Politicky produktivní koutek

Diskuse na témata, která se vůbec netýkají aut

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Jouda.III 13. 12. 2024 17:25

Viníkem jsou ti, kteří za 8 let vládnutí nedokázali žádnou důchodovou reformu udělat a 2. pilíř zrušili bez náhrady
Bývalý místopředseda ruské centrální banky:
"V pondělí dojde na měnovém trhu ke katastrofě"
Jouda.III
Komunistobijec

Odeslat příspěvekod MgX 13. 12. 2024 17:28

GeneHawkins píše:A ty to "politické násilí vůči osobám vyššího věku" vidíš tady, že proti němu tady brojíš?

Viděl jsem to na netu, v diskuzích, a samozřejmě sem tam i tady. Onen výraz „politické násilí“ jsem využil schválně, aby bylo jasné, že se nejedná o násilí přímé a fyzické. Bohužel ale k tomu postoji a navýšení nesnášenlivosti přispívají i slova některých politiků. A je celkem jedno, zda přímo, či nepřímo. Někdy nemusíš mít sirky, abys rozdělal oheň.

A vrátíme se zpět v kruhu. Důchody se musejí snížit, protože nejsou peníze. Ale kucí nahoře si to museli opravit, protože to mají takto navázáno a jinak to prostě nejde. Ne, nejsem idiot, chápu, že důchodců a důchodů je víc, větší objem peněz, ale jde o směr a styl, o přístup. O příklad.

No a pak se bavím se starými lidmi, kteří neznají mě a já neznám je a rozhodně nemůžu říct, že je nechápu. I proto jsem to napsal.

Goesson píše:
GeneHawkins píše:A ty to "politické násilí vůči osobám vyššího věku" vidíš tady, že proti němu tady brojíš?

tak jouda tady do nich docela sil kdyz dostali mimoradnou valorizaci

Děkuji za příklad.
S pozdravem MgX
MgX
Nováček

Odeslat příspěvekod Goesson 13. 12. 2024 17:32

Jouda.III píše:Viníkem jsou ti, kteří za 8 let vládnutí nedokázali žádnou důchodovou reformu udělat a 2. pilíř zrušili bez náhrady

takze čten bezvyznamny pilir by to vse spasil? ze soucasna vlada nic neudelala nevadi. ze vlady pred cssd/ano nic neudelaly nevadi. takze za vse muze jen babis.

jeste ze toho kamose ze svazarmu mas
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod GeneHawkins 13. 12. 2024 17:40

MgX píše:A vrátíme se zpět v kruhu. Důchody se musejí snížit, protože nejsou peníze. Ale kucí nahoře si to museli opravit, protože to mají takto navázáno a jinak to prostě nejde. Ne, nejsem idiot, chápu, že důchodců a důchodů je víc, větší objem peněz, ale jde o směr a styl, o přístup. O příklad.

Jenže žádné důchody se nesnížily, nikdo je snížit nikdy nechtěl, nestalo se to.
Nevím, co myslíš tím "kluci nahoře si to museli opravit". Zvýšení platu politiků? Poté, co byly tři roky zmrazeny, přesto, že už v roce 2014 (nebo kdy) byla jejich valorizace automaticky navázaná na průměrnou mzdu? Víš o tom, že důchodci zmrazené důchody neměli? Že jsou z hlediska valorizací příjmů nejprotežovanější sociální skupinou?
GeneHawkins
Insomniak roku 2013-17

Odeslat příspěvekod Goesson 13. 12. 2024 17:44

tak zase porad je plat politika na takove vysi ze inzmrazeni na 10 let jim snizi zivotni uroven nepatrne. zatimco duchody jsou na takove vysi ze je to tak tak na vyziti

ale samozrejme je to jen takovy nepatrny rozdil pro nektere.
Naposledy upravil Goesson dne 13. 12. 2024 17:44, celkově upraveno 1
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod pozpatku_fijA 13. 12. 2024 17:44

MgX píše:Ale no tak. Na psychologa jsou tu jiní adepti ;-)

Možná čtu jiné diskuze, než zbytek osazenstva zde. Možná hovořím s jinými lidmi, než zbytek osazenstva zde. Již nějakou dobu se to „válí“ tak, jakože důchodci = škůdci rozvoje státu a překážka pro mladé. Nelíbí se mně to.

Možná bys tu moji radu měl vyslyšet ... protože slyšet trávu růst FAKT není úplně OK.
pozpatku_fijA
Veterán

Odeslat příspěvekod Jouda.III 13. 12. 2024 17:49

Goesson píše:tak zase porad je plat politika na takove vysi ze inzmrazeni na 10 let jim snizi zivotni uroven nepatrne. zatimco duchody jsou na takove vysi ze je to tak tak na vyziti

ale samozrejme je to jen takovy nepatrny rozdil pro nektere.

Ale pak se nikdo nemůže divit, že se to po rozmražení zvýší skokově.
Jouda.III
Komunistobijec

Odeslat příspěvekod Goesson 13. 12. 2024 17:51

dovit se naopak mizeme. neni vlada aby nefnukala jaky je chudak ze si musi zvysit mzdu i dkyz vlastne nikdo nechce. ale ze by zmenili zakon to ani nahodou.
to je stejne jako jednsci rad a vsechno dalsi.
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod JardaB 13. 12. 2024 19:06

JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod Goesson 13. 12. 2024 19:07

ani ne
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod JardaB 13. 12. 2024 19:10

Jako on je trosku jeblej, par jednani s nama mel ale tenhle pristup se mi libi, kdyz firma prosperuje.
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod Goesson 13. 12. 2024 19:11

a kdyz ne meli by se slozit lidi?
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod JardaB 13. 12. 2024 19:15

Tak pak lidi dostanou padaka, jako motivacni to IMHO docela je. On ale prosperuje furt, sikovnej chlap a asi vi, ze si penize do hrobu nevezme.
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod Goesson 13. 12. 2024 19:20

u mne ve firme dostavaji clenove firmy 100% zisku uz roky. povazuji to za samozrejmost a nemusim se tim chlubit na webu
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod Jouda.III 13. 12. 2024 19:24

Je dobrej, celkem zásadně se motá i okolo dronů pro Ukrajinu.
Jouda.III
Komunistobijec

Předchozí stránkaDalší stránka