od P800 19. 5. 2005 17:19
Nejsem znalec motorů, nejsem znalec Fordů, ale když jsem před měsícem kupoval Ford Mondeo Combi 2.0 TDDi, model 2002 / 85kW byl to cílený tah. Právě na motory TDCi jsem měl jen ty nejhorší reference (z počátku výroby), sice mnohem modernější motor, o generaci dále než TDDi, ale velmi, velmi velké problémy..
Na tachu mám 88 tis. km, bez problémů (za ten měsíc co to mám jsem najel cca 6 tis. km), v diskuzích na netu i s lidmi osobně jsem byl ubezpečován, že TDDi "něco" vydrží a vůbec Mondeo II. je považován za jeden z nejkvalitnějších evropských vozů.
Nijak na to nešlapu (i když tendence bych měl mít, přešel jsem z benzínu 2.5i V6 24v), ve městě jezdím za 7.0l až 7.4l, mimo kolem 6l/100km, tzn. naprostá pohoda. Naftu beru (opět na doporučení) výhradně u Shellu a ÖMV, olej jsem nechal měnit hned po koupi, dával jsem Shell.
200km/hod. podle ručičky tacha to udělá (GPS ovšem ukazuje 192km/hod.), nakonec, na dálnici stejně jezdím 130, jen když je potřeba tak více; co mi chybí je tempomat..
Negativa - šílená hlučnost motoru (opět připomenu, že jsem přešel z "ultra" tichého 6-ti válce Mazda 626), humus co se leje do nádrže (*****í a maže) je nepříjemný (ještěže u Shellu jsou poskoci co za desetikorunu doplní nádrž). benzín voní..