[Informatický kroužek]

Diskuse na témata, která se vůbec netýkají aut

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod bleach 1. 12. 2011 10:56

tak to je mozny, ale vubec nevim. zavolam radsi ajtaka :) dik
bleach
Inventář

Odeslat příspěvekod Major Kure 1. 12. 2011 11:00

Vlastnosti - protokol IP - vlastnosti... tam zjistis jestli ip ziskavas automaticky, nebo ji mas pevne nastavenou... a kdyz tak to same prepises do ntb.
[quote="goes"] je to postaveno na mych znalostech o vsem[/quote]
[quote="antracit"]Já jsem se ještě nezmýlil.[/quote]
[quote="maincoonsback"]V zásadě je můj názor na tuto věc správný.[/quote]
[quote="goes"]Major ma pravdu[/quote]
[quote="goes"]Mam ho rad.[/quote] (Majora)
Major Kure
Veterán

Odeslat příspěvekod CHiP 1. 12. 2011 11:09

Ještě připojení může být vázané na MAC adresu síťové karty :roll:
S autobusem ujeto 300tis. km bez zaviněné nehody 8)
CHiP
Autobusák roku 2009

Odeslat příspěvekod zdenek 2. 12. 2011 13:22

MarkFX píše:
zdenek píše:Předpokládám že na hlavním routeru máš puštění dhcp, takže druhý router dostane přidělenou ip wan automaticky (když na něm nastavíš dynamickou ip pro wan), případně můžeš nastavit jakoukoliv pevnou z rozsahu prvního routeru, např. když máš na tom prvním routeru adresu 192.168.10.1, tak druhý router může mít pevnou ip pro wan na 192.168.10.2, rozsah který přiděluje dhpc většinou začíná na stovce (192.168.10.100) takže s žádnou automaticky přidělovanou adresou ti to kolidovat nebude.
Druhý router musí mít pro lan jiný rozsahnež hlavní router, klidně ten 192.168.0.1. Jak se přesně nastavuje tvůj router ti neřeknu, to máš někde v návodu, předpokládám že nastavení wan pak bude pro wifi část a wan konektor pevný sítě bude neaktivní a ssid a heslo by se mělo vyplnit ve wifi části kde se normálně vyplňuje s jakým ssid a heslem má vysílat.
V případě problému si z počítač za druhým routerem můžeš zkontrolovat kam až se dostaneš, pingem na lan routeru2, wan routeru2, lan routeru1 atd.

tady mám screen z nastavení WAN (sice z toho prvního, ale na druhém je to uplně stejné)

WAN.png

na výběr tam právě není z Wifi, jen právě z kablu... Je tady víc sítí a router té každé sítě má určitě nastavenou automat. DHCP, jak teda ten můj druhý router pochopí kterou má přijmout?

V tom případě teda nastavit na druhém na WANu místo dynamické dát statickou a vypsat nějakou IP z rozsahu daného tím DHCP (.100 - .199 ?) a bránu dát LAN toho prvního čili 192.168.10.1 ??

Dík moc za strpení semnou, snad se dokopem k výsledku.. :)

Router s dhcp je v každý podsíti snad jen jeden, ne? :)
ten druhej router se přihlásí o ip adresu jako každej jinej počítač v síti
to že router bude mít wan přes wifi místo přes kabel určuješ tím že ho přepneš na ten WISP Client Router, potom nastavení WAN platí pro připojení přes wifi, dáš tam dynamickou ip a ve wifi části bys měl nastavit správný ssid a heslo, pak to musí chodit, jak jsem psal, pingem si snadno zjistíš kde je problém
zdenek
Štamgast

Odeslat příspěvekod Pajjoun 2. 12. 2011 13:42

Jaký mam zvolit zabezpečení wi-fi, WPA2-PSK a nebo jiný? Zjistil sem, že všichni sousedi maji zaheslováno, tak nechci bejt za jedinýho vola, na kterýho se můžou ostatní připojovat. :D
TS
Pajjoun
Veterán

Odeslat příspěvekod evlo 2. 12. 2011 13:49

Pajjoun píše:Jaký mam zvolit zabezpečení wi-fi, WPA2-PSK a nebo jiný? Zjistil sem, že všichni sousedi maji zaheslováno, tak nechci bejt za jedinýho vola, na kterýho se můžou ostatní připojovat. :D
JJ psk je asi nejvhodnejsi pro takove to domaci pripojovani.
evlo
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Pajjoun 2. 12. 2011 14:17

Tak jsem zjistil, že muj router neumí WPA2, ale jenom WPA. Ale byl sem línej aktualizovat, aby se nic neposralo, tak sem teda použil WPA-PSK (tkip), to by mělo stačit, ne? :-)
TS
Pajjoun
Veterán

Odeslat příspěvekod tibika 2. 12. 2011 14:30

Ak nechceš používať normu 802.11n, tak v pohode stačí.
tibika
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pajjoun 2. 12. 2011 14:45

Normu n tenhle router nepodporuje, takže to vůbec nevadí. :-)
TS
Pajjoun
Veterán

Odeslat příspěvekod Pajjoun 2. 12. 2011 23:07

A další dotaz. :D
Zejtra přijede kámoš, abych mu složil komp, ale doteď sem sem vždycky skládal počítače jenom z použitejch dílů. On bude mít všechno fungl nový(kromě disků). Je něco jinak? Musej se nastavit nějaký pitominy v BIOSu? Nebo prostě jenom stačí to složit jako Lego, pustit, hodit tam instalační cédo a postupovat podle pokynů na obrazovce? :-)

Jo a formátování disků - musim to dělat někde mimo a nebo ho do toho kopmu můžu fláknout plnej a zformátovat až mě k tomu instalace vyzve?
TS
Pajjoun
Veterán

Odeslat příspěvekod Hyza 2. 12. 2011 23:16

maximalne boot device nebo mozna muze byt podtaktovany procesor...ale to asi ne :)
Namluv si, co chceš.
Arguing on the Internet: "Somebody's wrong!"
-------------------------------------------------------------------------------------------
Militia est vita hominis super terram.
Bella res est mori sua morte.
Hyza
Inventář

Odeslat příspěvekod Pajjoun 2. 12. 2011 23:26

Ok, dík. Takže by to měla bejt brnkačka. :-)
TS
Pajjoun
Veterán

Odeslat příspěvekod H.U. 3. 12. 2011 14:07

to jo, pokud nebude nějakej ten komponentík tak trochu fail... 8-P
H.U.
Uživatel deaktivován

Odeslat příspěvekod Jouda.II 3. 12. 2011 17:24

Jak zrychlit download na PC? Natáhli nám optiku do baráku, mám připojení 50/50 Mb/s. Na netbooku mně to přes kabel těch 50/50 chodí, na stolním PC to jde jen 30/50 Mb/s, na natebooku naopak 50/30 Mb/s. Máte někdo tušení, co s tím? Díky
Ford Focus 1.8 TDCi
Jouda.II
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka