Koutek hudebních posluchačů

Diskuse na témata, která se vůbec netýkají aut

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Majkl 13. 1. 2025 08:15

Nenápadnej název… Na tenhle nápad mě přivedla konverzace s Arnoldem na minulý akci hochů, co spolu paří.

Fakt je, že díky streamovacím službám se poslech hudby stal víc solitérní / míň komunitní záležitostí. Aspoň částečně bych to chtěl změnit.

Tématem naší konverzace tehdy byl poslech alb známejch hudebních aktů, který jsme předtím neslyšeli a znali maximálně z individuálních hitů z rádia/TV/etc. Tak si říkám, že bychom tuhle aktivitu mohli synchronizovat (něco na způsob spolků čtenářů): Někdo z nás by tu vždycky hodil návrh nějakýho alba, pak bychom ho přeposlouchali a následně si tu vyměnili dojmy. Kdybychom si chtěli hrát na profesionální kritiky, tak to můžeme i ohodnocovat (procentama, hvězdičkama), anebo to nechat jen jako volnej pokec… uvidíme.

Jakej je to nápad? Přidal by se někdo?
Majkl
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod m_tsch 13. 1. 2025 09:22

Se mnou nepočítej, já album neumím nikdy ohodnotit po prvním poslechu, to potřebuju projet tak 5x, pak si teprv vyberu oblíbený písničky a udělám si názor a na to asi nemám úplně čas a náladu v týhle formě.
m_tsch
Veterán

Odeslat příspěvekod ace2 13. 1. 2025 09:36

neznáte někdo písničku kde se zpívá v textu Reebok or the NIKE?
ace2
Veterán

Odeslat příspěvekod Arnie J 13. 1. 2025 09:37

Majkl: Tak zkusit se to může :)
SkyActiv-G 165 / FA24D / 1.4 TSI ACT / Busso 3.2 24V / Honda NF13E
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod Goesson 13. 1. 2025 09:43

ace2 píše:neznáte někdo písničku kde se zpívá v textu Reebok or the NIKE?

What's My Name?“ od britského rappera Stormzyho
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod tslany 13. 1. 2025 09:50

m_tsch píše:Se mnou nepočítej, já album neumím nikdy ohodnotit po prvním poslechu, to potřebuju projet tak 5x, pak si teprv vyberu oblíbený písničky a udělám si názor a na to asi nemám úplně čas a náladu v týhle formě.

+1 a to ještě potřebuju k tomu drátový sluchátka.
Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, si nezaslouží ani svobodu ani bezpečnost.

Z is for залупа!
tslany
Inventář

Odeslat příspěvekod puk123 13. 1. 2025 10:12

+1 Místo sluchátek k tomu potřebuju náladu. Nevylučuji roli příležitostného dopisovatele.
puk123
Veterán

Odeslat příspěvekod Majkl 13. 1. 2025 11:10

Arnie J píše:Majkl: Tak zkusit se to může :)

Jako inspirátor máš právo prvního výběru.

A ještě otázka, kolik času si na to tak dáme…
Majkl
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Arnie J 13. 1. 2025 12:05

Když já mám aktuálně to ABBA období, tak aby mě s tím lidi neposlali do ***** :D
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod Majkl 13. 1. 2025 12:11

m_tsch píše:Se mnou nepočítej, já album neumím nikdy ohodnotit po prvním poslechu, to potřebuju projet tak 5x, pak si teprv vyberu oblíbený písničky a udělám si názor a na to asi nemám úplně čas a náladu v týhle formě.

Jinak se s tímhle ztotožňuju; jedno přehrání mi asi skoro nikdy nebude stačit. V pořádku.

Takhle se hecnu poslouchat něco zcela mimo svoje běžný záběry. Často možná něco, co jsem nikdy moc nemusel… ale někdy může bejt jedna rádiová ohrávka podpořená skrytejma klenotama… nebo ještě horší vatou.

Chtěl jsem něco podobnýho zkusit už delší dobu (i jsem to párkrát udělal), ale myslím si, že bude zábavnější sdílet s někým dojmy. A ještě líp s někým, kdo slyšel stejnou věc a bude mít úplně jinej náslech na věc.
Majkl
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Majkl 13. 1. 2025 12:13

Arnie J píše:Když já mám aktuálně to ABBA období, tak aby mě s tím lidi neposlali do ***** :D

Dobrej start. Vyber jedno ABBA, kterým začneme.
Majkl
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod puk123 13. 1. 2025 12:16

Navíc je to první v abecedě. ;-)
puk123
Veterán

Odeslat příspěvekod Arnie J 13. 1. 2025 12:34

Tak já vám to udělám jednoduché, páč více než polovina tracků vybraného alba vyšla jako single, takže to budete znát. Navíc je to na dnešní dobu kratičké (cca 35 minut). Jedná se o stejnojmenné album ABBA od skupiny ABBA a letos slavíme 50 let od jeho vydání (uff).

https://www.youtube.com/playlist?list=O ... Y6fMQqcn6o

Do originálního vydání patří jen tracky 1-11.

https://en.wikipedia.org/wiki/ABBA_%28album%29
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod Majkl 13. 1. 2025 12:45

Arnie J píše:Tak já vám to udělám jednoduché, páč více než polovina tracků vybraného alba vyšla jako single, takže to budete znát. Navíc je to na dnešní dobu kratičké (cca 35 minut). Jedná se o stejnojmenné album ABBA od skupiny ABBA a letos slavíme 50 let od jeho vydání (uff).

https://www.youtube.com/playlist?list=O ... Y6fMQqcn6o

Do originálního vydání patří jen tracky 1-11.

https://en.wikipedia.org/wiki/ABBA_%28album%29

Ještě lepší začátek: jubilejní… a navíc jsem doteď nevěděl, že Abba vydala album nazvaný Abba 8-D Odpíchnem to cestou nejmenšího odporu
Majkl
Ex-moderátor

Další stránka