[Informatický kroužek]

Diskuse na témata, která se vůbec netýkají aut

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod MgX 23. 12. 2023 00:23

Klienta dělá zatím 2,4GHz část, protože je přeci jen v místě osazeni druhého routeru zachytitelná. 5GHz se tam moc neprobojuje.

Ano, takto je to pomalejší, ale pro můj účel by mělo stačit.
MgX
Nováček

Odeslat příspěvekod MgX 23. 12. 2023 13:50

Takže zkouším starý router s DD-WRT. Dal jsem ho na místo určení. Přes Wi-Fi normálně jedu, dostanu se na net. Ale když připojím příslušný box kabelem, při testu vypíše, že se nebylo možné spojit přes HTTP (HTTPS a všechny další součásti jeho testu jsou OK - zelené, jen toto je křížek/červené). Čím mohu pomoct, jaké nastavení v routeru udělat, aby to fungovalo?
S pozdravem MgX
MgX
Nováček

Odeslat příspěvekod evlo 23. 12. 2023 19:11

a uz si nekdy napsal co pripojujes nebo co, ja jen ze ted pises, podle me, poprvy, o necem takovym
evlo
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod MgX 23. 12. 2023 19:15

Promiň. Je to IPTV box.
MgX
Nováček

Odeslat příspěvekod evlo 23. 12. 2023 19:17

tak pokud je pripojenej k internetu, tak uspech ne? mas tam internet odnekud, pak z wifi do kabelu, to jsi chtel
evlo
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod MgX 23. 12. 2023 20:38

Problém je, že ten box než se spustí, udělá test. Ten nejde přeskočit. Nebo o tom nevím. Když něco v testu nesvítí se zelenou fajkou, ale červeným křížkem, box nefunguje.

Takže mám, co jsem chtěl, jen ne úplně. Právě kvůli tomu IPTV boxu jsem to hlavně celé řešil.
MgX
Nováček

Odeslat příspěvekod Milos 23. 12. 2023 21:02

Jaký konkrétní klientský režim routeru jsi ve výsledku zvolil a jaké parametry jsi nastavoval?
Když ten router připojíš kabelem třeba k počítači, tak ti internet v počítači plně funguje?
Milos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod evlo 23. 12. 2023 21:19

MgX píše:
Takže mám, co jsem chtěl, jen ne úplně. Právě kvůli tomu IPTV boxu jsem to hlavně celé řešil.

tak box no, ale psal si, ze tam chces mit internet a ted pises, ze tam internet mas, takze vyreseno, ne?

nevim proc furt vymyslis takove blbosti, ze to proste neudelas jednoduse, ale vic me bavi to takhle sledovat a obcas si kopnout
evlo
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod evlo 23. 12. 2023 21:24

si pamatuju pred lety jsem jeste nebyl poucen, tak tu nekdo resil x stranek podobnou vec, a to jsem jeste jako debil poradil s tim, ze ma vyndat kabel z modryho portu, strcit do zlutyho, ale tedka to delat nebudu
evlo
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod MELLO 24. 12. 2023 09:32

Hele, noťas chce pokaždé při zapnutí heslo do Mrkvosoftu...jak se toho zbavit? Děkuji předem.
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod m.kv 24. 12. 2023 09:41

Mělo by jít změnit na přihlašování PINem. Budeš zadávat jen ten, nebo udělat nový lokální účet bez hesla a používat ten. Nebo čistá instalace s uprravenou instalačkou bez MS účtu.
m.kv
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod MELLO 24. 12. 2023 09:46

Děkuji.
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod m.kv 24. 12. 2023 09:57

Nz, předpokládám volbu PIN? - nejrychlejší možnost.
m.kv
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod MELLO 24. 12. 2023 10:01

Jj
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod Moucha 24. 12. 2023 11:13

Na to jsem si uz dost odvykl jak odemykaj hodinky
Moucha
ing. Spokojený

Předchozí stránkaDalší stránka