Jaký automatický kávovar?

Diskuse na témata, která se vůbec netýkají aut

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Milos 25. 8. 2023 13:53

S hadičkou pak třeba Krups Evidence, má ho kolega z práce a je s ním spokojen. Nicméně hadička s tryskou se musí také proplachovat a čistit ;-)
Milos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod m.a.x.i.m.u.s 25. 8. 2023 15:30

Minimálně se ušetří místo v lednici.

Ale to čištění mě zajímá. Když to je venku, tak se to mléko v tom zbytku musí dřív zkazit a chce to teda víc čištění než nádobka?
m.a.x.i.m.u.s
Potížista

Odeslat příspěvekod Milos 25. 8. 2023 16:03

Nejde ani tak o rychlejší zkažení mléka, ale i když se ta hadička/trubička proplachuje, tak se zanáší a musí se čistit chemií nebo kartáčkem https://www.electroworld.cz/xavax-11114 ... u-kavovaru

U kávovarů s nádobkou je navíc výhoda, že mléčný okruh je oddělený od kávového okruhu (káva i mléko vytékají z jiných otvorů).
Milos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod m.a.x.i.m.u.s 25. 8. 2023 16:59

Aha, tak to už je snad i lepší ta nádobka bokem.
m.a.x.i.m.u.s
Potížista

Odeslat příspěvekod Milos 25. 8. 2023 17:24

Nesmí se ale jednat o nádobky obsahující spoustu částí, které se musejí kvůli čištění složitěji rozebírat. V tomto směru to má Philips opravdu vychytané, nádobka se skládá jen ze dvou částí, které se jednoduše oddělí, propláchnou pod tekoucí vodou a zase složí :-)
Milos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod NoSwearek 25. 8. 2023 19:50

m.a.x.i.m.u.s píše:Minimálně se ušetří místo v lednici.

Ale to čištění mě zajímá. Když to je venku, tak se to mléko v tom zbytku musí dřív zkazit a chce to teda víc čištění než nádobka?

T vole, přece bys nenechal to mlíko stát v plastový nádobě kávovaru venku v tom teple. :D to by sis zadělal zas na potíž.
NoSwearek
Štamgast

Odeslat příspěvekod ... 26. 8. 2023 08:11

Vsak snad existuje i susene mleko ne? To se tam jen nasype.
:D

https://www.tchibo-coffeeservice.cz/sortiment/kavovary/coffea-intense-topping/
...
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milos 26. 8. 2023 09:41

Tobě chutná sušené mléko? Jinak takové kávovary se obvykle domů nepořizují, jsou primárně určeny jinam.
Milos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Arnie J 26. 8. 2023 16:32

Milos píše:Nerezový tácek je odolný a nedochází u něj k poškrábání, což je například slabina kávovarů DeLonghi.

Pokud je to jejich jediná slabina, tak su klidný :D
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod aikoN 26. 8. 2023 17:04

Mám doma už přes dva roky něco na tenhle způsob (přesný typ se mi nechce hledat) a cena/výkon super.

https://www.datart.cz/espresso-krups-ar ... ZoQAvD_BwE

Piju kafe, takže hadička na mléko mi nechybí a nepotřebuju ani aby mi to kafe ukazoval na hustokrutém barevném displeji, díky kterému to pak stojí dvojnásobek.
aikoN
Veterán

Odeslat příspěvekod m.a.x.i.m.u.s 28. 8. 2023 13:07

NoSwearek píše:
m.a.x.i.m.u.s píše:Minimálně se ušetří místo v lednici.

T vole, přece bys nenechal to mlíko stát v plastový nádobě kávovaru venku v tom teple. :D to by sis zadělal zas na potíž.

Myslel jsem ten ten kávovar co to saje hadičkou. Jestli to mléko dokonale vypláchne, nebo tom něco zůstane a tím pádem se to zalepí zkaženým mlékem a musí se častěji čistit.
m.a.x.i.m.u.s
Potížista

Odeslat příspěvekod evlo 28. 8. 2023 13:40

musi se to cistit
evlo
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Milos 28. 8. 2023 14:43

Dokonale se to bohužel nevypláchne, proto se to musí čistit.
Milos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod m_tsch 10. 12. 2024 20:15

Máte někdo tip na nějaký kapslový kávovar, co umí kombinovat různé typy/ výrobce kapslí? Skáče na mě jen nějaký Catler, ale recenze nic moc.
Říkám na svou čest, Toledo je the Best.
m_tsch
Veterán

Odeslat příspěvekod lu.kas 10. 12. 2024 20:42

Proč potřebuješ různý tipy kapslí?

Pominu teď, že snad všechny "originální" kapsle jsou poměrně hnusný. Ale budiž, někomu to stačí. Proč jich pak ale kombinovat víc druhů?

Koupit nějaký kávovar na nejčastější typ kapslí (což je asi Nespresso?) a do toho pak kupovat kompatibilní kapsle. Ty dneska vyrábějí i dobrý pražírny a to už se docela dá pít.

Třeba
https://www.doubleshot.cz/cs/pages/kapsle
Podpis -> klik na 'www'
lu.kas
Štamgast

Předchozí stránkaDalší stránka