[Informatický kroužek]

Diskuse na témata, která se vůbec netýkají aut

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod kejki3 27. 11. 2011 16:12

grapherX píše:Problém může být i v Codecích pro přehrávání souborů.
Zkus si nainstalovat tyto http://www.slunecnice.cz/sw/cccp/

Do W7? >:-( Na živě by tě ukamenovali.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Štamgast

Odeslat příspěvekod grapherX 27. 11. 2011 16:17

kejki3: Proč? Co je na nich špatného? Už je používám na třech noteboocích (2x Windows 7 64bit, 1x Windows 7 32bit) a jednom počítači (Windows XP) výše dvou let a s multimédii jsem neměl žádný problém. :?:
Corsa C 1.4 66kW & F3C 1.2TSI 81kw 7°DSG -> Scala fl 1.5TSI 110kW 7°DSG & Hyundai i30 1.6CRDi 85kw 7°DCT
grapherX
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod kejki3 27. 11. 2011 16:30

W7 mají v sobě, tohle není řešení.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Štamgast

Odeslat příspěvekod evlo 27. 11. 2011 17:44

Nechapu na co instalovat cccp, kdyz to je proste haali + ffdshow akorat s nekym dobastlenou konfiugraci.
evlo
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod grapherX 27. 11. 2011 17:51

evlo: Ber to tak, že je mám vyzkoušené a vše co potřebuji mi funguje. Tak proč bych se stahoval a instaloval s každým kodekem zvlášť. Navíc je i součástí instalace Media Player Classic - Home Cinema. Takže další ušetřené stahování a instalace. :)
Corsa C 1.4 66kW & F3C 1.2TSI 81kw 7°DSG -> Scala fl 1.5TSI 110kW 7°DSG & Hyundai i30 1.6CRDi 85kw 7°DCT
grapherX
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod evlo 27. 11. 2011 18:09

Tako ocividne jsi lama a na takove lidi je to zamerene, ja jim neverim a vim proc.
evlo
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod grapherX 27. 11. 2011 18:22

Tak schválně řekni, co je tak strašně "lamáckého" na tom používat před připravený balík kodeků vč. dobrého přehrávače, když máš takový důvod jim nevěřit. V oboru IT se pohybují 6tým rokem a studuji jej 4tým rokem, tak mě zajímá názor "odborníka" ;)
grapherX
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod zdenek 28. 11. 2011 09:24

grapherX: protože u kodekpacků existuje poměrně reálný nebezpečí že ti rozeserou počítač tak že ti už nic nepřehraje, zvlášť když nainstaluješ někulik různejch přes sebe, jestli jsi žádný takový počítač za těch 6 let neviděl, tak to jsi toho ještě moc neviděl :)
Windows 7 sami přehrají většinu samy a když náhodou ne, tak si ten jednotlivej directshow filtr naistaluješ, nebo použiješ přehrávač který dekodéry sám obsahuje (mplayer, vlcplayer,...), je to rozhodně lepší než si zadělat komp tunou bastlu, kterou z 95% nikdy nepotřebuješ.
zdenek
Štamgast

Odeslat příspěvekod MarkFX 28. 11. 2011 17:54

měnilo se umístění TV s příjímačem, a nemůžem chytnout signál od satelitu.. Je možný že to je špatně nasazenými konektory, používám ty tuším F-konektory viz. obrázek.

Obrázek

v obchodě dali konektory přesně na ten náš typ kabelu, ale když je šrubuju tak to tu vnější (bílou izolaci) neprořízne až na stínění. Tady je asi problém že? Stínění by se mělo dotýkat toho konektoru.. Takže to odizolovat a pak teprv šrubovat? Jenže to bude volný.. tak to vypodložit alobalem?

