[Informatický kroužek]

Diskuse na témata, která se vůbec netýkají aut

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod evlo 12. 2. 2012 22:35

jak jsem psal pred chvili jinde kaspersky+hijackthis a mozek

maily smazat
evlo
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod powerball 12. 2. 2012 22:36

aha ted koukam ze mi to dela jenm z jednoho mailu tak to asi tadyten zrusim a bude klid :)
seek discomfort
powerball
Powerman

Odeslat příspěvekod evlo 12. 2. 2012 22:36

tak spis to vypada, ze mas/mel jsi vira a ten to rozesila jakoby od tebe ...
evlo
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod powerball 12. 2. 2012 22:38

tak ja teda zkusim jeste ten kaspersky anitvirak nebo co to je
seek discomfort
powerball
Powerman

Odeslat příspěvekod evlo 12. 2. 2012 22:39

udelas tim internetu radost :)
evlo
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod MarkFX 14. 2. 2012 22:26

Existuje na ethernet nějaká rozdvojka alá switch ale bez potřeby napájení?

Prostě mám na baráku klasickou wifi anténu 5Ghz na příjem páteřní sítě po dědině, na ní je hned připojený Bullet2 co převádí na ethernet a UTP káblem to mám přes půdu a domů do domácího wifi routru.. Jenže potřebuju "odbočit" káblem ke vzdálenějšímu místu kde už moje domácí wifi nedosáhne.. (Teda dosáhne, ale fakt hodně slabě :-\ )

Nejlépe kdyby existovala nějaká ta UTP rozdvojka kde bych si to na půdě "rozdvojil", pokud možno bez napájení trafa, opravdu se mi tam nechce tahat elektriku..

Tohle http://interlink.tsbohemia.cz/solarix-r ... 25182.html asi nemůže byt že?
Kolo je poslední vynález stvořený člověku pro radost

Majkl vP. > I kdyby všichni byli úplně ticho, tak Mark přijde a něco řekne. On něco řekne, Já chci něco říct, ale on něco řekne.. chci zas něco říct, ale on zase něco řekne

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Štamgast

Odeslat příspěvekod evlo 14. 2. 2012 23:15

To vypada, ze asi muze, ja to kdysi resil rucne, protoze v jednom dratu utp jsou dva, tak jsem to preoste rozdelal a nakrimpoval dle potreby.
evlo
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod zdenek 15. 2. 2012 14:12

MarkFX: Použít jeden kabel místo dvou se moc nedá doporučit a standardní řešení je natáhnout druhý kabel. Ale v principu to u 100mbit ethernetu jde protože využívá jen oranžový a zelený pár, druhý dva páry bys využil na druhý ethernet, ale v tvém případě bude po zbývajících párech nejspíš napájen ten Bullet2, když píšeš že na půdě nemáš zásuvku (někde dole u toho routeru máš druhý napáječ s injektorem, ne?), takže tahle možnost taky padá.
zdenek
Štamgast

Odeslat příspěvekod evlo 15. 2. 2012 14:21

JJ, tam to pisou, ze je k tomu nejake poe jednotka zvlast, ale asi se tim pocita, dobry postreh.
evlo
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod mager 15. 2. 2012 14:44

myslim, ze ste celkom nepochopili co potrebuje
http://www.bbelektro.cz/lg-32748-rozdvo ... t/d-89291/
http://www.amazon.co.uk/Belkin-R6G029-2 ... B0002AF8VO

pisu ze to druhe nemoze mat zapojene obidva porty naraz, takze je to nanic

http://www.zen22142.zen.co.uk/Circuits/ ... ethhub.htm
mager
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod MarkFX 15. 2. 2012 21:12

ano, ten bullet je napájený přes ten UTP kábl jak píše zdenek..

A třeba nějaky ten nejlevnější nejobyčejnější switch by se nedal napájet "dálkově" přes tady tohle? http://interlink.tsbohemia.cz/pasivni-p ... 86047.html

Že bych prostě na půdě měl ten switch, který by to teda rozděloval, zabalil bych ho nebo nějak dobře utěsnil proti vlhkosti, hlavně že bych tam nemusel táhnout na půdu elektriku.. :hm

Majkl vP. > I kdyby všichni byli úplně ticho, tak Mark přijde a něco řekne. On něco řekne, Já chci něco říct, ale on něco řekne.. chci zas něco říct, ale on zase něco řekne

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Štamgast

Odeslat příspěvekod zdenek 16. 2. 2012 10:02

Pokud by obě zařízení měli stejný napájecí napětí a ten zdroj by ti utáh obě zařízení (případně se použil silnější zdroj), tak klidně, problém bude že pro ten Bullet bude mít zdroj tak 18 nebo 24V a switch má většinou adaptér s napětím pod 10V.
To ti fakt vedle toho kabelu co už tam máš nepůjde natáhnout druhej UTP?
zdenek
Štamgast

Odeslat příspěvekod MarkFX 16. 2. 2012 12:35

počky myslíš jako že z routru zase zpátky přes půdu a dál táhnout ten druhý kabl? Jako bylo by to možný, ale kábl by musel byt nevim o 5-10metrů delší.. :(

A s tím napájením jakože by ten zdroj napájení bulletu (ten mám doma u routru) napájel i switch i ten bullet? Ten kábl mezi bulletem a routrem bych na půde přeřízl, nacvakl a napojil do switche, druhou stranu káblu opět píchl do switche a vedl dál do routru.. Čili by napájení šlo "skrz" switch do bulletu..

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Štamgast

Odeslat příspěvekod evlo 16. 2. 2012 12:38

A neexistuje rseni POE, kde by elektrika pouzivala ty dva datove pary?
evlo
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Pajjoun 16. 2. 2012 17:25

Tohle mi najednou z ničeho nic(nebo ničeho čeho bych si všimnul) začalo dělat několik programů. Co s tim, co to mohlo udělat?
TS
Pajjoun
Veterán

Předchozí stránkaDalší stránka