Tesla Model 3/Y

Dodge, Ford, Chrysler, Pontiac...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Goesson 14. 1. 2025 10:41

ja mam short trenclo range celorocne...
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod pozpatku_fijA 14. 1. 2025 10:44

glider píše:V zime mam tiez short range v trenkach

to mám celoročně, proto mám turka (čus goesi) O:-)
pozpatku_fijA
Veterán

Odeslat příspěvekod saabik 14. 1. 2025 15:13

motorol píše:Musím říct, že vám závidím. Ja když jedu ráno do práce po dálnici, tak první výhra je, když to nezastaví a nepopojíždí. Pul cesty není šance překonat 130. Takže pak věřím, že snadno se dosáhne spotřeba pod 20 kW. Pokud jde o delší cesty tak takové zácpy jsou u každého většího města, takže v ČR max co 200km.
A ono pokud by někdo jen jezdil daleko po dálnici, proč by si kupoval BEV?

A co příhřev baterky u Tesly když několikrát denně couráš po městě? Pak půjde spotřeba nahoru jak? Ptám se pro kamaráda.
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Inventář

Odeslat příspěvekod motorol 14. 1. 2025 15:37

Já Teslu nemam jen jsem dával příměr pro ty kdo stále jezdí po dálnici 160 a více (ze jim to závidím bez ohledu na pohon). Při courání po městě bude více záležet na tom jak moc bude topit pro sebe než nějaké zahřívání baterky.
motorol
Inventář

Odeslat příspěvekod pozpatku_fijA 14. 1. 2025 16:18

saabik píše:A co příhřev baterky u Tesly když několikrát denně couráš po městě? Pak půjde spotřeba nahoru jak? Ptám se pro kamaráda.

kurefsky nahoru, zdravím kamaráda :D
pozpatku_fijA
Veterán

Odeslat příspěvekod garážmistr 14. 1. 2025 23:16

Tady něco o spotřebě Tesly 3 v zimě.

Ale daleko zajímavější mi přijde problematika silný rekuperace s zadním pohonem. Přijde mi to jako hrozná pitomost a závěr, že to není nebezpečný, protože v případě smyku se odpojuje rekuperace a startuje navigace bude možná fajn při nějakým ploužení. I tak doporučujou aspoň nějakou míru zkušeností.
Odhaduju, že při aktivní jízdě to bude uplně špatně.

https://www.garaz.cz/clanek/testy-nova- ... a-21014020
rwd
garážmistr
Veterán

Odeslat příspěvekod glider 15. 1. 2025 07:43

*startuje stabilizace
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod pozpatku_fijA 15. 1. 2025 07:47

zajímavé. Mně to při stání venku na mraze zpočátku rekuperuje velmi slabě, když bylo -5°C, tak to prvních asi 20km nerekuperovalo vůbec ... až se zahřeje baterka, tak to pomalu rekuperuje víc
pozpatku_fijA
Veterán

Odeslat příspěvekod saabik 15. 1. 2025 07:53

Kamarád má ještě jeden dotaz. Tesla prý do spotřeby, kterou uživateli ukazuje, počítá jen jízdu a nikoli třeba topení nebo předehřev. To jako fakt?
Alpina B3 Touring 2023

saabik
Inventář

Odeslat příspěvekod Goesson 15. 1. 2025 07:54

ano
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod pozpatku_fijA 15. 1. 2025 08:01

saabik píše:Kamarád má ještě jeden dotaz. Tesla prý do spotřeby, kterou uživateli ukazuje, počítá jen jízdu a nikoli třeba topení nebo předehřev. To jako fakt?

Leccos tomu nasvědčuje, třeba dojezd klesající rychleji než ukazovaná spotřeba. Ale ne zas úplně, protože když vyjedu a topím, tak mám spotřebu klidně 400 Wh/km, což v létě bývá polovina, možná ani ne.
Takže spíš bych řekl, že se to toho nepočítá předehřev interiéru a baterky před vyjetím
pozpatku_fijA
Veterán

Odeslat příspěvekod exBURN 15. 1. 2025 08:22

No pak to nepočítá ani spotřeby u Sentry, předehřevy myslím a ani to nijak neřeší ztráty při nabíjení, takže spotřeba a ukazatel na elektrohodinách pak hrubě nesedí.
exBURN
Štamgast

Odeslat příspěvekod Goesson 15. 1. 2025 08:27

ano, je tomu tak, ukazuje to jen palivo spotrebovane na jizdu, ne na jine veci
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod pozpatku_fijA 15. 1. 2025 08:46

exBURN píše:No pak to nepočítá ani spotřeby u Sentry, předehřevy myslím a ani to nijak neřeší ztráty při nabíjení, takže spotřeba a ukazatel na elektrohodinách pak hrubě nesedí.

Je to tak, ale to se docela ví, ne? :hm
pozpatku_fijA
Veterán

Odeslat příspěvekod saabik 15. 1. 2025 08:47

Zajímavý, že tyhle věci v recenzích prakticky nikdo nikde neřekl. Kde jakou kravinu zmíní, ale tohle ne. Takový to veřejný tajemství.
Alpina B3 Touring 2023

saabik
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka