Mondeo versus Mondeo

Dodge, Ford, Chrysler, Pontiac...

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod i.w. 16. 4. 2008 14:31

Dobrý den,
po zvážení všech pro a proti jsem se nakonec rozhodl pro ojetý vůz Ford Mondeo. Bohužel se však nemohu rozhodnout, který mám zvolit.
Prvním je benzínové Mondeo 1,8 v karoserii sedan, vyrobené v srpnu 1999 a v provozu je od června 2000. Jedná se o vůz z bazaru autorizovaného salónu Ford, je nehavarovaný, se servisní knížkou, od prvního majitele a s najetými 81.000 km.
Druhým je taktéž Mondeo s benzínovým 1,8 motorem, také sedan, ale vyrobený v únoru 2001 a v provozu je od června 2001, je opět z bazaru autorizovaného prodejce Ford, nehavarovaný, se servisní knížkou, od prvního majitele ale již s najetými 141.000 km.
Můžete nějak tyto dvě auta porovnat a pomoci mi s rozhodnutím, který si vybrat.
Cena prvního je 99.000, novější je za 159.000 - mám si zvolit raději relativně starší typ s méně kilometry z posledního roku výroby nebo novější a zřejmě modernější verzi s více kilometry a z prvního roku výroby. Výbava obou vozů je přibližně stejná a celkem slušná - klima, 4 airbagy, ABS, elektrika atd.
Autosalón obě vozidla prodal jako nové, a poté i servisoval a nyní je vzal zpět na protiúčet a navíc nabízí k oběma vozům i šestiměsíční záruku.
V čem se tyto dvě generace převážně liší a jaké jsou jejich vzájemné výhody a nedostatky?
Pokud mi poradíte budu Vám velmi vděčný.
i.w.
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vss26 16. 4. 2008 14:50

Uaa, těžká otázka.
1/ původní Mondeo má správný americký základ a je prostornější x novější typ více poevropštil (hlavně interiér je jak koncernový) a trochu se stísnil
2/ motory Zetec-E poslední generace v původním typu jsou solidní, naprosto spolehlivé a výkonné x novější Duratecy si ze začátku moc nerozumněly s elektronikou
3 / podvozek je v obou špičkový, u původního trochu komfortnější
Osobně bych asi risknul původní typ, protože již byl dlouho ve výrobě a veškeré neduhy byly postupně odstraňovány v rámci modernizací a navíc je takový osobitější...novější typ ze začátku výroby ještě trpěl novorozeneckými vadami.
vss26
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod King of Potato People 16. 4. 2008 14:52

no a ja bych sel do novejsiho, protoze to auto je hezke narozdil od obludy MK II.
Breaking the sound barrier
King of Potato People
Missák Garáže 2007

Odeslat příspěvekod divxfan 16. 4. 2008 15:15

záleží, jak dlouho si chceš auto nechat a kolik do něj můžeš nasypat a hlavně, co se ti líbí víc. pokud bys byl se 160k na hraně a už nezbyly peníze na případné nečekané výlohy, běž do toho prvního. v opačném případě je to asi jedno, mk II už bude vychytaná, mk III může mít nějaký mouchy, ale po těch km už bude nejspíš vychytaná taky. určitě bude zas o fous bezpečnější, i když tohle je hodně relativní a záleží, jak se bourá.
mk II jsem kdysi chvíli měl a nebylo to špatný auto, jen motor (1.8 benzín) mi přišel hrozně slabej a spotřeba byla obrovská, protože jsem ho pořád točil, aby trochu jel, ale u mě je to trochu extrém.
divxfan
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Dr. 120L 16. 4. 2008 18:49

ber to v lepším stavu...

mám Mondeo mk II. Turnier s 1,8i a nalítáno má přes 260 tisíc bez jakýchkoliv problémů (původní spojka atd ...) .. stěmito motory nejsou převážně problémy ...

Mk II je relativně dobré spolehlivé auto s nízkými provoz. náklady, které ale neoslní designem, na interiéru je též vidět že vymejšlen byl nazačátku druhé poloviny 90tých let ...

Mk III je designově velmi povedené, motory Benzín jsou ok, proto pokud budou obě auta ve stejné kondicii, doporučuji novější ...
Dr. 120L
Inventář

Odeslat příspěvekod robbert 17. 4. 2008 09:46

Také se stavím novějšímu tedy k MK III.

Je to prostě krok vpřed v technice i designu. Navíc mkII se mi moc nelíbí, není špatné, ale...
Btw proč sedany? myslím, že liftback je praktičtější a Mondeo se na rozdíl od jiných v tomto provedení i vyrábí...
Mé příspěvky vyjadřují mé názory. Chcete se mnou nesouhlasit? Můžete, ale to je asi vše, co můžete.

Bože, dej mi sílu, abych změnil, co změnit mohu, dej mi trpělivost, abych snesl to, co změnit nemohu, dej mi moudrost, abych to od sebe rozeznal.
Nekácet!
robbert
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Arnie J 17. 4. 2008 09:55

JencekSF píše:no a ja bych sel do novejsiho, protoze to auto je hezke narozdil od obludy MK II.

jj :D
už nemám žádnou Mazdu :(
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod Totalschade 17. 4. 2008 09:58

doubt píše:
JencekSF píše:no a ja bych sel do novejsiho, protoze to auto je hezke narozdil od obludy MK II.

jj :D

vazte slova :-D
goes: 3 - dyt mne znas, tak co resis?
ceda: nestačí to voroštovat na mokrý trávě?
Totalschade
Štamgast

Odeslat příspěvekod robbert 17. 4. 2008 10:00

Chybí správné váhy na vážení
Mé příspěvky vyjadřují mé názory. Chcete se mnou nesouhlasit? Můžete, ale to je asi vše, co můžete.

Bože, dej mi sílu, abych změnil, co změnit mohu, dej mi trpělivost, abych snesl to, co změnit nemohu, dej mi moudrost, abych to od sebe rozeznal.
Nekácet!
robbert
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod speleo 18. 4. 2008 18:32

šel bych do modernějšího Mk III.
"Čas nikdy nevymaže vzpomínky na dobrou kočku, stejně jako žádný kartáč nevyčeše všechny její chlupy z pohovky" (L.Dworken).

Ford Focus II. kombi 2.0i 107kW Titanium
speleo
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod nikdo 19. 4. 2008 18:11

No to novější je zase větší, těžší....dobrá rada drahá. Podívej se sem: http://forum.fordclubs.org/, určitě tam také najdeš mnoho dobrých rad. Nejdřív čti a až potom se ptej.
nikdo
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Driver 19. 4. 2008 19:21

Obrázek

Obrázek

Když to srovnám, bral bych asi novější model. Přecejen vypadá líp a je tam dost nové technologie, IPS podvozek atd. Těch kilometrů bych se vůbec nebál, pokud má to vozidlo jasný původ a předchozí majitel se o něj dobře staral.

Co se týče interiéru, tak tady bych neváhal a bral to novější, ten design se prostě nedá srovnat.
Das Auto
Driver
Štamgast