Rychlodotazy č. 2

Diskuse na témata, která se vůbec netýkají aut

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod NoSwearek 6. 11. 2024 11:52

Jestli věděl, že tam to čištění bude a nepřeparkoval, tak je kokot a nevím co řeší. Měli mu to odtáhnout a nechat zaplatit odtah a parkování na záchytným.

Pokud tam zaparkoval dřív, než umístili cedule o čištění a nevěděl o tom, lze se v takovém případě bránit a většinou to ani neřeší (nějaké dokazování zásadní) a pokutu stáhnou - toliko třeba moje zkušenost, když se to stalo ségře. Zaparkovala auto, odletěla na dovolenou, v rámci její dovolené tam dali cedule, proběhlo čištění, dostala pokutu, logicky neoprávněně tak ji stáhli.
NoSwearek
Štamgast

Odeslat příspěvekod Goesson 6. 11. 2024 11:52

zakon vyjimky z duvodu poruchy nezna
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod impact 6. 11. 2024 11:55

Tak holt zaplatí a může to brát jako poplatek za pronájem parkovacího stání jinde během čištění. ;)
impact
Inventář

Odeslat příspěvekod Slawall 6. 11. 2024 11:55

NoSwearek píše:Jestli věděl, že tam to čištění bude a nepřeparkoval, tak je kokot a nevím co řeší. Měli mu to odtáhnout a nechat zaplatit odtah a parkování na záchytným.

Pokud tam zaparkoval dřív, než umístili cedule o čištění a nevěděl o tom, lze se v takovém případě bránit a většinou to ani neřeší (nějaké dokazování zásadní) a pokutu stáhnou - toliko třeba moje zkušenost, když se to stalo ségře. Zaparkovala auto, odletěla na dovolenou, v rámci její dovolené tam dali cedule, proběhlo čištění, dostala pokutu, logicky neoprávněně tak ji stáhli.

V den čištění nebyl vůbec doma..a nikdy tam za to pokutu právě nedávali.
Slawall
Vošický lover

Odeslat příspěvekod NoSwearek 6. 11. 2024 11:59

V rámci toho, zda ta pokuta je správně, jde pouze o to, kdy na to čištění cedulemi upozornili. A zda on tam zaparkoval před nebo po tom umístění cedulí.

A pak je lidská rovina a tam platí, co jsem psal výš. Jestli o tom věděl, ***** se na to, protože pokuty nikdy nedávali.. no. :) A pokud o tom nevěděl, měl by důvod být viz o odstavec výš a pak to je řešitelný. :)

Navíc on sám musí vědět, jaká je s obcí smlouva na to pronajaté místo a co v ní má. Ale beztak tam bude (stejně, jako třeba garáže v bytových domech), že máš povinnost je uvolnit, když si včas upozorněn (x krát do roka) kvůli čištění. To, že v soukromých garážích se to obtížněji vymáhá je věc druhá. :)
NoSwearek
Štamgast

Odeslat příspěvekod Slawall 6. 11. 2024 12:04

No to nebylo tak, ze by se na to *****, ale bral to tak, ze ma pronajate misto, nikdy tam za to pokutu nedali, tak kam by s tim jezdil.
Slawall
Vošický lover

Odeslat příspěvekod glider 6. 11. 2024 12:19

Pokial o tom vedel a vedome to tam nechal...mno vselijaki sme.
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod Slawall 6. 11. 2024 12:20

A za poslednich 10 let se na rezervackach pokuty nedavaly, bral to tak, ze to tam muze nechat..
Slawall
Vošický lover

Odeslat příspěvekod puk123 6. 11. 2024 12:29

Vadí mu, že se vyčistí ulice i s jeho místem? Možná to pak čistil sám a líp. :hm
puk123
Veterán

Odeslat příspěvekod Slawall 6. 11. 2024 12:30

No nevim jestli jsi nekdy videl jak se cisti ulice, ale oni jen sbiraji listi..jde ceta delnasu, co to vyfukuji doprostred ulice a tam to bere cistic.
Slawall
Vošický lover

Odeslat příspěvekod puk123 6. 11. 2024 12:33

Tady už mají i čistící vozy. ;-)
puk123
Veterán

Odeslat příspěvekod Slawall 6. 11. 2024 12:35

Ok, dekujeme za info, ted si to treba precti cele znova jestli to pochopis.
Slawall
Vošický lover

Odeslat příspěvekod NoSwearek 6. 11. 2024 12:35

Slawall píše:No to nebylo tak, ze by se na to *****, ale bral to tak, ze ma pronajate misto, nikdy tam za to pokutu nedali, tak kam by s tim jezdil.

Hele reálně to, že dřív pokutu nedostával nic neznamená. :) Může mrknout do smlouvy o nájmu místa, ale nic v jeho prospěch bych tam spíše nečekal a holt to buď zkusí uhrát na to, že tam stál dřív, než informační cedule a nebo se smířit s pokutou a příště si dát pozor. :)
NoSwearek
Štamgast

Odeslat příspěvekod Slawall 6. 11. 2024 12:37

To je jasne, ze to nic neznamena, jen rikam, ze to tam nestalo na truc, ale ze zvyku, ze to tak proste v minulosti bylo no.
Slawall
Vošický lover

Odeslat příspěvekod puk123 6. 11. 2024 12:43

Slawall píše:Ok, dekujeme za info, ted si to treba precti cele znova jestli to pochopis.

Dosud jsem si já blázen myslel, že při čištění chtějí čističi ulici úplně bez aut, aby ji mohli uklidit kompletně. Teď jsem nahlodán, že auto zaparkované na pronajatém místě úklidu nevadí na rozdíl od těch volných.
Jinak: Když vidím, že ulici chtějí čistit a mám tam zaparkované auto, odvezu ho bez ohledu na to, jestli mi hrozí pokuta nebo ne.
puk123
Veterán

Předchozí stránkaDalší stránka