Automatizace domácnosti - ovládáte dům smartphonem?

Diskuse na témata, která se vůbec netýkají aut

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Goesson 3. 10. 2024 22:25

mno
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod ace2 3. 10. 2024 22:42

Žulda píše:Ahoj, dotaz, nějaký tip na hlavice na topení? Mám už asi 5 let Netatmo, ale stává se, že topí, i když je v bytě teplo. Pomůže dát kalibraci, pak je zase pár dní klid.

Jo mám. Hlavice od Danfoss

mám to už asi 8 let a je s tím přesně 0 problémů. Funguje to asi dobře, protože jsem nikdy žádný problém nezjistil. Appka by mohla být asi sofistikovanější, ale funguje to spolehlivě po několik roků aniž bych na to musel šáhnout. Hlavice na baterky dají několik let. Myslím že je preventivně měním 3. rokem před zimní sezonou, jenom preventivně.
ace2
Veterán

Odeslat příspěvekod MV_cz 4. 10. 2024 06:02

Žulda píše:Ahoj, dotaz, nějaký tip na hlavice na topení? Mám už asi 5 let Netatmo, ale stává se, že topí, i když je v bytě teplo. Pomůže dát kalibraci, pak je zase pár dní klid.

Mám dva roky aqary, kupodivu baterky jsem měnil až letos. Výhoda u nich je, že se daj spárovat s externím čidlem a to nestojí trojku jako u netatma ale jen 3-4 stovky. Takže nepoužívá čidlo z hlavice ale fakt teplotu v místnosti.
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod Moucha 4. 10. 2024 06:07

Toto jde udelat i s Netatmem a dalsima pres HA a dalsi
Aqara ruls
Moucha
ing. Spokojený

Odeslat příspěvekod NoSwearek 4. 10. 2024 06:26

M@C píše:To Tapo proste tak nejak funguje, 510 mam uz pres rok, 520 teprve chvili a ty 320 nebo co to je mam uz nekolik let i na druhem baraku a u tchana a proste vsechno to je OK.

Na co je máš napojený? Mám doma NAS, přemýšlím, že bych je zkusil naroubovat na něj. Síťovej rekordér kvůli 2 - 3 kamerám mi přijde asi zbytečně další krám do baráku.
NoSwearek
Štamgast

Odeslat příspěvekod impact 4. 10. 2024 08:08

Moucha píše:Toto jde udelat i s Netatmem a dalsima pres HA a dalsi
Aqara ruls

Ideální řešení, hlavice řídit dálkově a brát údaje z čidla dál od topení.
impact
Inventář

Odeslat příspěvekod M@C 4. 10. 2024 08:23

NoSwearek píše:
M@C píše:To Tapo proste tak nejak funguje, 510 mam uz pres rok, 520 teprve chvili a ty 320 nebo co to je mam uz nekolik let i na druhem baraku a u tchana a proste vsechno to je OK.

Na co je máš napojený? Mám doma NAS, přemýšlím, že bych je zkusil naroubovat na něj. Síťovej rekordér kvůli 2 - 3 kamerám mi přijde asi zbytečně další krám do baráku.

Na nic, jen mam v kazde kamere SD kartu, na kterou se uklada zaznam... Je tam potom moznost ukladani na Tapo cloud, pripadne primo pres lokalni ucet kamery se divat treba z PC pres VLC na live-stream, takze ten by asi sel naroubovat na nejaky NAS nebo neco, ale to jsem neresil, staci mi to na ty SDcka.
Volvo S80 3.2 A/T AWD 179 kW '11
Volvo V70 3.2 A/T 175kW '09
M@C
Štamgast

Odeslat příspěvekod Žulda 4. 10. 2024 08:37

Offset jsem nastavoval, to mi +- sedí. Jde jen o to propouštění. No uvidím a kdyžtak zkusím tu Hamu. Danke.
Žulda
Nováček

Odeslat příspěvekod Milos 10. 11. 2024 12:16

Já používám už přes čtyři roky hlavice TADO, baterie jsem zatím měnil jen jednou a hlavice i celý systém fungují naprosto spolehlivě. Výborná funkce je geofencing, kdy systém na základě polohy mobilu pozná, jestli jste nebo nejste doma. Takže i když by měl třeba dle nastaveného časového plánu topit a vy jste pryč z domu, tak netopí a když pozná, že se blížíte k domu, tak s předstihem začne topit.
Milos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MV_cz 10. 11. 2024 13:57

A co když jen jedu kolem? zase to vypne? :D
renaultí 1.8 M5P EDC
pežotí 1.2 PT HN05 EAT8
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod Milos 10. 11. 2024 15:12

Záleží na nastavení. A taky jakou rychlostí kolem profrčíš :D
Milos
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Goesson 10. 11. 2024 15:16

takze jak prides domu a je tam teplo tak vis ze stara si odskocila s mladsim kolegou…
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod MV_cz 10. 11. 2024 17:04

:D :-S
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod MV_cz 10. 11. 2024 17:08

Jinak v aqara hlavicích jsem měnil tužkovky po dvou letech (dvě zimy plus celý letošní léto kdy to odpočívá a jen občas hejbne hlavicí). A fungují ok, výhoda je svázáni s externím čidlem a že topí podle toho jak je v místnosti na místě kde chci a ne u ventilu na topení.

Na chalupě netatmo ternostat pojede teď šestou zimu. Baterky jsem tam měnil jen jednou. Na radiátorech jsou obyč termostatický hlavice a furt otevřené na max. Reguluju jen kotlem. Považuju to za bezproblémový zařízení.
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod aikoN 10. 11. 2024 18:40

A teď si představte, že byste chtěli hlavice, které umí geofencing i externí teplotní senzor, co budete dělat?
aikoN
Veterán

Předchozí stránkaDalší stránka