[Informatický kroužek]

Diskuse na témata, která se vůbec netýkají aut

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod MV_cz 8. 12. 2024 07:55

To bys měl mít
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod MELLO 8. 12. 2024 10:59

Moc se mi tomu nechce věřit, jelikož to byla sestava od CZC, tak proč by tam měli nechávat nějaký kabel navíc. V nejhorším to udělám tak, že nahradím stávající uložiště 2TB HDD za SSD.
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod Jouda.III 8. 12. 2024 11:01

Koupíš rozdvojku nebo redukci
Bývalý místopředseda ruské centrální banky:
"V pondělí dojde na měnovém trhu ke katastrofě"
Jouda.III
Komunistobijec

Odeslat příspěvekod MELLO 8. 12. 2024 11:02

To už je na mě jako na laika dost komplikované.
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod MV_cz 8. 12. 2024 11:15

MELLO píše:Moc se mi tomu nechce věřit, jelikož to byla sestava od CZC, tak proč by tam měli nechávat nějaký kabel navíc. V nejhorším to udělám tak, že nahradím stávající uložiště 2TB HDD za SSD.

Myslíš, že jako přebytečný kabely od zdroje uštípali kleštěma? :D
renaultí 1.8 M5P EDC
pežotí 1.2 PT HN05 EAT8
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod Jouda.III 8. 12. 2024 11:18

Bývalý místopředseda ruské centrální banky:
"V pondělí dojde na měnovém trhu ke katastrofě"
Jouda.III
Komunistobijec

Odeslat příspěvekod MV_cz 8. 12. 2024 11:23

Když má v kompu maximálně tak jedno SSD a jeden disk, tak tam kablík bude volný. A i kdyby to náhodou byl modulární zdroj (což v nějaké staré sestavě z CZC dost pochybuju), tak by mu snad kábly nechali v balení taky.
renaultí 1.8 M5P EDC
pežotí 1.2 PT HN05 EAT8
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod MV_cz 8. 12. 2024 11:26

MELLO píše:Moc se mi tomu nechce věřit, jelikož to byla sestava od CZC, tak proč by tam měli nechávat nějaký kabel navíc. V nejhorším to udělám tak, že nahradím stávající uložiště 2TB HDD za SSD.

Hlavně kup nějakej TLC SSD a s keší, aby ses pak nedivil. Třeba tohle evlo je za dobrý kačky po slevě na alze https://www.alza.cz/samsung-870-evo-2tb-d6308919.htm
renaultí 1.8 M5P EDC
pežotí 1.2 PT HN05 EAT8
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod MgX 8. 12. 2024 11:28

Buď je tam modulární zdroj, takže bys měl mít ve zbytku, co Ti k tomu dali nějaký kabel. Když ne, tak ho za 30 Kč koupíš. Stačí mít označení zdroje a vědět, že tam je volný místo.

Nebo máš nemodulární, takže jsou tam kabely na pevno. V té chvíli ty, které se nepoužily, budou asi nějak svázány k sobě. Takže se potřebuješ mrknout, že tam nějaký volný pro disk je.

Samozřejmě je potřeba si překontrolovat, co máš za místo na ZD pro připojení HDD.

Kdybys to montoval, tak se vymlať o radiátor a nesahej na psa, ani jiné chlupaté věci :D A ideálně odpoj PC od napájení.

Ale raději si ještě počkej na rady zkušenějších. Tomuto moc nerozumím a dlouho jsem se v PC nehrabal.
S pozdravem MgX
MgX
Nováček

Odeslat příspěvekod Arnie J 8. 12. 2024 11:34

S tou statickou elektřinou to zas tak dramatické není, resp. já jsem nikdy nic tímto způsobem nezničil. Stačí si sáhnout na krabici od zdroje. A ani to si nejsem jistý, že jsem vždy udělal :)
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod MgX 8. 12. 2024 11:35

No, myslím, že je to jistota... sáhnout si na zdroj :mrgreen:

Možná máš pravdu, za svůj život jsem viděl asi dva až tři PC takto oddělané. Naštěstí ne mnou.
S pozdravem MgX
MgX
Nováček

Odeslat příspěvekod Arnie J 8. 12. 2024 11:36

MELLO píše:
MgX píše:Nemáš tam volnou pozici na NVMe disk?

Nemám, je to už trochu starší deska.

Ty jo to se mi moc nezdá, já mám komp z roku 2017 a NVMe SSD tam mám hned od začátku. A to ta deska byla takový lepší low-end.
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod MgX 8. 12. 2024 11:36

Ještě doplním, že já raději sáhnu na kolík... od elektrické zásuvky. Tím se vymlátím ze statické elektřiny :-D
S pozdravem MgX
MgX
Nováček

Odeslat příspěvekod MgX 8. 12. 2024 11:37

Arnie J píše:
MELLO píše:
MgX píše:Nemáš tam volnou pozici na NVMe disk?

Nemám, je to už trochu starší deska.

Ty jo to se mi moc nezdá, já mám komp z roku 2017 a NVMe SSD tam mám hned od začátku. A to ta deska byla takový lepší low-end.

Měl sem dát označení desky. Mám pocit, že to tu není. Ten NVMe disk by jednoduše nacvaknul a hotovo.
S pozdravem MgX
MgX
Nováček

Odeslat příspěvekod polda 8. 12. 2024 11:38

Ta rozdvojka a jeden SATA kabel to vyřeší
polda
Veterán

Předchozí stránkaDalší stránka