Pouzivate v aute klakson?

Diskuse na témata, která se vůbec netýkají aut

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod glider 17. 9. 2017 22:25

Ja trubim furt nekedy este akor ako stupam na brzdy :D
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod one-z 17. 9. 2017 22:35

Já jsem jako Mikey, lidi jsou hovada a troubit na hovado...
one-z
Inventář

Odeslat příspěvekod burty s krenem 17. 9. 2017 22:42

Známá to věc. Pokud stihl troubit a blikat, tak to zas tak horký nebylo :D
burty s krenem
Demakokot

Odeslat příspěvekod powerball 17. 9. 2017 22:45

Majkl píše:Dobrá připomínka toho, co mě už mockrát napadlo… ale jako neřidič to nevím jistě: nezvyšuje klakson v podstatě nebezpečí, když je použitej jindy než v situaci, kdy na nebezpečí upozorňuje? Jestli víte, co myslím…

jak kde.jestli pojedeme do toho Carihradu tak uvidis ze tam je to zakladni prostredek komunikace mezi ridicema.tam se neustale troubi.
powerball
Powerman

Odeslat příspěvekod Mikey89 17. 9. 2017 23:35

Je to jak kde no :) V Itálii troubí každý a lidi jsou tam na to zvyklí, nikoho to neuráží. Tady si zatroubení berou lidi hrozně osobně, že si někdo dovolí zpochybnit jejich brilantní jízdní styl a je to nejspolehlivější cesta k vybrzdění, vyblikání nebo minimálně k prostředníčku.
'01 BMW E39 530i. . . . . . 170kW @ 5900 rpm
'07 Ford Focus CC 1.6 . . . 74kW @ 6000 rpm
Mikey89
Insomniak roku 2010

Odeslat příspěvekod Majkl 18. 9. 2017 01:14

powerball píše:
Majkl píše:Dobrá připomínka toho, co mě už mockrát napadlo… ale jako neřidič to nevím jistě: nezvyšuje klakson v podstatě nebezpečí, když je použitej jindy než v situaci, kdy na nebezpečí upozorňuje? Jestli víte, co myslím…

jak kde.jestli pojedeme do toho Carihradu tak uvidis ze tam je to zakladni prostredek komunikace mezi ridicema.tam se neustale troubi.

A má to pak ale ještě vůbec nějakej význam?
Majkl
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod powerball 18. 9. 2017 01:24

tam jo.tam totiz moc na dopravni predpisy nehrajou a maj tam svuj vlastni system a to troubeni vetsinou znamena pozor predjizdim z prava/z leva/po chodniku/v odbocovacim pruhu/pres dvojitou plnou caru atd.
powerball
Powerman

Odeslat příspěvekod glider 18. 9. 2017 01:53

Mikey89 píše:Je to jak kde no :) V Itálii troubí každý a lidi jsou tam na to zvyklí, nikoho to neuráží. Tady si zatroubení berou lidi hrozně osobně, že si někdo dovolí zpochybnit jejich brilantní jízdní styl a je to nejspolehlivější cesta k vybrzdění, vyblikání nebo minimálně k prostředníčku.

Tak tak.
.bad.decision.matters.

goes 24.5.2020 23:11
:D dnes jsi vitez

evlo 29.3.2021 13:26
Gliderovo doporučeni autowerks cajk
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod pech. 18. 9. 2017 04:42

Mikey89 píše:Je to jak kde no :) V Itálii troubí každý a lidi jsou tam na to zvyklí, nikoho to neuráží. Tady si zatroubení berou lidi hrozně osobně, že si někdo dovolí zpochybnit jejich brilantní jízdní styl a je to nejspolehlivější cesta k vybrzdění, vyblikání nebo minimálně k prostředníčku.

Mno ono jak kdy, u většiny lidí aby se rozhodlo zatroubit ten jízdní styl musí bejt "brilantní" až nebezpečně... Protože když vytroubíš někoho kdo se na tebe tlačí do pruhu proto že si tě prostě nevšiml, tam to funguje, on zbejstří a situaci vyřeší, u těch závodníkoučitelovysíračů co jedou kilo v levém pruhu to moc smysl nemá, to je lepší ho podjet a srát na něj, protože vytroubení je akorát poukázkou na to bay začal vymejšlet nějaký *****...

tzn. záleží na vnímání jedince vytrubovaného i vytrubujícího.. protože když sis nevšiml a ten vedle udělá krátké tůt ve smyslu: "bacha jsem tady a asi mne nevidíš, podle toho co děláš" to se hned přijímá jinak, než hysterický přístup kdy vytroubení připomíná požární poplach, následuje gestikulace, a vybrždění.. to nasere i flegmatika, protože to je prostě zbytečně moc humbuku, navíc to ani nedává smysl, protože když troubící tak moc pospíchá, tak se vybržďováním dále zdržuje... Když pospíchá skutečně, tak jakmile má před sebou volno, pojede a vysere se na to co je za ním....
Rip: Škoda 105 DeLuxe 5Q
Sold: Favorit 135LX zvaný Sysel
Aneb já to říkám furt, zlatej karburátor!
A nyní učebnicový příklad produktu globalizace a Francouzským jménem a Českým pasem a strojem jež je svědkem Rumunské obrody s Francouzským srdcem :-)
pech.
Inventář

Odeslat příspěvekod TomeekHoleek 18. 9. 2017 18:35

Dneska jsem použil, Vídeňská X Jihlavská, predemnou Seicento který u hrbitova odbocilo dolů na Jihlavskou do protisměru, paní si to vesele štrádovala protismerěm, no stress :D
Pak jak pochopila, tak se tam dole teda otáčela asi na 5x :D
TomeekHoleek
VIP Galerie

Odeslat příspěvekod Arnie J 18. 9. 2017 19:45

ajajaj
SkyActiv-G 165 / FA24D / 1.4 TSI ACT / Busso 3.2 24V / Honda NF13E
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod Veolw 6. 10. 2017 09:25

Tak dneska jsem si konecne zatroubil :D Chtel jsem vyjet z parkoviste ale pred moje auto se postavil chlapek ktery si tam v klidu popijel kavicku. Tak jsem zlehka zatroubil a nic se nedelo. Zmacknul jsem to tedy poradne a behem par sekund byl pryc 8-)
Člověk, který nic neví, nevidí problém, člověk, který hodně zná, vidí moře problémů.
<-- Leonardo Da Vinci -->
Veolw
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cactuz 6. 10. 2017 09:40

Asi nahluchly?
cactuz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lukas063 6. 10. 2017 10:53

a nebo už je nahluchlej
Lukas063
Guru

Odeslat příspěvekod HonzaMo 6. 10. 2017 14:59

Klakson už jsem nepoužil ani nepamatuju. Ale vozím s sebou trombon a mačetu. Nejvíc si ale vystačím s kroucením hlavy nebo klepáním si na čelo.
HonzaMo
Nováček

Předchozí stránkaDalší stránka