mrazik píše:Vite co nechapu ? Pokud mi volic Babise jako duvod jeho volby zacne argumentovat, ze Klaus, Necas, Kalousek kradli jeste vic, prej si nakradli miliardy. Tomu rikam padne argumenty ...
Já tomu říkám tupanské pokrytectví...
Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz
mrazik píše:Vite co nechapu ? Pokud mi volic Babise jako duvod jeho volby zacne argumentovat, ze Klaus, Necas, Kalousek kradli jeste vic, prej si nakradli miliardy. Tomu rikam padne argumenty ...
Crash11 píše:Lexx píše:Crash: Už chápu, proč furt zmiňuješ minimální mzdu. Ty předpokládáš, že zvýšením minimální mzdy (kterou ve skutečnosti skoro nikdo nedostává), se zlepší ekonomická situace celé země, tak jo
Ono totiž zvýšení minimální mzdy je ve skutečnosti jen takové PR, které na tebe a tobě podobné skvělé působí. Reálný dopad je však minimální.
No dělá to myslím, kolem 150 000 lidí, kteří při nízké minimální mzdě podstatně víc od státu brali na sociálních dávkách než zaplatili daní...Jinak je na to nabalená zaručená mzda, která se dotýká podstatně většího množství lidí. Že čím jsou vyšší mzdy je pro stát výhodnější není žádné tajemství. Vybere se víc daní, lidé víc utratí a stát má z toho DPH atd.atd...
Samozřejmě pokud se někomu zdají mzdy u nás vysoké, je to pro něho problém.
mrazik píše:Crash11 tady mas ty tvoje dane za minimalni mzdu :
Citace z Finance.cz
,,V případě, že pracujete za minimální mzdu (v roce 2019 se jedná o částku 13 350 Kč), potom jako
zaměstnanec bez dětí obdržíte 11 267 Kč čistého (zaplatíte na zdravotním pojištění 600 Kč, sociálním pojištění 868 Kč a na dani z příjmu 615 Kč)
zaměstnanec s jedním dítětem obdržíte 12 534 Kč čistého (zaplatíte na zdravotním pojištění 600 Kč, sociálním pojištění 868 Kč a na daňovém bonusu obdržíte 652 Kč)
zaměstnanec se dvěma dětmi obdržíte 14 151 Kč čistého (zaplatíte na zdravotním pojištění 600 Kč, sociálním pojištění 868 Kč a na daňovém bonusu obdržíte 2 269 Kč)"
Jack111 píše:Jouda.III: kvicis tu akorat ty, kdyz se tu snazis podsouvat svoje znalosti z ekonomie.
Pan domaci píše:
Každým zvýšením minimální mzdy se navyšují počty těch, co za ni pracují, protože se zvýší počet příjemců o ty, kteří do dané doby minimální mzdu nepobírali, ale nově ano.
Dle informací a různých analýz MPSV reálnou minimální mzdu bere jen okolo 20-40 %z těch, co ji uvádí. Zbylí příjemci jsou ti, kteří mají další nepřiznané příjmy.
Dle propočtů MPSV navíc až 70 % zaměstnanců ze systémů za dobu svého života více získá, než odvede. Počítají se složené daňového odvody, vzdělání, zdravotnictví, sociální zabezpečení, služby státu apod.
Pokud někdo spoléhá na to, že minimální či zaručené mzdy změní jeho život k lepšímu, místo vlastní snahy a píle, tak mám obavu, že bude čekat věčně.
Crash11 píše:Já teda nevím, ale průměrný volič Babiše argumentuje... Problémy s morálkou mají jiní,...
burty s krenem píše:cosi jsem ale slysel, ze nektere pozice s ohledem na pocet hodin nebo odbornost "potrebuji" moznost nizsi mzdy. a to nejde, musi byt dana. a pak mista nemohou takova byt.
mysim, ze trh by to mel resit sam a vyresil by nez narizeni.
Jack111 píše:Cucas si je z prstu, protoze si je skladas, jak se ti to hodi, prestoze to vubec nadava smysl. Porovnavat rust realne mzdy ve 3. ctvrtleti s inflaci v prosinci, je cucani si z prstu jakakoliv cisla jen pro efekt.
Crash11 píše:...Pokud někomu kdo pracuje musí doplácet sociálníma dávkama stát, tak tohle těžko nějaký trh vyřeší...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků