Politicky produktivní koutek

Diskuse na témata, která se vůbec netýkají aut

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod burty s krenem 17. 1. 2020 21:29

uvidime co na to andrej... uz to chce rusit.
skoro jako na objednavku. neco se stane, nekdo zacne kricet, andrej vstoupi a vse zrusi a napravi... ale ikdyby, tak at.
VW Golf VIIIC 1.5 eTSI 110kw
Ford Fiesta ST 1.5 EB 147kw
burty s krenem
Demakokot

Odeslat příspěvekod polda 17. 1. 2020 21:30

Tento stát by už nic dělat neměl. Je neskutečný kam to dospělo.
polda
Veterán

Odeslat příspěvekod burty s krenem 17. 1. 2020 21:47

tady je to celkem vystizne v tom odstavci prvnim

https://www.forum24.cz/babis-se-pokloni ... -internetu
VW Golf VIIIC 1.5 eTSI 110kw
Ford Fiesta ST 1.5 EB 147kw
burty s krenem
Demakokot

Odeslat příspěvekod MV_cz 17. 1. 2020 21:58

Jako reálně se to s provozem vleze do 30M na pět let + callcentrum, tak teda ať nežeru 100M i s úplatkama.

Btw: stát svůj cloud má, takže to jsou spíš jako virtuálních náklady 'hm
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod tslany 17. 1. 2020 21:59

My taky máme vlastní cloud a normálně je to účtovaný jako reálný náklady, ne virtuální.
Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, si nezaslouží ani svobodu ani bezpečnost.

Z is for залупа!
tslany
Inventář

Odeslat příspěvekod MV_cz 17. 1. 2020 22:01

Jako jo, to tak firmy dělaj. Proto jsem započítal i to.
Ať tu zakázku andrej otevře a uvidí že se mu pohrnou nabídky za desetinu :D
Buď jak buď to asi znamená, že příštího rok žádný elektronický DZ nebudou.
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod ace2 17. 1. 2020 22:56

Ono by chtělo vidět tu zadávací dokumentaci. Já i docela věřím tomu, že to podvod nebude a částka bude třeba i odpovídat.

Problém bych spíš čichal na tom že si někdo na ministerstvu vymyslel nějakou úděsně překomplikovanou systémovou konstrukci, která násobně překračuje nutné potřeby pro prostý systém dálničních známek. Takže ministerské diletanství co se odbornosti týče, jak technické, tak i projektové. Firmy jen dodávají co po nich zákazník chce. Ted bude zajímavé sledovat jestli se ta firma či firmy budou takto obhajovat a ukáží co se po nich vlastně všechno chce.

asi 2 dny zpět jsem si dělal srandu, že by to bylo lepší svěřit Alze a Notinu a aspoň budou akce na Valentýna a Černý Pátek a jak čtu dnešní novinky tak se to asi stane realitou :D
ace2
Veterán

Odeslat příspěvekod anonymni 17. 1. 2020 23:02

Rozsah je znamy. Takze tam neni nic co by tu cenu obhajilo. Navic je to jen pulka zakazky. Druha je na dalsich 500 mega
anonymni

Odeslat příspěvekod ace2 17. 1. 2020 23:12

no tak to jsem zvědavý až se to rozebere veřejně položka po položce jak si to bude min. a dodavatel obhajovat. Zrovna v zemi kde jsou e-shopy jeden z hlavních prodejních kanálů a je tu dost firem i expertů na tuto problematiku.

btw call centrum na 6 nebo kolik druhů dálničních známek je jako potřeba na co? Když si jsem v Madarsku kupovat tu jejich elektronickou dálniční známku na benzínce už někdy v roce 2005 (asi) tak jsem neměl úplně pocit že bych musel někomu telefonovat :D Nějak mě nanapadá scénář co by se mohlo ***** abych musel někomu volat.
ace2
Veterán

