Pizza koutek

Diskuse na témata, která se vůbec netýkají aut

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Jose85 4. 2. 2025 21:16

m.a.x.i.m.u.s píše:A v tomhle se dělala...
Obrázek

v tomhle se u nás dělal bílkovej sníh... šlehačka už ani nevim, mám dojem, že se u nás moc nejedla... :hm
Jose85
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod peter23p 4. 2. 2025 21:31

Lukas063 píše:Ten ruční s červeným vickem a plastovou bílou pákou jsme taky měli doma :O

Toto..
https://www.sbazar.cz/pink52/detail/169 ... tro-slehac

No retro možná je ale žádná vzácnost to rozhodně není. Stále se dělá a prodává a na rozdíl od minulosti si můžete dokonce vybrat barvu a nebejt závislý na tom co do železářství zrovna přivezly :mrgreen: :mrgreen: https://www.petraplast.cz/rucni-slehac-objem-1-2l/
peter23p
Nováček

Odeslat příspěvekod Goesson 4. 2. 2025 21:38

uz bych to v zivote nechtel... kor pro slehacku to bylo za trest v tom delat.. bilky jeste jaks taks sly...
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod garážmistr 4. 2. 2025 22:10

m.a.x.i.m.u.s píše:A v tomhle se dělala...
Obrázek

U nás se v tom dělá šlehačka pořád. Řekl bych 1x do roka.
rwd
garážmistr
Veterán

Odeslat příspěvekod puk123 5. 2. 2025 00:10

peter23p píše:
Lukas063 píše:Ten ruční s červeným vickem a plastovou bílou pákou jsme taky měli doma :O

Toto..
https://www.sbazar.cz/pink52/detail/169 ... tro-slehac

No retro možná je ale žádná vzácnost to rozhodně není. Stále se dělá a prodává a na rozdíl od minulosti si můžete dokonce vybrat barvu a nebejt závislý na tom co do železářství zrovna přivezly :mrgreen: :mrgreen: https://www.petraplast.cz/rucni-slehac-objem-1-2l/

Malá oprava, co tu bylo nesprávně uvedeno. Tento je se třemi metly. ;-) Se dvěma byl trochu jiný.
puk123
Veterán

Odeslat příspěvekod MgX 5. 2. 2025 06:00

Goesson píše:ona nemela casto ani ten zaklad… a o kvalite toho co dorazilo lepsi nemluvit

U babičky měli ve venkovském obchodě skvělé rohlíky a vlašák/paříž :D
MgX
Nováček

Odeslat příspěvekod Goesson 5. 2. 2025 06:18

super. chleba byl na objednavku. proste zapisovalo se kdo chtel chleba a jinak smula. krim vikendu kvuli luftakum
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod m.a.x.i.m.u.s 5. 2. 2025 09:11

To někde fungovalo stále, dokud to nezavřeli úplně. Takový malý obchod byl v hospodě na Držkové u Zlína ještě cca 3 roky zpět.
m.a.x.i.m.u.s
Potížista

Odeslat příspěvekod Goesson 5. 2. 2025 09:48

takze resit co bylo a nebylo za komancu s nekym z vetsiho/velkeho mesta vs. s nekamy v ***** moc smysl nema... kdyz k tomu byl jeste za bolsevika pritelem systemu, zil si vskutku kralovsky...
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod m.a.x.i.m.u.s 5. 2. 2025 09:54

Nějak si nedokážu přeložit co jsi teď napsal, nebo tím mylsle. Já psal o tom, že jak jsi psal na vesnici o chlebu na objednávku za totality, tak to byla/je běžná věc i teď.
m.a.x.i.m.u.s
Potížista

Odeslat příspěvekod puk123 5. 2. 2025 09:55

Ono taky záleželo na lidech v tom obchodě, hlavně na vedoucím, co dokázal sehnat. Nemusel to dělat jen proto, že měl rád lidi. Zázraky v tom systému nedokázal nikdo. Většinou na to házeli bobek.
Naposledy upravil puk123 dne 5. 2. 2025 09:56, celkově upraveno 1
puk123
Veterán

Odeslat příspěvekod glider 5. 2. 2025 09:56

U nas na dedine sa zapisuje doteraz.
Chleba a pocet rozkov.
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod m.a.x.i.m.u.s 5. 2. 2025 09:56

To jsem napsal a začala se řešit totalita :D
m.a.x.i.m.u.s
Potížista

Odeslat příspěvekod MV_cz 5. 2. 2025 09:57

To je i teď u nás na vesnici na Moravě, kdo chce mít rezervovanej chleba na víkend, radši si ho objedná předem :D
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod Goesson 5. 2. 2025 09:59

to byla nezavisla reakce a povzdechnuti nad tim, jak nekdo rika, ze za bolsevika byly obchody co mely vsechno apod... a ja rikam ano byly, ve vybranych mestech...
Goesson
Veterán

Předchozí stránkaDalší stránka