Dobrý den,
po zvážení všech pro a proti jsem se nakonec rozhodl pro ojetý vůz Ford Mondeo. Bohužel se však nemohu rozhodnout, který mám zvolit.
Prvním je benzínové Mondeo 1,8 v karoserii sedan, vyrobené v srpnu 1999 a v provozu je od června 2000. Jedná se o vůz z bazaru autorizovaného salónu Ford, je nehavarovaný, se servisní knížkou, od prvního majitele a s najetými 81.000 km.
Druhým je taktéž Mondeo s benzínovým 1,8 motorem, také sedan, ale vyrobený v únoru 2001 a v provozu je od června 2001, je opět z bazaru autorizovaného prodejce Ford, nehavarovaný, se servisní knížkou, od prvního majitele ale již s najetými 141.000 km.
Můžete nějak tyto dvě auta porovnat a pomoci mi s rozhodnutím, který si vybrat.
Cena prvního je 99.000, novější je za 159.000 - mám si zvolit raději relativně starší typ s méně kilometry z posledního roku výroby nebo novější a zřejmě modernější verzi s více kilometry a z prvního roku výroby. Výbava obou vozů je přibližně stejná a celkem slušná - klima, 4 airbagy, ABS, elektrika atd.
Autosalón obě vozidla prodal jako nové, a poté i servisoval a nyní je vzal zpět na protiúčet a navíc nabízí k oběma vozům i šestiměsíční záruku.
V čem se tyto dvě generace převážně liší a jaké jsou jejich vzájemné výhody a nedostatky?
Pokud mi poradíte budu Vám velmi vděčný.