Nebo je chyba v délce kabelu? Tipuju dobrých 15-20m to bude..
Kolo je poslední vynález stvořený člověku pro radost

Majkl vP. > I kdyby všichni byli úplně ticho, tak Mark přijde a něco řekne. On něco řekne, Já chci něco říct, ale on něco řekne.. chci zas něco říct, ale on zase něco řekne

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Štamgast

Odeslat příspěvekod MgX 28. 11. 2011 19:56

Marku - tady si najdi příslušný obrázek ...
S pozdravem MgX
MgX
Nováček

Odeslat příspěvekod MarkFX 29. 11. 2011 12:33

Ted mám další problém, tentokrát s internetem.. Zprovoznil sem wifi router (TP-Link W743ND) a mám doma internet.. Potřebuju ale připojit PC co je vzadu v baráku a tam se USB wifi klient nechytá a mám ještě jeden router (TP-Link W543), tak sem ho připojil UTP kablem do toho počítače a v routru do LAN 1 a že budu přes to chytat internet. (myslím že by to mělo teoreticky jít ne? Wifi router přes tu anténku nejen vysílá ale i přijímá ne?)

Nastavil jsem mód AP WISP Client Router, takže by to mělo i přijímat.. Normálně přece "vstup" internetu od poskytovatele je přes WAN konektor (aspon tak to mám nastavený u toho hlavního routru), jenže tady u toho druhého nemám vstup přes kabel, ale bezdrátově z hlavního routru.

Jenže v nastavení nikde nemám volbu kterou sít chci přijímat, nejde mi internet atd.. :-| Dělám to špatně takhle to spojení?

Majkl vP. > I kdyby všichni byli úplně ticho, tak Mark přijde a něco řekne. On něco řekne, Já chci něco říct, ale on něco řekne.. chci zas něco říct, ale on zase něco řekne

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Štamgast

Odeslat příspěvekod zdenek 29. 11. 2011 13:39

MarkFX: ten AP WISP Client Router by měl chodit, zkontroluj si nastavení IP adresy na WAN (dynamická IPC, statická IP?) a jakej rozsah IP máš nastavenej na LAN (LAN a WAN musí mít jinej rozsah), pingnout si kam se dostaneš a kam ne a podle toho hledat problém
zdenek
Štamgast

Odeslat příspěvekod MarkFX 29. 11. 2011 16:07

WAN na hlavním routru od providera mám statickou IP, LAN jsem dal jinou 192.168.10.1

LAN na tom druhým Client-Routeru sem tuším dal 192.168.0.1 WAN sem dal myslím LAN toho hlavního, no pak to pudu přesně skontrolovat..

Spíš mě hlavně zaráží že na tom druhým nevím co jako na WAN, není tam na výběr "zdroj", prostě si nemůžu vybrat wifi sít podle SSID. Jedině je tam na výběr bud Dynamickou IP, to asi né když je tady více sítí tak by nevědělo podle které, tak potom Statickou IP asi.. Nejjednoduší by to bylo podle toho SSID, plus heslo a hotovo

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Štamgast

Odeslat příspěvekod MarkFX 29. 11. 2011 16:33

"Výstup" čili wifi toho hlavního routru nenastavuju žádné IP, takže nevím co nastavitu na vstupu (WAN ?) toho druhého? Tam mám dat taky statickou IP a tu samou IP a bránu jako na od providera? To už mám ale jinou, vlastní sít, to je blbost bych řekl ne?

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Štamgast

Odeslat příspěvekod zdenek 30. 11. 2011 12:34

Předpokládám že na hlavním routeru máš puštění dhcp, takže druhý router dostane přidělenou ip wan automaticky (když na něm nastavíš dynamickou ip pro wan), případně můžeš nastavit jakoukoliv pevnou z rozsahu prvního routeru, např. když máš na tom prvním routeru adresu 192.168.10.1, tak druhý router může mít pevnou ip pro wan na 192.168.10.2, rozsah který přiděluje dhpc většinou začíná na stovce (192.168.10.100) takže s žádnou automaticky přidělovanou adresou ti to kolidovat nebude.
Druhý router musí mít pro lan jiný rozsahnež hlavní router, klidně ten 192.168.0.1. Jak se přesně nastavuje tvůj router ti neřeknu, to máš někde v návodu, předpokládám že nastavení wan pak bude pro wifi část a wan konektor pevný sítě bude neaktivní a ssid a heslo by se mělo vyplnit ve wifi části kde se normálně vyplňuje s jakým ssid a heslem má vysílat.
V případě problému si z počítač za druhým routerem můžeš zkontrolovat kam až se dostaneš, pingem na lan routeru2, wan routeru2, lan routeru1 atd.
zdenek
Štamgast

Předchozí stránkaDalší stránka