Akciový koutek

Diskuse na témata, která se vůbec netýkají aut

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Goesson 4. 12. 2024 20:52

ace2 píše:má pravdu

když chcete spekulovat tak zkuste čínský brandy. Třeba NIO je více méně zadarmo s ohledem na to jaký má potencionál růstu. Nemusíš do toho dávat ani závratný částky. Je reálný že na NIO půjde udělat double vzhledem k tomu, že akcie stojí ani ne 5 usd na ATH bylo 61 usd... nicméně jako u jakékoliv spekulace, dát prachy co mentálně odepíšeš jako ztracené.

Jinak děsnou radost mi dělá Walmart a Costco. Nejsou to sexy značky ani obor, ale to co dělají dělají dobře.

VW se nejspíš vyplatí jen dát na short. Jako nedokážu si moc dobře představit že v době stávek, green dealu a korporátní pomalosti VW se to nějak rychle zlepší. Úspěch pro ně bude bude když to půjde do strany.

z EU automobilek nejspíš jen RACE (Ferrari) mají vyprodanou produkci na roky dopředu, co vyrobí to prodají, sklad nemají, ceny zvyšují. Sice jim klesl odbyt v Číně, ale tam dodávají jen 7% produkce, ale akcie kvůli tomu šla o 20% nízko jak jsou všichni ve stresu. Takže možná čas na nákup v dipu.

ferrari na sklad jede. jen skrze dilery.
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod Moucha 4. 12. 2024 22:36

Kua jsem nevypl online stream, ale tak aspon se me pak lidi neleknou kdyz me poznaji dopredu :D
Moucha
ing. Spokojený

Odeslat příspěvekod MirecBA 5. 12. 2024 12:06

:D
MirecBA
Guru

Odeslat příspěvekod tslany 11. 12. 2024 14:49

photo_2024-12-11_10-04-08.jpg
Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, si nezaslouží ani svobodu ani bezpečnost.

Z is for залупа!
tslany
Inventář

Odeslat příspěvekod Arnie J 11. 12. 2024 15:06

tak furt má těch sto mega, ne? :D
SkyActiv-G 165 / FA24D / 1.4 TSI ACT / Busso 3.2 24V / Honda NF13E
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod MirecBA 11. 12. 2024 20:43

Akcie vraj poletia hore, treba ponakladat
MirecBA
Guru

Odeslat příspěvekod Moucha 2. 1. 2025 18:24

Chápu správně, že se tam asi odehrálo, že podíl třeba akcií vyrostl třeba např. na 95% a proto mi píšou toto, že do toho zasáhnou, nějaké akcie prodají a hodí to třeba na dluhopisy? Jen příklad, přesný podíl asi nezjistim

Dobrý den,

zjistili jsme, že rozdíl mezi cílovou a skutečnou alokací ve Vašem portfoliu Aggressive Growth překročil maximální povolenou hranici. To může být způsobeno změnami tržních cen nebo změnami cílové alokace Vašeho portfolia.

Abychom Vaše portfolio udrželi v souladu s cílovou alokací, automaticky jsme jej rebalancovali. Cílovou alokaci pro Vaše podíly najdete níže:

Akcie - 88 %,
Dluhopisy - 10 %,
Hotovost - 2 %

Podrobnosti o těchto transakcích si budete moci zkontrolovat v měsíčním výpisu z účtu.
Moucha
ing. Spokojený

Odeslat příspěvekod saabik 2. 1. 2025 20:56

Ano. Je to tak. Hádám, že máš smlouvu asset management (nebo něco podobnýho) s konkrétní strategií, která má povolené rozmezí alokace pro akcie a dluhopisy. Pokud je toto překročeno (zpravidla růstem jedné třídy/poklesem druhé, případně měnovým pohybem), je povinností správce vrátit alokaci do povolených mantinelů.
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Inventář

Odeslat příspěvekod tslany 24. 1. 2025 00:19

Když jsem kokot a zjistil jsem, že jsem vepsal minulej rok do formuláře do špatnýho políčka, takže jsem zaplatil o 50k víc na daních, dá se teď podat něco opravnýho nebo mám sebe anonymně napráskat, že jsem minulej rok udělal špatně daně s akciema a ať mi udělaj kontrolu, a na základě toho by mi to jako mohli vrátit?
Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, si nezaslouží ani svobodu ani bezpečnost.

Z is for залупа!
tslany
Inventář

Odeslat příspěvekod Goesson 24. 1. 2025 00:23

ano opravne priznani je bezna vec
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod Arnie J 24. 1. 2025 00:27

jop zvládnul jsem to dokonce i já když jsem si zapomněl odečíst školkovné od druhého děcka
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod tslany 24. 1. 2025 00:39

Opravn ýse může podat do termínu, ten byl minulej rok, takže dodatečný? A teda nechápu, proč to baba neřekla, když mi volala, že jsem jim neposlal jeden dokument, kundy.

Z is for залупа!
tslany
Inventář

Odeslat příspěvekod Arnie J 24. 1. 2025 00:43

jo asi to dodatečné to bylo
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod tslany 24. 1. 2025 00:45

To je vpč, mám z toho trochu evlopocit, že stejně mi to nepošlou zpátky, tak že to nemá cenu řešit :D

Z is for залупа!
tslany
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka