Koutek hudebních posluchačů

Diskuse na témata, která se vůbec netýkají aut

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod puk123 14. 1. 2025 08:18

:hm (stránka?)
puk123
Veterán

Odeslat příspěvekod Majkl 14. 1. 2025 18:14

Druhý přehrání mám za sebou a podařilo se mi užít si to víc :-)

Celkově dobrá mi přijde Hey Hey Helen, naopak nejslabší je za mě I’ve Been Waiting For You.

Man In The Middle taky fajn, jen z nějakýho důvodu končí moc brzy; sax solo by si určitě zasloužilo víc prostoru, ne útěk do ztracena. Rock Me mě baví kompozicí i vokálama. U obou těchhle songů mě jen trochu přepadá lítost, že mužský hlasy nemají na tom albu víc prostoru.

Tropical Loveland má zas hodně zábavnou aranž, zvlášť ve sluchátkách jsou harmonika s organem radost. A když jsem u toho — člověk by řekl, že Mamma Mia je notoricky známá, přitom easter egg ve formě xylofonu z pravý strany mě vyloženě překvapil; vůbec jsem nevěděl, že tam taková věc je.

Ještě když jsem u těch nástrojů: Pick A Bale Of Cotton a Midnight Special mají parádní synťáky, což mě štve, že je vyplejtvali zrovna na tenhle „bonus“. 8-D

Intermezzo furt nic. :D

Bang-A-Boomerang mi přijde, jako by sem vůbec nepatřil; i na tý remasterovaný verzi má znatelně horší, míň kvalitní zvuk než zbytek, dokonce snad ani není stereo… divný.

Tak, asi všechno, vyčerpal jsem se. :-) Supr zkušenost, novej obzor, o to mi založením tohohle koutku přesně šlo…
Majkl
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Arnie J 14. 1. 2025 21:02

Pěkná práce!

Bang-a-Boomerang má takovou pohnutou historii vzniku, píšou o tom na Wiki a vysvětlovalo by to ten divnej zvuk.

Wikipedia píše: In late 1974 Andersson, Ulvaeus and Anderson were invited by Sveriges Television as composers to submit a song to the 1975 Melodifestivalen. Since ABBA themselves did not want to compete in the contest again, just one year after having won, they instead gave the opportunity and the song to Polar Music labelmates Svenne & Lotta. "Bang-A-Boomerang" was given new Swedish lyrics by Stig Anderson and retitled "Bang en Boomerang" and the duo subsequently made a vocal recording of the track in November 1974—produced by Björn & Benny—with a different arrangement, most noticeably slightly shorter (2:50) than the original demo, to fit the Eurovision three-minute rule. The song finished third in the Swedish preselections in February 1975, became one of Svenne & Lotta's biggest hits and spent seven weeks on the Svensktoppen radio chart during the period 9 March – 11 May 1975, with a second place as best result.[2] Svenne & Lotta also recorded the song with the original English lyrics, both versions were included on their 1975 album Svenne & Lotta/2 (Polar POLS 259). The English version was also released as a single in Denmark and became a big seller there, from a Scandinavian perspective the track is therefore still primarily seen as a hit single and Melodifestivalen classic by Svenne & Lotta. Under the name of "Sven & Charlotte", their original English version was also released in most European countries, and in Oceania, charting in several.[3]
ABBA then re-recorded their English-language version of the song in the Spring of 1975, using the Svenne & Lotta backing track—reputedly to the surprise of the duo, included it on their ABBA album and later also released it as a single in France on 21 April 1975, with "SOS" as B-side, where it was a minor hit. Although the track was included on the band's first Greatest Hits album, released on 17 November 1975, the ABBA version was in fact never issued as a single in Scandinavia.
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod Majkl 15. 1. 2025 09:43

Pěkně to pro Svena a Lottu teda odflákli 8-D A pak si to ještě sami prsknou na album, jakože I don't care… lempli.
Majkl
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Já první 15. 1. 2025 10:38

Thrash metal ruleeeez!!!!!
Co můžeš odložit na zítřek, nedělej dnes.
SatanWagen 2.0 TSI 206 kw. Das Škoda Auto.
Skočte si do značky.
Já první
Štamgast

Odeslat příspěvekod Arnie J 15. 1. 2025 20:56

Majkl píše:Pěkně to pro Svena a Lottu teda odflákli 8-D A pak si to ještě sami prsknou na album, jakože I don't care… lempli.

