. Nikdy nas nikde nenechal, ani kdyz jsem dali tydenni vylet do madarska, najezd asi 4000 km naraz...ma i prijemny zvuk, spolehlivost dobra....zezacatku se vy**al jen chladic, ale to byl jeste pozustatek puvodniho majitele - novy stal 4000,-

Pak uz jen postupne elektricke drobnosti, jako s kazdym autem..sem tam orpava bocnich malych okynek vzadu, klapky na svetlech a ted strecha, na kterou jsem se ale nas*al a koupil novy motor v USA (3500,- i s postovnym). Jeste uz doslo na vymenu brzd, ale to je bezna udrzba. Jezdi se s tim krasne, spotreba do 10 litru, proste maly sestivalec pro zenskou, co k tomu rict. A bila mu slusi
Nepocitasm tedy probelmy s vymenou kol za originaly, shaneni steftu apod., to kdybych nechtel jina kola, tak by k tomu nedoslo, za to auto nemuze.
Jo a ted se vys*al alternator, taky to bude chtit novy.
3) zatim posledni a me hlavni soucasne auto - '79 Cadillac Eldorado 5.7 V8. Konecne jsem se dockal auta s celym motorem a hlavne te znacky, po ktere jsem touzil vzdycky...pravda, jeste to enni uplne poradna amerika (chybi mu pul metru a ma hnana spatna kola), ale pro zacatek je moc fajn, jezdi se s nim skvele, k designu taky vyhrady nemam a ac mam nejchudsi vybavu, doprava mi vsechno, co jen v dane dobe bylo mozne. Automat, tempomat, automaticka klima, 10-smerne nastavovani sedacek v elektrice, stejne jako okna, zrcatka...to vse je samozrejmost. O kuzi nemluve.
Koupil jsem ho teda v ne uplne super stavu, prachy zase rozhodly. Takze hned po nakupu se vyvarovala a lakovala pulka kastle, samozrejme vymena vsech oleju, filtru, svicek, kabelu...a par drobnosti k otmu, mam seznam na dve A4...pak uz bylo auto schopne prihlaseni i provozu a tento prvni servis stal 42 tisic.
Tim to samozrejme nekonci a neustale je na aute co delat ted i v budoucnu, podle toho, jak jsou zrovna prachy. Prvni odesly cidla teploty vody a vzduchu, ty uz jsou vymeneny...neustale se sere elektrika, ta potrerbuje minimalne z poloviny pretahnout. Posledni vetsi oprava byla predni naprava, pretrhla se mi poloosa (ty ceske silnice....)...tim to nekonci, jeste potrebuje kulaky atd.... (nestastny predni nahon...s velkym vykonem, na tankodromech, to nemuze dopadnout jinak...)...dalsi vec, co se odporoucela, byl vyfuk....hned na jare musi prijit novy, uz takhle drzi jen silou vule a chrochtovymi vynalezy

Zaroven musim koupit novy gumy....no a zbytek kastle dodelat, opravit calouneni na dverich....jeste je furt co delat

Mozna jsem na neco zapomnel, ale jako predstava to staci, co obnasi koupit auto za levno, jen abych uz nejaky mel
Jo a uz vic nez pul roku mi nejdou sterace. Zvyknout se da na vsechno
Ale jiank jizda fakt paradni a zase vzhledem ke stavu auta funguje veci vic nez je obvykle a mam z nej radost. Je pohodlne, dostatecne vykonne, stylove...akorat male, no
Samozrejme mam vetsi ci mensi zkusenosti i s dalsima, co jsem nevlastnil, ale to az zase nekdy jindy