Neskutečný odpor ke škole

Diskuse na témata, která se vůbec netýkají aut

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Koby 16. 11. 2006 22:49

Ahoj lidi,

mám psychický problém, řekl bych dost velký. Mluvim naprosto vážně.
Jedná se o naprostou nesnášenlivost ke škole, řekl bych až alergii.
tenhle stav trvá zhruba 2 roky, ale ted v maturitním ročníku jsem zjistil, že je ten stav je asi horší než se na první pohled zdálo a v podstatě ho nezvládám... Prakticky do ted jsem se na učení nikdy nekouknul, proplouvám se čtyřkama a to mi stačí... je to prostě hnusná škola.

Jenomže jsem zjistil, že letos je maturita a tak bych se měl asi začít trochu učit... Jenomže ono to nejde. K učení se nemůžu absolutně dokopat.A sklidnym svědomím řikám, že ani týden před zkouškou bych se na to učení nekouknul, prostě ten strašnej pocit čumět do náký knížky si nedovedu představit. Když mi rodiče řeknou, at se du učit, tak si otevřu knížku, ale to je tak všechno. jenom koukám na první řádek ani si ho nečtu a čekám, až uplne zhruba hodina, abych mohl říct, že jsem se učil... Prostě radši se budu nad tou knížkou nudit a počítat minuty, než se něcvo opravdu učit - nenávidim to. Při samotném pomyšlení na učení se mi začne svírat žaludek a většinou je mi blbě od žaludku... Když náhodou otevřu sešit, zjistim, že tam nemám žádný zápisky, takže sem nahranej... Když se náhodou učim s přítelkyní, tak se něco naučim, ale druhej den vubec nemám páru, co jsem se učil....Ale absolutně, z toho plyne, na co se učit, když za prád hodin nevim ani o který zemi jsem se učil. Nehledě na to,že mám tendenci bouchnout, když slyším náký sračky v literatuře apod.Nevidim duvod se to učit,nenávidim to a ignoruju to. Něco z tohodle tématu slyšim a okamžitě mě začne lechtat v břiše, jaký se to učíme pyčoviny. Nervama to absolutně nezvládám, roztrhal jsem nejednu knížku. Ale nejhorší je prostě samotnej pocit toho, že musim do tý školy... Taky proto se zhruba jednou týdně rozhodnu, že dnes tam nepujdu. :( A neni to kuli písemkám - ty mám jako adrenalín a bavěj mě, ale spíš kuli tomu, že je to zbytečný, prostě ztráta času, nuda... takže proto zustanu doma.

Momentálně propadám ze třech předmětů a je mi to svym zpusobem jedno. Přemýšlim jak tu maturitu uplatit a všichni mi říkaj, než vydělávat hodiny a hodiny peníze po brigádách na uplátek, tak by se to za ty samý hodiny naučili. Pro mě je to nemyslitelný. Já bych klidně skládal vagony uhlí 3 roky v kuse, abych se to nemusel učit.

Když tohle někomu vyprávim, většinou na mě kouká s otevřenou pusou, at si někam dojdu, že to neni normální.

Proto to sem píšu a jsem zvědavej co mi na to napíšete. jenom vám chci říct, že všechno je pravda, nic neni nákým zpusobem vsugerovaný nebo tak.

myslíte, že si mám dojít k nákýmu psychologovi? Dá se to nějak řešit?
Mazda MX5 NC1 2.0i expression - Bilstein podvozek, samosvor LSD, 6kvalt, xenony, Bose sound, Keyless systém, kůže + výhřev atd.. = opravdová RADOST Z JÍZDY
Koby
Inventář

Odeslat příspěvekod Manli2 16. 11. 2006 22:56

nééé že bych na tom nebyl stejně ..... :D :D :D
Manli2
Inventář

Odeslat příspěvekod Jack111 16. 11. 2006 22:58

proč jsi na tu školu sakra chodil?
Jack111
Inventář

Odeslat příspěvekod zdenek 16. 11. 2006 22:59

Pockej az budes par let pracovat, budes si rikat zlata skola :D
zdenek
Štamgast

Odeslat příspěvekod OS 16. 11. 2006 23:13

Takle: Maturitu asi neuplatíš=nemožné. Musíš to překousnout a makat, každý má nějaké takové období, já měl taky něco takového a teď ho mám zase, ale v současné práci. Musí ti někdo pomoci to překousnout a podpořit tě. Mě štvali učitelé, někteří, protože jsem to od nich nepochopil, doma na to sednul a chápal podle knížky.
Jaká je to škola? Gymnázium?
OS
Inventář