Asi je tlačil čas :D

Co dál, nahodíš něco?
už nemám žádnou Mazdu :(
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod Majkl 16. 1. 2025 07:48

Něco na příští tejden, ať se hned zkraje nezapotíme :-)

Akorát teda ještě nejsem rozhodnutej; můžeme klidně postupně.

Buď teda ten Black Sabbath by Black Sabbath — což je mimo mou komfortní hudební zónu ještě dál než Abba Abba… 8-D Ale tak proto to děláme.

A YouTube mi svým algoritmem vmetl kompilaci songů, co jsou letos 15 let starý. Takže můžem bejt i nostalgičtí, vytáhnout nějakýho umělce z toho a přehrát související album:
https://www.youtube.com/watch?v=DlL0-rUFiPA
Majkl
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod puk123 16. 1. 2025 20:54

Tak jsem si dal konečně tu abbu. Avizuji, že jsem muzikantský i muzikální negramot. Na úvod, mám to většinou v dávné paměti. Měli jsme to na jedné z prvních kazet, takže jsem to slyšel mockrát. Krom toho byli trpěni i v tehdejší televizi. Některé písničky jsem měl dosud v paměti, mezi nimi jsem očekával zapomenutou vatu. Překvapilo mě, že právě ty zapomenuté mě teď bavily, a to Tropical Loveland a Man in the Middle, a ještě Rock Me z nezapomenutých. Asi proto, že tam cítím nějakou muzikanskou a pěveckou souhru, je tam takový poctivý rytmický základ, odlišné nástrojové i pěvecké role i sóla. Naopak ty známé věci na mě teď působily hodně muzikálově, všichni zpívají totéž spolu a stejně tak i hrajou takový melodický hudební šum, vrství se to přes sebe. Právě ve filmovém muzikálu Mama Mia to fungovalo, ale asi jsem byl rád, že písně přezpívali. (Nesnáším třeba naše muzikálové hity v rádiu a v TV.) Vůbec neznám další tvorbu od abby. Je tam něco zajímavého? Nakonec nelituji, že jsem do toho šel.
puk123
Veterán

Odeslat příspěvekod puk123 16. 1. 2025 21:00

Ještě je zajímavé, kolik švédských skupin se proslavilo ve světě, včetně mých oblíbených The Cardigans.
puk123
Veterán

Odeslat příspěvekod Goesson 16. 1. 2025 21:02

kolik?
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod Arnie J 16. 1. 2025 21:12

puk123 píše:Vůbec neznám další tvorbu od abby. Je tam něco zajímavého?

Tak to si jenom myslíš, že neznáš další tvorbu :D

Minimálně tady z toho jsi asi někde slyšel každou písničku (ABBA Gold):

https://www.youtube.com/playlist?list=O ... v1r8irwyJ0

Zajímavých je tam ještě dalších 8 alb a několik singlů, co vyšly mimo alba O:-)
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod Arnie J 16. 1. 2025 21:14

Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod Arnie J 16. 1. 2025 21:27

Majkl píše:A YouTube mi svým algoritmem vmetl kompilaci songů, co jsou letos 15 let starý. Takže můžem bejt i nostalgičtí, vytáhnout nějakýho umělce z toho a přehrát související album:
https://www.youtube.com/watch?v=DlL0-rUFiPA

Jo vyber pak něco z tohoto. Nostalgie mě z toho moc nebere, takové nové songy tvl :D
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod MV_cz 16. 1. 2025 21:34

A ze Švédska taky Lothlorien, škoda že zůstalo jen u jednoho alba, ale je to řekněme úzkoprofilová hudba, si zas někdy pustim
https://www.metal-archives.com/albums/L ... Event/6395
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod Goesson 16. 1. 2025 21:39

Arnie J píše:
Goesson píše:kolik?

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_b ... ic_artists

mno nic moc. dpst lokalni objemy. dyt kaja ma pres 50m
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Předchozí stránkaDalší stránka