Koutek hudebních posluchačů

Diskuse na témata, která se vůbec netýkají aut

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Arnie J 13. 1. 2025 18:56

Tak co ABBA ABBA, objevil jsi nějaký skrytý klenot? :)
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod Majkl 13. 1. 2025 19:30

Trochu to mnou projelo jak nůž lehce rozpuštěným máslem. Čekal jsem, že to bude zkonzumovatelný, ale ne, že až tak snadno. Vyjma těch klasickejch hitů mě něco trochu bavilo, něco trochu nudilo, intermezzo mě rozčílilo… 8-D

Je to rozhodně nejstřednější střední proud, co jsem slyšel… což jsem asi měl čekat. :-) Pozitivní je, že tam, jak jsi i sám říkal, není vata. Negativní ale je, že jsem tam ani nenašel nic významně vyzývavýho, k čemu bych se chtěl vracet víckrát. Naprosto precizní produkce, nástroje i vokály, na mě až moc nenáročný.

Dám si to zejtra ještě jednou, ať si to víc utřídím.

Původní verze z 1975 bez bonusů podle mě stačí. :-)
Majkl
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Arnie J 13. 1. 2025 19:40

Intermezzo je pro mě právě ten hidden gem, co tě na něm rozčílilo? :D

Dále samozřejmě "I've been waiting for you" s krásným vokálem na začátku a divočina "Bang-a-Boomerang". Z těch méně profláklých.
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod Majkl 13. 1. 2025 19:59

Vzpomněl jsem si na ty starý estrády, kterejm se lidi povinně smáli. 8-D Toho existuje plno od televizních orchestrů, zrovna od Abby to nepotřebuju… Mnohem radši bych je chtěl slyšet jammovat ad-lib, protože je jasný, že by to zvládli. Tohle mi přišlo strojený, na sílu a bez nápadu a mimo kontext bych nikdy netipoval, že je to od nich…
Majkl
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Majkl 13. 1. 2025 20:01

Arnie J píše:Dále samozřejmě "I've been waiting for you" s krásným vokálem na začátku a divočina "Bang-a-Boomerang". Z těch méně profláklých.

Tohle ještě bude supr… už teď čuju, že nás každýho zaujaly úplně jiný části alba. 8-D
Majkl
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Arnie J 13. 1. 2025 20:02

Mně to Intermezzo už od malička přijde boží a vždycky mě mrzelo, že podobných skladeb neudělali víc :D Naši to album měli na koutoučovém magnetofonu a jelikož nebylo moc co jiného poslouchat, tak jsme to s bráchem pouštěli furt dokola jak dementi :D
SkyActiv-G 165 / FA24D / 1.4 TSI ACT / Busso 3.2 24V / Honda NF13E
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod Majkl 13. 1. 2025 20:07

Citová vazba 8-D

Já se o tom ještě rozepíšu konkrétně, ale musím tomu minimálně ještě jedno kolo dát
Majkl
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Arnie J 13. 1. 2025 20:10

Wikipedia píše:Der Tagesspiegel says the song, "in contrast to the catchy masterpiece [Mamma Mia]" that it was coupled with on the single, "has a rather psychedelic-disturbing character"

Tak už sme doma, proto se mi to líbí :D
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod Majkl 13. 1. 2025 20:18

To bylo na singlu s Mammou Miou, jo? 8-D
Je taky možný, že mi uniká kontext doby. Už je to přece jenom půl století… na mě to teda dneska psychedelicky nepůsobilo; to by se mi to jinak taky určitě líbilo :D
Majkl
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Arnie J 13. 1. 2025 20:21

No jo, údajně bylo :)

Ještě toto na té wikipedii píšou, což taky leccos vysvětluje:
The Real Story of Abba explains that while "experiments in applying classical music to a pop format were very much in vogue at the time [Intermezzo No.1] ha[s] come to seem a little dated".
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod m_tsch 13. 1. 2025 20:26

Tak jsem si teda pustil zatím aspoň to intermezzo, slyšel jsem to poprvé a musím říct, že ok. Ale je to dost neutrální no, může to bejt od abby, ale i od kohokoliv jinýho, nebo znělka sitcomu, nebo hudba do cirkusu...
Říkám na svou čest, Toledo je the Best.
m_tsch
Veterán

Odeslat příspěvekod impact 13. 1. 2025 22:53

Majkl píše:Že to pojmeme jako poslech alb pojmenovaných po interpretech, jsem nečekal…

A to, že to první bude od A, druhý od B, to jo? ;-)
Hyundai je auto do konce života. Zaprvé, nikdy ti ho neukradnou. Zadruhé, nepodaří se ti ho prodat.
impact
Inventář

Odeslat příspěvekod ace2 13. 1. 2025 23:27

Goesson píše:
ace2 píše:neznáte někdo písničku kde se zpívá v textu Reebok or the NIKE?

What's My Name?“ od britského rappera Stormzyho

Už jsem to našel

ace2
Veterán

Odeslat příspěvekod Goesson 13. 1. 2025 23:29

rado se stalo
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod MV_cz 14. 1. 2025 08:07

Obrázek
MV_cz
Guru