Kolenovrtův koutek

Diskuse na témata, která se vůbec netýkají aut

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod m.a.x.i.m.u.s 1. 3. 2024 17:54

m.kv píše:
Jouda.III píše:......
Taky mám původní penzijní připojištění = transformovaný fond, na DPS to zatím měnit nechci

Bylo mi doporučeno, že právě DPS must have. Proč nechceš? Já to prd rozumím, tak se jiný názor hodí, ať můžu špekulovat a pak stejně vybrat blbě :D

To mi právě bylo taky řečeno a právě proto zjištuji jak to je doopravdy...
m.a.x.i.m.u.s
Potížista

Odeslat příspěvekod Jouda.III 1. 3. 2024 17:56

U TF v podstatě nemůžeš jít do mínusu, na rozdíl od DPS
Bývalý místopředseda ruské centrální banky:
"V pondělí dojde na měnovém trhu ke katastrofě"
Jouda.III
Komunistobijec

Odeslat příspěvekod m.kv 1. 3. 2024 18:01

Když nepočítáš inflaci a poplatky mi bylo řečeno.
Díky za info
m.kv
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod m.a.x.i.m.u.s 1. 3. 2024 18:03

No to chápu a mě na to i upozorňpvali. Ale prej z dlouhodobého hlediska je to výhodnější.
m.a.x.i.m.u.s
Potížista

Odeslat příspěvekod m.kv 1. 3. 2024 18:11

Tak ono to na slušnej důchod nevydělá asi ani v jednom případě, takže DPS a aspoň budeš mít 1x ročně chvilku napětí :D
m.kv
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod _maty_ 1. 3. 2024 18:21

Dps šlo hezky nahoru teď za poslední 2 roky, i s nějakým minimálním příspěvkem to skáče a to jsem bohužel neměl ten rizikový fond, ten mám až teď poslední 3 měsíce :(

Od zacatku jsem mel ten druhej fond co se tyce rustu, minulej rok jsem se dokopal to koncne predelat na ten prvni.. ty nizsi dva byly v dobe zrize (2013) taky k dispozici..
Přílohy
IMG_0982.png
_maty_
Adminův miláček

Odeslat příspěvekod m.kv 1. 3. 2024 18:35

Hmm dík za další info
m.kv
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod _maty_ 1. 3. 2024 19:02

Já to chtěl na konci roku vybrat, bylo by tam na slušnější ojetinu malých aut, nějak to tam padalo a chodily zprávy ze to lidi vybírají, lepší úrok na spoření atd.. no neudělal jsem to a mám tam za poslední půlrok hezký skok tak jsem rád, že jsem nezpanikařil.. na druhou stranu si těch peněz nemusím ani užít, celou částku bez nějakých odpustku lze vybrat až po 60
_maty_
Adminův miláček

Odeslat příspěvekod Goesson 1. 3. 2024 19:18

Mit love ve starem fondu je asi tak chytre jako mit penize na uctu s urokem 0 a inflaci 5-10%

Ano verim ze taktonchytrych se najde dost a dost
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod Jouda.III 1. 3. 2024 19:37

Dle výpisu za r. 2022 vloženo 12 tisíc, státní příspěvek 2760, výnos 598, takže celkem 28 %, inflace pokryta a něco málo to vydělalo...
Bývalý místopředseda ruské centrální banky:
"V pondělí dojde na měnovém trhu ke katastrofě"
Jouda.III
Komunistobijec

Odeslat příspěvekod _maty_ 1. 3. 2024 19:58

Ja tam mam vlastni prispevek vs. vynos + statni prispevek cca 50:50 + tam mam jeste cca 60% prispevky zamestnavatele.. ja jsem ok
_maty_
Adminův miláček

Odeslat příspěvekod _maty_ 1. 3. 2024 20:03

Za rok 23 mam zhodnoceni 15% bohuzel jsem to mel v tom druhem nejlepsim fondu ale rok 24 bude zajimavejsi nejspis.. koukam od pocatku sporeni mam zhodnoceni 18%
_maty_
Adminův miláček

Odeslat příspěvekod Arnie J 1. 3. 2024 20:13

_maty_ píše:Já to chtěl na konci roku vybrat, bylo by tam na slušnější ojetinu malých aut

Jo, na to přesně je to spoření určené :D
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod m.kv 1. 3. 2024 20:18

No co. Standartní výběr auta většiny důchodců, takže cajk. :D
m.kv
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Goesson 1. 3. 2024 20:48

Jouda.III píše:Dle výpisu za r. 2022 vloženo 12 tisíc, státní příspěvek 2760, výnos 598, takže celkem 28 %, inflace pokryta a něco málo to vydělalo...

Jestli takto pocitas zhodnoceni duchodka tak potes koste. O kolik to stoupla hodna vkladu z pred deseti lety za lonsky rok? O nulu co. Odecti 10% inflaci a tvoje 10-15 roku stara ulozka realne ztratila 8-10%…

Neni zac ty spermobanko
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Předchozí stránkaDalší stránka