[Informatický kroužek]

Diskuse na témata, která se vůbec netýkají aut

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod MV_cz 16. 1. 2025 07:41

Arnie J píše:jsem se koukal na nabídku desktopů a ono je to snad dražší než srovnatelný NTB ... a to prosím NTB má navíc displej :)

takže také hlasuji pro ntb ... máti už má během posledních cca 12 let třetí a nemůže si to vynachválit

Jako je no, levnej komp se dneska nevyplatí, hlavně nový procesory (aby to mělo grafiku integrovanou) stojí úplnej nesmysl. A dedikovaný grafiky nemaj vůbec smysl, když nic nehraje.
Proto jsem to u máti vyřešil jak jsem to vyřešil. Mogbuk taky nepotřebovala a až přestane stačit výkon, tak výměním jen cpu a snad nějakej 6-8core ryzen s integrovanou grafikou bude stát prd.
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod glider 16. 1. 2025 08:38

Arnie J píše:hlavně browsing a když ještě pracovala (tj. do loňského roku), tak hodně i word

Ja myslel, ze ked ma treti
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod Arnie J 16. 1. 2025 08:56

No 12 let je dlouhá doba :)

První zdědila po mně, to byl takovej dojezd, tak vydržel možná ty 3-4 roky. Další měla 8 let skoro no a třetí má od listopadu teďka.
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod ale 16. 1. 2025 12:12

yndezit píše:Něco za pár stovek tohodle typu, doplnit kdyžtak ramku, a bude zase sloužit. Kór když už máš monitor a klávesnici z tvého starého kompu.
https://pc.bazos.cz/inzerat/195324889/pocitac.php

https://pc.bazos.cz/inzerat/195078142/h ... zaruka.php

Tento má 8 ramek a SSD, mohl by teda fungovat pro ten můj požadavek? Za ty prachy mi to přijde jako OK.
C220d (S206)
ale
šek

Odeslat příspěvekod yndezit 16. 1. 2025 12:14

Kterej tento?
yndezit
Inventář

Odeslat příspěvekod glider 16. 1. 2025 12:17

Preco nie ntb?
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod ale 16. 1. 2025 12:18

Protože je to nesmysl.
C220d (S206)
ale
šek

Odeslat příspěvekod yndezit 16. 1. 2025 12:23

Myslím, že bude ok, přesně takový case máme, je to tiché, spolehlivé, dá se to otevřít a rozebrat bez šroubováku jen rukama.
Specifikace je trochu i lepší, takže imho dobrý.
yndezit
Inventář

Odeslat příspěvekod MV_cz 16. 1. 2025 12:24

To se nezdá ale ten komp je taky 13 let stará jebka. Ok vyměníš něco 15letého za o dva roky mladší ale uff...
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod yndezit 16. 1. 2025 12:24

glider píše:Preco nie ntb?

Protože by si ho pak brala i do postele s jídlem, a drobila tam :hmm:
yndezit
Inventář

Odeslat příspěvekod ale 16. 1. 2025 12:36

MV_cz píše:To se nezdá ale ten komp je taky 13 let stará jebka. Ok vyměníš něco 15letého za o dva roky mladší ale uff...

Teď když PC zapnu tak než začne reagovat na pokyny tak to trva tak 3 minuty. Pak spustím prohlížeč a trvá tak půl minuty než se načte. Pak po kliknutí na jakýkoliv odkaz způsobí na 10-20 sekund zbělání prohlížeče, načež se tedy stránka načte. A i načtená pak klidně jen tak zbělá a znovu se zobrazí.

Takže potřebuju něco co to dělat nebude :) To podle tebe není ten případ v tom odkaze?
C220d (S206)
ale
šek

Odeslat příspěvekod yndezit 16. 1. 2025 12:54

Mi prohlížeč naskočí do 5ti vteřin.
Ale nejlepší na tom je, že spolehlivě u něj funguje suspend do ram, takže sedneš k němu, ťukneš do klávesnice, tím ho probudím, a do 20ti vteřin pracuju.
Uspí se pak sám do 15ti minut, ale to záleží na vkusu každého soudruha.
yndezit
Inventář

Odeslat příspěvekod glider 16. 1. 2025 12:55

glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod ale 16. 1. 2025 13:00

yndezit píše:Mi prohlížeč naskočí do 5ti vteřin.
Ale nejlepší na tom je, že spolehlivě u něj funguje suspend do ram, takže sedneš k němu, ťukneš do klávesnice, tím ho probudím, a do 20ti vteřin pracuju.
Uspí se pak sám do 15ti minut, ale to záleží na vkusu každého soudruha.

Na svém PC jsem na tom podobně, ten mám ale teprv tři roky a jelikož funguje dle mých představ a byl vcelku drahý tak jí ho, zatím, nepřenechám.
C220d (S206)
ale
šek

Předchozí stránkaDalší stránka