Čím topit v baráku - plyn, tepelné čerpadlo

Diskuse na témata, která se vůbec netýkají aut

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Milos 12. 1. 2025 17:42

aaaa píše:
Milos píše:
...
Jinak stále čekáme na odpověď, co je to ta "hotová věc" pod TČ, která se položí na zem a nemusí se nic betonovat?

Dlazba ne?
https://www.obi.cz/terasove-a-chodnikove-dlazdice/diton-podesta-modern-s-tryskanym-paskem-1-5-m-prirodni/p/6726152

Tak ta dlažba je taky betonová. A pokud chceš mít dlažbu opravdu pevnou a stabilní, tak se obvykle pokládá do betonu a nikoliv jen na štěrk a písek.
Milos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Goesson 12. 1. 2025 17:57

zalezi na velikosti dlazby. to udava urcitou stabilitu vuci nebetonovemu podkladu. a taky na tom co se na te dkazbe odehrava. zda sem tam chodnik. zda tam ejde auto nebo prochazi hafo lidi
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod aaaa 12. 1. 2025 18:56

Soused mi vcera rikal, ze jeho znamy na Kolinsku to ma ten system zeme voda a ze to je jen jeden vrt hluboky 13 metru.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Goesson 12. 1. 2025 18:57

pokud s tim vytapi psi boudu tak tech 13 m muze byt
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod aaaa 12. 1. 2025 19:01

Cely barak.
aaaa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Goesson 12. 1. 2025 19:03

tak to ma tak mozna vodu a ne teplo
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod aaaa 12. 1. 2025 19:30

Ma zatepleny barak.
aaaa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Goesson 12. 1. 2025 19:33

to neres. hloubka vrtu pro TC neni o zateplenosti baraku.
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod evlo 27. 1. 2025 19:10

dokázal jste někdo spočítat kolik stojí topení dřevem?
já jsem našel, že prostorový metr je cca 600kg, když tomu říkaj nějak podobně, prostorový metr fake, nebo tak nějak, tak je to 360kg.
Pak teda jsem našel, že efektivita spalování údajně 0,3.
Výhřenost dřeva podle webu 4,2kWh/kg.

Takže mě vychází, že to výchazí za MWh cca 5000kč.

Což podle mě musí být špatně, protože to mají lidi jakože socka řešení. A vycházelo by to takto 3x tak draho jak heatpump.
evlo
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod evlo 27. 1. 2025 19:11

Milos píše:
evlo píše:
Milos píše:Co se ti nezdá na 12% DPH? Tato snížená sazba DPH platí pro nákup TČ včetně instalace. Když si ho koupíš bez instalace, zaplatíš základní sazbu 21% DPH.

Prostě lživa cena

Lživá cena by to byla, kdyby tam jen uvedli, že je to cena včetně DPH a nebyla tam uvedena sazba DPH. Nicméně oni tam jasně uvádějí, že cena je včetně DPH 12%. Však tak 90% lidí si TČ kupuje včetně instalace.
Osobně mi přijde, že sis myslel, že tam mají překlep a místo 21% tam napsali 12% :nenapadne

Jinak stále čekáme na odpověď, co je to ta "hotová věc" pod TČ, která se položí na zem a nemusí se nic betonovat?

no prostě se to jmenuje věc pod pumpu tepla, normálně koupíš na internetu, nevím co je na tom nepochopitelného.

Výhoda použití je, že oproti instlaci co dělali experti je to tepelný čerpadlo pak vodorovně a ne celý zkroucený + asi trochu pomáhá i mega vrstva gumy navíc k těm bushingům, žakže je to pak místo 90dB instlace od expertů dělá 50dB.
Naposledy upravil evlo dne 27. 1. 2025 19:17, celkově upraveno 2
evlo
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Goesson 27. 1. 2025 19:12

jeste muzes zkusit armadu spasy
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod evlo 27. 1. 2025 19:18

Ale já se v tom ***** vyznám, beto rozhodně lepší volba, hlavně pak poznáš, že to je zapnutý.
evlo
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod JardaB 27. 1. 2025 19:18

Tak mam tepelko doma, je to docela krava velka, 8kW, sehnal jsem i popis modbus registru, asi budu brzo delat s lopatou a betonem :D
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod evlo 27. 1. 2025 19:19

modbus registry k tomu gree? Dej semka, by mě zajimalo jestli to bude stejný najko nordline (sprsun)

nepsal si minule, že bereš to 14kW?
evlo
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod evlo 27. 1. 2025 19:22

Jak to pak budeš na ten beton zvedat? Heverama na auta?
evlo
Trvalý BAN

Předchozí stránkaDalší stránka