Odeslat příspěvekod siol.a 17. 1. 2020 23:15

Podle vseho je to nekolikanasobne predrazeny, ale samozrejme to podvod nebude.

https://www.ceskatelevize.cz/porady/101 ... 058250117/
siol.a
Inventář

Odeslat příspěvekod anonymni 17. 1. 2020 23:18

ace2 píše:no tak to jsem zvědavý až se to rozebere veřejně položka po položce jak si to bude min. a dodavatel obhajovat. Zrovna v zemi kde jsou e-shopy jeden z hlavních prodejních kanálů a je tu dost firem i expertů na tuto problematiku.

btw call centrum na 6 nebo kolik druhů dálničních známek je jako potřeba na co? Když si jsem v Madarsku kupovat tu jejich elektronickou dálniční známku na benzínce už někdy v roce 2005 (asi) tak jsem neměl úplně pocit že bych musel někomu telefonovat :D Nějak mě nanapadá scénář co by se mohlo ***** abych musel někomu volat.

Nejake operatory tam mit musis. Napr reklamace. Problémy s platbami apod. Pokud chces vykryt 24/7 tak to s mene nez peti lidmi neudelaa. 3 na smeny a dva na vykryti nemoci a dovolenych apod. Ale to jde najmout externe apod.
anonymni

Odeslat příspěvekod ace2 17. 1. 2020 23:32

To chápu, jenom polemizuju jak často bude nějaký problém. V obchodě kde je reálné fyzické zboží může dojít xx problémům. Při prodeji pouze práva být v databázi jako povolený uživatel si myslím že důvodů k reklamaci bude minimum a pokud někomu nepůjde platba kartou tak si to holt zaplatí na prodejním místě.

Ted co čtu zprávy, tak hlavní obhajobou ceny systému je utajení některých věcí v databázi, jakože auta vyjmutá z povinnosti mít dálniční známku. Bych téměř řekl že by bylo jednoduší at si i BIS nakoupí na auta známky a stát jim to pak vrátí za měsíc zpět :D
ace2
Veterán

Odeslat příspěvekod Majkl 18. 1. 2020 08:07

Majkl
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod MV_cz 18. 1. 2020 08:57

ace2 píše:Ono by chtělo vidět tu zadávací dokumentaci. Já i docela věřím tomu, že to podvod nebude a částka bude třeba i odpovídat.

Věř mi, že předražený to bude, stopro zase "odborníci" na dopravě se nechali opít rohlíkem a díky tomu, že to jde bez veřejný soutěže, tak maj nabídky, co mají.
Zase na druhou stranu jak se říká, že státní zakázky jsou předražený, tak to užší skupině vybraných firem naopak náramně vyhovuje. Ale běda, když státní instituce tu zakázku opravdu otevře, to pak:
- ty určitý firmy, co dají standardní ceny pro stát, pak kopou kolem sebe
- pokud se ty menší firmy neleknou (nebo ani ne tak menší, ale firmy co jedou privátní sektor a nevěří, že to není předem vybraný) a podaj nabídku třeba za 1/4 ceny
- lobbing na obou stranách pak jede na plný obrátky a vymýšlí se, jak tam tu starou známou firmu nechat

Taky úplně nechápu časovej harmonogram projektu, když to má od ledna jet a dávno se o tom ví. A teď řešej zakázku, chápu, že Kremlik nemá jednoduchej výběr. Buď to přesouteží a nestihne to, nebo to uzavře za 400M. V obou případech bude za kokota.
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod Hustoles 18. 1. 2020 11:10

Bude zajímavé to sledovat..
https://domaci.ihned.cz/c1-66708170-ude ... -vondracek
Ten šašek Kremlík by měl být zavřen do cvokárny. Ty jeho fantasmagorie o 400 km dálnic kolem Prahy už svědčí opravdu o psychiatrickém onemocnění. A teď se potřebuje ještě napakovat.
Hustoles
Chameleon Garáže

Předchozí stránkaDalší stránka