Dodge Caliber

Dodge, Ford, Chrysler, Pontiac...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Caddy 3. 7. 2006 19:31

nal: no dobre, ale dat do crossoveru moturky jak do fabie....nevim nevim
Caddy
Amík roku 2006

Odeslat příspěvekod Pavel Mareš 3. 7. 2006 19:37

Caddy: Ale tak oni se toho u nás lidi furt bojej.A co by tomu řekli sousedi?
Pavel Mareš
Missák Garáže 2008

Odeslat příspěvekod Caddy 3. 7. 2006 19:43

Pavel: to furt nevim, jestli je klad nebo zapor :-D

Ale vazne, tak ja neberu, ze nekdo chce jezdit sekackou, ale muzou do nabidky dat i nejaky poradny motor pro nekoho, kdo chce auto, ne? Vzdyt je to jen moznost volby a urcite meji u chryslera vhodnych agregatu dostatek...
Caddy
Amík roku 2006

Odeslat příspěvekod bob ash 3. 7. 2006 19:46

Caliber je mala *****, tak je logicky, ze se tam daval maly motory ...
Speed can kill you. Drive Ford and live for ever.
bob ash
Štamgast

Odeslat příspěvekod ace2 3. 7. 2006 19:48

Minulej týden jsem se omylem přichomejnul k představovací akci Daimleru s Dodge Caliber, tak na to auto koukám a říkám si že celkem fajn auto, pěkný a originální design podle posledního muskulaturního stylu Chryslera. Kouknu na interier a narovinu to je přesně to, proč bych si to auto nikdy nekoupil. To je přímo strašný, od neskutečně lacině působících potahů sedaček, přes neskutečně "cost-effective" působící palubní desku. A aby ta deska vypadala ještě laciněji tak byla z šedivé plastu. Neskutečný, Kia proti tomu je maximální luxuska. To samé pozadí budíků, ono nemůže být černé, ono nemůže vypadat trochu "normálně" ne ono to pozadí budíku je snad z bílé čtvrtky koupené zarohem v papírnictví.

Ať mi nikdo netvrdí, že nejde udělat levně dobře působící palubní deska, když to dokáže Toyota ve starém Yarisu, Renault v Megane, Škodovka ve Fabii tak proč to nedovede koncern DaimlerChrysler...

Auto dobré, motory akceptovatelné, cena konkurence schopná, ale díky interiéru, který mě vyděsil bych si to nikdy nepořídil.
ace2
Veterán

Odeslat příspěvekod Zekon 3. 7. 2006 19:58

Tak jsem se byl na ten zázrak v sobotu podívat. Když jsem to viděl na NETu, celkem mě chtnul. Skutečnost je jiná, zadek nic moc a dost "štíhlej". Předek vypadá mnohem lépe, ale musí mít chromovou masku. Když koukám do ceníku, klima za 22.900 Kč nic moc. Jinak 6 Airbagů v základu. Jo, nemá to kryt zavazadlového prostoru, že by po vzoru Fabia Junior?
R.
Zekon
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod jchocz 3. 7. 2006 20:03

Dnes jsem dal dotaz na zastoupení ohledně dostupnosti verze 4x4. Všechny, kteří se teší musím ač nechtíc zklamat. Odpověď zněla, že verze 4x4 bude prodávána pouze v USA. V Evropě bude dostupná pouze verze s pohonem předních kol.

Ach jo...
jchocz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod markII 3. 7. 2006 20:15

Osobně nevím jak se pozná, že ten interiér bude skřípat, ale já jsem při jízdě žádný skřípaní a vrzání neslyšel. Použitá barva a materiál je nejen věcí vkusu ale i záměru, kdo a jak bude vůz užívat. Byl jsem jedn z nemnoha , kterého strohý design interiéru Fábií nepobuřoval, naopak jsem zastánce hesla, že méně je někdy více. Ale proti interiéru Calibre se zvedla téměř fanatická vlna odporu, po většinou od lidí, kteří to auto viděli na obrázku, nebo někde něco četli. Calibre není limuzína, ani OCII či referentský vůz. Jeho užití je jinde, je určen na každodení užívaní, nevadímu trochu toho prachu a čistý špíny. Víte jak vypadají interiéri OCII nebo i Fabii po dvou hodinách na stavbě? Do tohtoto vozu je vstup v kravatě zakázán. Interiér nechce nikoho omračovat a na něco si hrát. Vždyť ve straým Freelanderu je kokpit podobněj a nikomu to nevadí. Je účelnej a praktickej a není snobskej.
markII
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod markII 3. 7. 2006 20:20

Roleta tam je a dokonce ji můžeš mít ve dvou polohách dle sklonu opěradla zadních sedaček. Tak že Fabia Junior ani náhodou. Jinak v té nejvyšší verzi je vše, třeba i ESP. Což u OCII máš za příplatek, stejně tak i dost slušný audio.
markII
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bob ash 3. 7. 2006 20:31

jchocz píše:Dnes jsem dal dotaz na zastoupení ohledně dostupnosti verze 4x4. Všechny, kteří se teší musím ač nechtíc zklamat. Odpověď zněla, že verze 4x4 bude prodávána pouze v USA. V Evropě bude dostupná pouze verze s pohonem předních kol.

Ach jo...
bob ash
Štamgast

Odeslat příspěvekod Zekon 3. 7. 2006 20:31

Koukám do ceníku a kryt zavazadlového prostoru je až u verze za 475 tis. a dokonce není ani zadní sedadlo dělené, taky až u verze za 475 tis. Jinak netvrdím, že to auto je špatné. Mě se taky líbí, ale když jsem ho viděl na vlastní oči, moc mě nenadchlo. Myslím, že je to otázka času.
R.
Zekon
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod nal 3. 7. 2006 23:00

je to to, co pisem. lacny dodge pre europu. ale zas, skor si najde, ako pise caddy "kosacka" odbyt v Eu. vsadili na pocet, ako na kvalitu
Dve levíčatá. Jedno znakom, druhé menom.
nal
Štamgast

Odeslat příspěvekod PC 4. 7. 2006 09:30

A vidíte mě by se zrovna to auto líbilo, ostatně v našem japoncovi taky máme plastový intoš a i když jsem se zprvu děsil, nyní mi nevadí. Když se něco ušpiní tak se to utře hadrem a hlavně - v plastu se nedrží roztoči, pyly a jiná havěť. Ostatně Impreza má taky plastový interiér ne ?
PC
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod nal 4. 7. 2006 09:49

ale mas to 4x4... toto je zatial len 2kolka
Dve levíčatá. Jedno znakom, druhé menom.
nal
Štamgast

Odeslat příspěvekod Caddy 4. 7. 2006 10:23

no a pokud se cloveku to auto jinak libi, je takovy problem nechat si treba ten interier nejak customizovat? Treba potahnout kuzi nebo semisem?
Caddy
Amík roku 2006

Předchozí stránkaDalší stránka