Politicky produktivní koutek

Diskuse na témata, která se vůbec netýkají aut

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Goesson 18. 3. 2025 09:32

CT ma ze zakona i zasadni roli v tvorbe apod. nekomercniho vysilani pro ruzne specificke skupiny a mensiny apod. za mne tech pet kanalu, jsou fajn..

jinak signalem toho, ze to CT dela dobre je to, ze je, prestoze ma stop rozpoctu, nejsledovanejsi v cr a tu sledovanost ji neumi vzit ani komercni tv s desitkami kanalu.

za tech par drobnych to stoji. A hlavne cely ten problem jak se nekde pise "kde je placena statni televize z rozpoctu a kde z poplatku" vsude na svete, vcetne nas, slovenak kdekoli, pokud je statni televize, tak je placena z dani. Zda se ta dan jmenuje "dan z prijmu" ze ktere se to zaplati nebo "tv poplatek" je uplne jedno. Proste jsou to penize co se vezmou od firem a lidi.

A vyhodou poplatku je v tom, ze se skrze nej hure ten zdroj politicky ovlivnuje. e to prilis okate neco zmenit, nez kdyz je to jen malinka kapitola dvou bilionoveho rozpoctu.

proste budme radi za nasi tv, byt soucsny reditel dela vsechno proto, aby stala za *****.
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod zamis 18. 3. 2025 09:38

Goesson píše:CT ma ze zakona i zasadni roli v tvorbe apod. nekomercniho vysilani pro ruzne specificke skupiny a mensiny apod. za mne tech pet kanalu, jsou fajn..

jinak signalem toho, ze to CT dela dobre je to, ze je, prestoze ma stop rozpoctu, nejsledovanejsi v cr a tu sledovanost ji neumi vzit ani komercni tv s desitkami kanalu.

za tech par drobnych to stoji. A hlavne cely ten problem jak se nekde pise "kde je placena statni televize z rozpoctu a kde z poplatku" vsude na svete, vcetne nas, slovenak kdekoli, pokud je statni televize, tak je placena z dani. Zda se ta dan jmenuje "dan z prijmu" ze ktere se to zaplati nebo "tv poplatek" je uplne jedno. Proste jsou to penize co se vezmou od firem a lidi.

A vyhodou poplatku je v tom, ze se skrze nej hure ten zdroj politicky ovlivnuje. e to prilis okate neco zmenit, nez kdyz je to jen malinka kapitola dvou bilionoveho rozpoctu.

proste budme radi za nasi tv, byt soucsny reditel dela vsechno proto, aby stala za *****.

Jo vidis, to je dalsi vec... Proc by meli firmy platit tv poplatky? V kolika oborech se lidi u prace divaji na ct?
zamis
Mr. Balaton

Odeslat příspěvekod Arnie J 18. 3. 2025 09:43

neříkej že když lezeš na stožár, že si u toho něco hezkého nepustíš, aby ses nenudil
už nemám žádnou Mazdu :(
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod JardaB 18. 3. 2025 09:45

Do pice s televizi, kdo by se na ty sracky dival.
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod polda 18. 3. 2025 09:46

fricoolinek2 píše:Zkuste vážně - rozumí Zaorálek zahraniční a obraně, i když se vyjadřuje neohrabaně? Mi přijde, že má schopnost uhodit hřebíček na hlavičku, zatím zástupci libodémo se často topí v ideologické omáčce.

To je takový debil, že si jej v ČSSD před 15 lety sami málem nechali zastřelit.
polda
Veterán

Odeslat příspěvekod JardaB 18. 3. 2025 09:49

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... nicni_jadv
clovek by ani necekal, ze je tam jeste co *****...
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod Goesson 18. 3. 2025 09:51

zamis píše:
Goesson píše:CT ma ze zakona i zasadni roli v tvorbe apod. nekomercniho vysilani pro ruzne specificke skupiny a mensiny apod. za mne tech pet kanalu, jsou fajn..

Jo vidis, to je dalsi vec... Proc by meli firmy platit tv poplatky? V kolika oborech se lidi u prace divaji na ct?

zatim sem nebyl nikde, kde by u prace nehrala televize, pri operaci se divali na doktora hause, kdyz sme byli na exkurzi v uhelnem dole, tak tam hrala banik sparta...
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod zamis 18. 3. 2025 09:53

Arnie J píše:neříkej že když lezeš na stožár, že si u toho něco hezkého nepustíš, aby ses nenudil

jasný, zásadně koukám na panoramu, abych viděl jaký je v okolí počasí
Když spočítat znáš hromadu svých zisků a na jediný hod vše riskovat, zas po prohře se vracet k východisku a nezavzdychnout nad mořem svých ztrát, pak vítěz na širé jsi zemi.

Já jsem ten člověk, před kterým Vás rodiče varovali.
zamis
Mr. Balaton

Odeslat příspěvekod ace2 18. 3. 2025 09:53

Veřejnoprávní médium by mělo dělat nezávislé, vyvážené a nebulvární zpravodajství. A tvorbu zaměřenou na vzdělání. Ať už to je cokoliv od umění, po vědu, vzdělávací případně cestopisné pořady a dokumenty. Vůbec nevidím důvod proč by měla mít ČT spustu kanálů jako nyní a tvořit čistě komerční pořady typu Star Dance a podobně. 1 maximálně 2 kanály jsou adekvátní pro tak malou zemi jako je ČR. Zbytek je u komerčních TV a dalších stovek kanálů na kabelu a tuny věcí na streamovacích službách.

Český Rozhlas to samé.

Navíc TV jako taková je už mrtvé médium co dojede s aktuální generací. Nejsme v 80tkách a 90tkách anymore.
ace2
Veterán

Odeslat příspěvekod zamis 18. 3. 2025 09:54

Goesson píše:
zamis píše:

zatim sem nebyl nikde, kde by u prace nehrala televize, pri operaci se divali na doktora hause, kdyz sme byli na exkurzi v uhelnem dole, tak tam hrala banik sparta...

Dík za potvrzení....
Když spočítat znáš hromadu svých zisků a na jediný hod vše riskovat, zas po prohře se vracet k východisku a nezavzdychnout nad mořem svých ztrát, pak vítěz na širé jsi zemi.

zamis
Mr. Balaton

Odeslat příspěvekod Goesson 18. 3. 2025 09:55

jj desne mrtve medium, proto na to koukaji vsichni napric generacemi, ale diky za hlubokou uvahu...
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod JardaB 18. 3. 2025 10:01

Nikdo na to nekouka.
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod zamis 18. 3. 2025 10:02

ace2 píše:Veřejnoprávní médium by mělo dělat nezávislé, vyvážené a nebulvární zpravodajství. A tvorbu zaměřenou na vzdělání. Ať už to je cokoliv od umění, po vědu, vzdělávací případně cestopisné pořady a dokumenty. Vůbec nevidím důvod proč by měla mít ČT spustu kanálů jako nyní a tvořit čistě komerční pořady typu Star Dance a podobně. 1 maximálně 2 kanály jsou adekvátní pro tak malou zemi jako je ČR. Zbytek je u komerčních TV a dalších stovek kanálů na kabelu a tuny věcí na streamovacích službách.

Český Rozhlas to samé.

Navíc TV jako taková je už mrtvé médium co dojede s aktuální generací. Nejsme v 80tkách a 90tkách anymore.

vyjímečně s tebou souhlasím. Úplně stačí teď podívat, co vysílají.. Proč musí běžet na čt1 a č24 od 6 do 9 hod ten stejný program? Vždyť dostupnost těch kanálů je pro všechny stejná... a na čt2 to proložit v podstatě stejným programem jen s jiným jménem...

Obrázek
fotky zdarma

zamis
Mr. Balaton

Odeslat příspěvekod ace2 18. 3. 2025 10:11

mladá generace už vůbec. Představa že sedí v 8 večer a čeká na pořad je už dnes představa úsměvná. Kdyby existovala nějaká statistika tak se vsadím, že čím mladší generace tím menší míra sledovanosti. Generační výměnu plus technologické změny TV nedá. Proto investovat do ČT je jak investovat do 25 letého koně. Soustředil bych se na způsob jak pracovat s informacemi a jak je podávat, protože v budoucnu bude čím dál tím větší problém rozeznat důvěryhodnost informací a ČT by měla být zdrojem informací kde si divák nebude muset informace ověřovat z dalších zdrojů. Rozhodně by ČT nemělo tvůrce komerčního obsahu jako nyní.
ace2
Veterán

Odeslat příspěvekod puk123 18. 3. 2025 10:15

Podívejme se na to opačně. 2 kanály umožňují mít část dne rozdílný program. Není důvod držet všude jiný program po 24 hodin.
A že je TV mrtvé medium? To se říkalo o malířství vs. fotografie, divadlu vs. film, rozhlasu vs. televize, ...
puk123
Veterán

Předchozí stránkaDalší stránka