Odeslat příspěvekod Zbynas 16. 11. 2006 23:14

Já mam podobnej problém. Bydlim na internátně a tam vládne solidní totalismus. Můžeš jít ven od 14 do 23 h, ale chyba je v tom, že 1,5 h musim bejt na intru tzv. "studijní doba" ! Dál tě nutí jít spát v 11h, mě 19ti-letýho člověka! Když si pustim hudbu a ležim - nevadí - když si pustim film vadí! je tam světlo! je rozsvíceno = průser! je zhasnuto duní hudba = klid. Vysvětlení = rušíš ostatní! V internátní řádu je že po 11 se musí ležet a bejt zhasnuto!

Každej večer dostávám záchvaty adrenalinu a brzo budu ubližovat na zdraví. Vymyslete něco.
NVidia GTX 1060 6GB, Intel Core i7-2600K @ 3,4 GHz, 16 GB DDR 3
Download 100 Mbps, Upload 100 Mbps, ping 8
VINOTÉKA U FREJKA
FREJK.CZ, FREJK.SK, FREJK.COM
Zbynas
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod OS 16. 11. 2006 23:15

Vemte si, když tohle období přejdete, budete dál a mít více možností a budete blíže ke svobodě. Berte to jako životní zkoušku. A to není jen maturita.
OS
Inventář

Odeslat příspěvekod OS 16. 11. 2006 23:18

Najděte něco pozitivního, udělejte si seznam kladů a záporů, popovídejte si, ve škole je výchovný poradce. Pokud je dobrý, poradí. Maturitní ročník je poslední=škoda ho podělat.
OS
Inventář

Odeslat příspěvekod party boy 16. 11. 2006 23:21

Koby no já se v tobě normálně vidim a timhle postupem jsem si vysloužil opakování ročníku a seru na to směle dál. :? Mr. Green
party boy
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod zdenek 16. 11. 2006 23:22

Zbynas píše:Já mam podobnej problém. Bydlim na internátně a tam vládne solidní totalismus. Můžeš jít ven od 14 do 23 h, ale chyba je v tom, že 1,5 h musim bejt na intru tzv. "studijní doba" ! Dál tě nutí jít spát v 11h, mě 19ti-letýho člověka! Když si pustim hudbu a ležim - nevadí - když si pustim film vadí! je tam světlo! je rozsvíceno = průser! je zhasnuto duní hudba = klid. Vysvětlení = rušíš ostatní! V internátní řádu je že po 11 se musí ležet a bejt zhasnuto!

Každej večer dostávám záchvaty adrenalinu a brzo budu ubližovat na zdraví. Vymyslete něco.a/quote]

Ty voe, to bud rad ze uz nemusis na vojnu, to bys teprve neco rikal o totalite :D
zdenek
Štamgast

Odeslat příspěvekod Zbynas 16. 11. 2006 23:23

BTW mam stejnej průser jak koby. SIce propadam jen ze 2 předmětů, ale taky jsem v maturitním ročníku a na školu seru jak debil, od začátku roku neni tejden, v němž by aspon jeden den nebyl zátah :(
VINOTÉKA U FREJKA
Zbynas
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod OS 16. 11. 2006 23:24

A co chcete v životě dokázat?
OS
Inventář

Odeslat příspěvekod jaccub 16. 11. 2006 23:25

kdyz se dostanete na VS, tak tam se to zatahuje jeste lip :) takze se snazte a muzete to pak poradne zatahovat :)
jaccub
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod OS 16. 11. 2006 23:28

Na VŠ se to zatahuje jedna báseň ,ale potom tam nemusíš býti.
OS
Inventář

Odeslat příspěvekod Zbynas 16. 11. 2006 23:37

OS píše:Na VŠ se to zatahuje jedna báseň ,ale potom tam nemusíš býti.b/quote]
Tam nejde o to abych se něco naučil ale abych získal titul :D
VINOTÉKA U FREJKA
Zbynas
Pozorovatel

Další stránka