Automatizace domácnosti - ovládáte dům smartphonem?

Diskuse na témata, která se vůbec netýkají aut

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod m.a.x.i.m.u.s 25. 10. 2023 13:11

Ty vnitřní senzory jdou samozřejme dokoupit.
Podpora je asi taková, že se mi do ruky dostal nový, ale nalomený venkovní senzor, že nemohl těsnit a po pár emailech mi poslali nový.
m.a.x.i.m.u.s
Potížista

Odeslat příspěvekod evlo 25. 10. 2023 13:13

já používám ty xiaomi, mám jich tolik, že ani nevím kolik :D Dával jsem tu porovnání xiaomi / aqara

Po roce teda tomu v mrazáku umřela baterie, že nevysílal, ale furt měril, tak jsem mu dal novou baterii a ten co byl na dešti na slunci, ten teda umřel asi po pul roce, ale to jsem čekal, že umře, jinak mám normálně vnitření venku a měří
evlo
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod evlo 25. 10. 2023 13:21

Aha, tak jeden ten venkovní buď umřel nebo mu došla baterie a nevypadá to, že bych se zvedal jít zjistit co z toho je pravda

Takhle to teda měří tu vlhkost relativní
Obrázek

Tady ta relativni vs absolutni vlhkost
Obrázek
evlo
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod evlo 25. 10. 2023 13:33

Fakt tomu jendomu venkovnímu došla asi po roce baterie, ale tam byla nějaká absolutně noname, tak snad ta lidlacká co jsem tam dal vydrží déle než rok, to je prostě problém těch bateriových zařízení, hlavně když maj proste místo AA baterii nějaký 2032 :( ... i když je na to modifikace, kdy je tam těch 2032 víc než jedna, ale tak snad nebude potřeba.

Taaková zajímavost vlhkost a teplota v rohu vs výška a pak při měření v prostoru vs u stěny - to je takový moje rýpnutí k měření teploty v místnosti
Obrázek

Obrázek
Naposledy upravil evlo dne 25. 10. 2023 13:43, celkově upraveno 1
evlo
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod MV_cz 25. 10. 2023 13:43

Mně jedno aqara čidlo hlásí už měsíc že battery low. U dalších loni (po roce) to prostě přestalo jet bez warningu. Asi nějaká jiná revize? Bral jsem ty čidla náhodně. Ale všechny datart nebo EW...

Jako netatmo je fajn, termostat u kotle jsem koupil a prostě funguje čtvrtej rok, ale mám jen nastavenej plán a max zapínám a vypínám zimní antifreeze režim.
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod evlo 25. 10. 2023 13:44

tak ten senzor kde došla baterie byl naštěstí takovej, že jsem si toho ani nesmysl, protože jen měří jak klima klimuje, ale nikde se podle něj nic neřídí

Ono když jeden tenhle senzor, co je nejlepší ze všech co jsem zkoušel, bez ohledu na cenu, stojí pod kilo, tak i když by umřel po roce, tak je to podle mě ok.

Hlavně jak to nemá žádné párování jako aqara aspol. tak to prostě funguje, nevím ani co netatmo má, typ bych zwave

aha, tak píšou Long-range radio (868 MHz) tak jestli to je fakt lora, tak to by fungovat mělo
evlo
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Moucha 25. 10. 2023 15:34

Jedou mi tu zatím 4ks ještě Shelly HT plus, to taky funguje celkem dobře a spolehlivě zatím, napájím to teda ze zásuvky a ještě tam mam 4x AA kdyby něco, nechal jsem je i řídit topení přes HA
Moucha
ing. Spokojený

Odeslat příspěvekod NoSwearek 25. 10. 2023 15:38

Moucha píše:Tak to jen Netatmo nebo čínu.
Netatmo teda updaty dostavam a funguje mi to nekolik let a podporu mají vylbornou, osobni zkusenost

Myslím aktualizaci toho zařízení. Přijde mi, že je pořád stejný, ne? :) Nebo tam byl nějaký modelový update co jsem přehlédl?
NoSwearek
Štamgast

Odeslat příspěvekod Moucha 25. 10. 2023 15:41

já myslim, že hw revize nějaká proběhla, ale jestli to je potřeba vůbec..? Nic tomu asi nechybí z mého pohledu, stejně jako tomu termostatu, nemám s tím několik let problém
Moucha
ing. Spokojený

Odeslat příspěvekod NoSwearek 25. 10. 2023 15:41

Moucha píše:Jedou mi tu zatím 4ks ještě Shelly HT plus, to taky funguje celkem dobře a spolehlivě zatím, napájím to teda ze zásuvky a ještě tam mam 4x AA kdyby něco, nechal jsem je i řídit topení přes HA

To shelly nevypadá zle možná na to, co potřebuju :)
NoSwearek
Štamgast

Odeslat příspěvekod evlo 25. 10. 2023 15:46

do shelly bych nešel, to používá i evlo, takže to bude mega *****
evlo
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod tslany 25. 10. 2023 16:21

Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, si nezaslouží ani svobodu ani bezpečnost.

Z is for залупа!
tslany
Inventář

Odeslat příspěvekod Arnie J 25. 10. 2023 16:26

"Kvůli vysněnému autu se tedy rozhodli pro chytrý dům s fotovoltaickou elektrárnou a bateriemi, který bude nadupaný technologiemi a ušetří jim spoustu energie."

Mello smajlík tvl :D :D
už nemám žádnou Mazdu :(
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod MELLO 25. 10. 2023 16:27

Jj, s chutí sem si tu pičovinu přečetl, hlavně, že dělají hi-tech nadupaný barák s el, žaluziema a nedají centrální klimatizaci......
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod Moucha 26. 10. 2023 11:00

byťáci no
Moucha
ing. Spokojený

Předchozí stránkaDalší stránka