Vlakový koutek

Dodge, Ford, Chrysler, Pontiac...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod MV_cz 29. 7. 2021 10:59

no jako centrum to tam nevypadalo a podle mapy to tam taky nebylo
renaultí 1.8 M5P EDC
pežotí 1.2 PT HN05 EAT8
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod tslany 29. 7. 2021 11:00

Jsem si dal dneska Praha - Brno a ukázalo mi to že žádný spoj, že maximálně do jedničky, eh.
Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, si nezaslouží ani svobodu ani bezpečnost.

Z is for залупа!
tslany
Inventář

Odeslat příspěvekod Honny 29. 7. 2021 11:13

11:22, 11:33, 12:03, 12:22, ... normálně mi to hledá.

evlo píše:Když vozí někdo vlakem lidi tak má dotace? Kolik tak stojí vlak?

No, vyloženě dotace bych to nenazýval, Ministerstvo dopravy (rychlíky a výš) nebo příslušný kraj (Os a Sp) objednávají dopravu na linkách a platí za to. Četnost, kvalitu atp. definuje ve smlouvě s dopravcem.

(A pak je openaccess např. Praha - Ostrava, kde pak jezdí na svoje vlastní riziko.)

https://zdopravy.cz/ceske-drahy-prijdou ... jsi-77685/

V letošním roce provozují České dráhy linku za 100 milionů korun. Při konkurenčním tlaku ale spadla cena Českých drah na 82 milionů korun za rok, u RegioJetu na 70 milionů korun. Ročně má jít o provoz v rozsahu 790 tisíc kilometrů.
x_X
Honny
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tslany 29. 7. 2021 11:29

Ano, když jsem dal jedničku, našlo to, ale business našlo prd.
Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, si nezaslouží ani svobodu ani bezpečnost.

Z is for залупа!
tslany
Inventář

Odeslat příspěvekod MV_cz 29. 7. 2021 13:50

a proč potřebuješ buznys?
renaultí 1.8 M5P EDC
pežotí 1.2 PT HN05 EAT8
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod Arnie J 29. 7. 2021 14:00

bojí se covidu v dobytčáku
už nemám žádnou Mazdu :(
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod tslany 29. 7. 2021 14:36

Je tam ještě míň dementů než v jedničce a lepší stolek, ikdyž sedačky jsou meh.

Z is for залупа!
tslany
Inventář

Odeslat příspěvekod George_Couser 29. 7. 2021 14:57

Honny píše:11:22, 11:33, 12:03, 12:22, ... normálně mi to hledá.

evlo píše:Když vozí někdo vlakem lidi tak má dotace? Kolik tak stojí vlak?

No, vyloženě dotace bych to nenazýval, Ministerstvo dopravy (rychlíky a výš) nebo příslušný kraj (Os a Sp) objednávají dopravu na linkách a platí za to. Četnost, kvalitu atp. definuje ve smlouvě s dopravcem.

(A pak je openaccess např. Praha - Ostrava, kde pak jezdí na svoje vlastní riziko.)

https://zdopravy.cz/ceske-drahy-prijdou ... jsi-77685/

V letošním roce provozují České dráhy linku za 100 milionů korun. Při konkurenčním tlaku ale spadla cena Českých drah na 82 milionů korun za rok, u RegioJetu na 70 milionů korun. Ročně má jít o provoz v rozsahu 790 tisíc kilometrů.

ČD nabízelo nové nízkopodlažní soupravy, RJ nabídl zase vyřazené soupravy z Německa, které jen přetře a přečalouní. Holt když stát vyhazuje miliardy za blbosti a pak se snaží ušetřit za každou cenu někde jinde. S takovou ten západ nedoženeme nikdy...
George_Couser
Moderátor

Odeslat příspěvekod tslany 29. 7. 2021 15:04

To zas budou skvěle oservisovaný, naposled tam klima byla na 17, nebo kolik, stupňů, u jančuráka, zatímco venku bylo přes 30. Plus polovina podlahy zaplavená.

-- 29. 7. 2021 15:14 --

Tak nakonec prý volno v businessu je, jen teda to nechtělo hledat business ale musel jsem hledat jedničky a pak to vyklikat v rezervaci, achjo :-)

A lhal jsem, nestojí to 450 ale 540. A to ještě mám IN25.
Přílohy
photo_2021-07-29_15-06-51.jpg

Z is for залупа!
tslany
Inventář

Odeslat příspěvekod Jouda.III 29. 7. 2021 15:39

George_Couser píše:ČD nabízelo nové nízkopodlažní soupravy, RJ nabídl zase vyřazené soupravy z Německa, které jen přetře a přečalouní. Holt když stát vyhazuje miliardy za blbosti a pak se snaží ušetřit za každou cenu někde jinde. S takovou ten západ nedoženeme nikdy...

K čemu by na té infrastruktuře byly InterPantery s Vmax. 160?
Jouda.III
Komunistobijec

Odeslat příspěvekod PatV 29. 7. 2021 15:44

Nejde jen o Vmax. :hm
3.0 V6
2.0 R4
PatV
Inventář

Odeslat příspěvekod Jouda.III 29. 7. 2021 15:47

Tak jistě, ale na té vymlácené trati budou asi lepčí klasické vagony
Jouda.III
Komunistobijec

Odeslat příspěvekod George_Couser 29. 7. 2021 15:51

Jouda.III píše:
George_Couser píše:ČD nabízelo nové nízkopodlažní soupravy, RJ nabídl zase vyřazené soupravy z Německa, které jen přetře a přečalouní. Holt když stát vyhazuje miliardy za blbosti a pak se snaží ušetřit za každou cenu někde jinde. S takovou ten západ nedoženeme nikdy...

K čemu by na té infrastruktuře byly InterPantery s Vmax. 160?

Nízkopodlažnost, TSI Crash, ETCS, akcelerace....

Jouda.III píše: ale na té vymlácené trati budou asi lepčí klasické vagony

To ani náhodou, v současné době vyráběné Pantery mají nový typ podvozků a je to sto a jedna oproti těm starým verkům z reichu ze šedesátých let...

Mimochodem po té trati jsem minulý měsíc shodou okolností jel a ta trať je celkem cajk...
George_Couser
Moderátor

Odeslat příspěvekod MV_cz 29. 7. 2021 15:53

tslany píše:To zas budou skvěle oservisovaný, naposled tam klima byla na 17, nebo kolik, stupňů, u jančuráka, zatímco venku bylo přes 30. Plus polovina podlahy zaplavená.

Tak nakonec prý volno v businessu je, jen teda to nechtělo hledat business ale musel jsem hledat jedničky a pak to vyklikat v rezervaci, achjo :-)

A lhal jsem, nestojí to 450 ale 540. A to ještě mám IN25.

A proč jezdíš do Brna vlakem?
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod tslany 29. 7. 2021 15:54

Abych mohl jet do Prahy autem.

-- 29. 7. 2021 15:57 --

Jouda.III píše:Tak jistě, ale na té vymlácené trati budou asi lepčí klasické vagony

Ufff, what? Máš teď na mysli ty Gorlitz V, jo?

Z is for залупа!
tslany
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka