Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz
evlo píše:Když vozí někdo vlakem lidi tak má dotace? Kolik tak stojí vlak?
V letošním roce provozují České dráhy linku za 100 milionů korun. Při konkurenčním tlaku ale spadla cena Českých drah na 82 milionů korun za rok, u RegioJetu na 70 milionů korun. Ročně má jít o provoz v rozsahu 790 tisíc kilometrů.
Honny píše:11:22, 11:33, 12:03, 12:22, ... normálně mi to hledá.evlo píše:Když vozí někdo vlakem lidi tak má dotace? Kolik tak stojí vlak?
No, vyloženě dotace bych to nenazýval, Ministerstvo dopravy (rychlíky a výš) nebo příslušný kraj (Os a Sp) objednávají dopravu na linkách a platí za to. Četnost, kvalitu atp. definuje ve smlouvě s dopravcem.
(A pak je openaccess např. Praha - Ostrava, kde pak jezdí na svoje vlastní riziko.)
https://zdopravy.cz/ceske-drahy-prijdou ... jsi-77685/V letošním roce provozují České dráhy linku za 100 milionů korun. Při konkurenčním tlaku ale spadla cena Českých drah na 82 milionů korun za rok, u RegioJetu na 70 milionů korun. Ročně má jít o provoz v rozsahu 790 tisíc kilometrů.
George_Couser píše:ČD nabízelo nové nízkopodlažní soupravy, RJ nabídl zase vyřazené soupravy z Německa, které jen přetře a přečalouní. Holt když stát vyhazuje miliardy za blbosti a pak se snaží ušetřit za každou cenu někde jinde. S takovou ten západ nedoženeme nikdy...
Jouda.III píše:George_Couser píše:ČD nabízelo nové nízkopodlažní soupravy, RJ nabídl zase vyřazené soupravy z Německa, které jen přetře a přečalouní. Holt když stát vyhazuje miliardy za blbosti a pak se snaží ušetřit za každou cenu někde jinde. S takovou ten západ nedoženeme nikdy...
K čemu by na té infrastruktuře byly InterPantery s Vmax. 160?
Jouda.III píše: ale na té vymlácené trati budou asi lepčí klasické vagony
tslany píše:To zas budou skvěle oservisovaný, naposled tam klima byla na 17, nebo kolik, stupňů, u jančuráka, zatímco venku bylo přes 30. Plus polovina podlahy zaplavená.
-- 29. 7. 2021 15:14 --
Tak nakonec prý volno v businessu je, jen teda to nechtělo hledat business ale musel jsem hledat jedničky a pak to vyklikat v rezervaci, achjo
-- 29. 7. 2021 15:14 --
A lhal jsem, nestojí to 450 ale 540. A to ještě mám IN25.
Jouda.III píše:Tak jistě, ale na té vymlácené trati budou asi lepčí klasické vagony
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků