Koutek mobilních telefonů

Diskuse na témata, která se vůbec netýkají aut

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

IV. kolo: Na čem teď jedete?
Alcatel 3 %  2%  [ 3 ]
Apple 35 %  24%  [ 35 ]
BlackBerry 1 %  0%  [ 1 ]
CAT 1 %  0%  [ 1 ]
Google 6 %  4%  [ 6 ]
HTC 1 %  0%  [ 1 ]
Huawei/Honor 9 %  6%  [ 9 ]
LG 3 %  2%  [ 3 ]
Lenovo 3 %  2%  [ 3 ]
Motorola 8 %  5%  [ 8 ]
Nokia 8 %  5%  [ 8 ]
OnePlus 5 %  3%  [ 5 ]
Samsung 36 %  25%  [ 36 ]
Sony 1 %  0%  [ 1 ]
Xiaomi 16 %  11%  [ 16 ]
Realme 1 %  0%  [ 1 ]
Jiný 7 %  4%  [ 7 ]
Celkem hlasů : 144

Odeslat příspěvekod MV_cz 9. 11. 2024 08:09

aikoN píše:Což pořád nemá úplně logiku, zejména kvůli mnohem lepší integraci Androidu s Widlemi. Nehledě na to, že spoustě profesí by DeX nahradil i noťas v dockině.

Nenahradil a ty to víš. To je jen tvoje zbožný přání. Opravdu to není ve stavu připraveným na nějakou práci a vzdálenej management ve firmě. Aplikace který jsou všemožně rozbitý, nejdou maximalizovat apod, nebo naopak zmenšit apod.
Možná k tomu měl nejvíc nakročeno microsoft s lumií, kdyby se zase nestřelil do obou kolen a nekapituloval.
Paradoxně teď by úplně klidně mohl přijít Apple (a třeba přijde?), iOS a MacOS sjednotit, protože v obou zařízení má arm. Připojí iphone o dokyně a máš macbook. Možná trochu pomalejší, ale všechno by tam mohlo fungovat stejně pěkně jako na mekbuku.

Jinak sám bys mohl pochopit, že firma radši koupí zase za milion "ověřenou" oktávku než to nacpat do něčeho možná rychlejšího a víc fancy, ale s nejistým výsledkem.
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod aikoN 9. 11. 2024 08:37

To Apple podle mě neudělá, protože je v jeho zájmu, prodávat pro každou činnost samostatná zařízení, která pak uživateli prováže. Připravil by se tím minimálně o část prodejů Macbooků.

Zmiňoval jsem, že pro některé profese - zejména ty, kde stejně dělají převážně v MS Office, případně dalších službách, přidružených k MS cloudu. Ještě jsem neviděl appku, která by nešla maximalizovat nebo změnit velikost. Vzdálený management je na Androidu taky dávno podporovaný. Apropo, vyzkoušel sis to někdy v poslední době nebo furt vycházíš ze situace před x lety? Já na DeXu jedu soukromě už skoro rok a noťas jsem za tu dobu zapnul asi 5x, když jsem potřeboval upravovat fotky nebo trochu složitěji nastříhat video, přičemž tu úpravu fotek bych asi taky mohl pořešit přes DeX, kdybych nebyl líný si nainstalovat GIMP. A není to o nemožnosti snadné náhrady - kdyby nějaká činnost byla v DeXu na prd, tak noťas přehodím do docku za 10 vteřin, přičemž data mám přístupná všude přes cloud.

A kdo neinovuje a nezkouší alternativy pro tu svou Oktávku za mega, tak může časem začít ztrácet dech proti efektivněji hospodařící konkurenci.
Naposledy upravil aikoN dne 9. 11. 2024 08:45, celkově upraveno 1
aikoN
Veterán

Odeslat příspěvekod MV_cz 9. 11. 2024 08:42

Už jenom to, že droidů je milion druhů a v danym okamžiku je na každým jiná verze os je prostě pain. Sice samotné fungování mobilu ve firmě má paradoxně lepší android (oddělené profily), tak ve výsledku prostě iPhone má všude OS na stejný verzi a to nakokec rozhodne.

Asi nevíš jak funguje vzdálenej management ve firmách, tak radši popojedem. Jo jednotlivec si může připojit telefon k dokyně, trápit se tam jakože s office aplikacema a vykazovat činnost, proč ne :D
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod aikoN 9. 11. 2024 08:46

Tak to je naše firma asi nějaká divná, když umožňuje nákup dle preferencí zaměstnance a nemá se správou těch zařízení problém.

No a kdybych se trápil, tak jak říkám, řešení leží o USB port vedle, nevím, proč si furt myslíš, že se nejak dobrovolně trestám :D
Naposledy upravil aikoN dne 9. 11. 2024 08:50, celkově upraveno 1
aikoN
Veterán

Odeslat příspěvekod MV_cz 9. 11. 2024 08:50

Nejspíš asi nemá problém s bezpečností dat.
Ale jo, u nás se telefony nedávaj, když chceš, můžeš si vzít tarif za pár kaček. Telefon vlastní, ale stejně na něj nikdo nevolá, protože týmsy. Takže spíš jen kvůli datům.
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod aikoN 9. 11. 2024 08:57

Tak, přístup k datům je řešený centrálně přes účet a do telefonu si stáhneš jen schválené appky z firemního zdroje. Kromě toho, důležitá data není ani možné mít offline (nikde, nejen na telefonu) a jsou dostupná jen skrze cloudové služby.
aikoN
Veterán

Odeslat příspěvekod MV_cz 9. 11. 2024 09:22

No však, ale to je telefon v režimu telefonu. Né něco co budu používat jako počítač.
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod aikoN 9. 11. 2024 09:26

A v čem se liší ten počítač z hlediska těchto principů? Můžeš si tam snad stahovat a instalovat co chceš?
aikoN
Veterán

Odeslat příspěvekod MV_cz 9. 11. 2024 09:34

No nemáš tam třeba ten zbytek soukromejch telefonních dat a apps. A zrovna teda na kompu si ten excel lokálně + na onedrive uložit můžu. Plus vpn, přístup na další disky a zdroje....
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod m_tsch 9. 11. 2024 09:38

MV_cz píše:Už jenom to, že droidů je milion druhů a v danym okamžiku je na každým jiná verze os je prostě pain. Sice samotné fungování mobilu ve firmě má paradoxně lepší android (oddělené profily), tak ve výsledku prostě iPhone má všude OS na stejný verzi a to nakokec rozhodne.

To je fakt a vlastně to i souvisí s tím, co už jsem psal - aktualizujeme celá firma na pokyn IT v jeden den.

aikoN píše:Tak to je naše firma asi nějaká divná, když umožňuje nákup dle preferencí zaměstnance a nemá se správou těch zařízení problém.

To rozhodně, divnou firmu tvoří divní zaměstnanci :D A o jakém počtu telefonů se u vás vůbec bavíme?
Říkám na svou čest, Toledo je the Best.
m_tsch
Veterán

Odeslat příspěvekod aikoN 9. 11. 2024 11:05

MV_cz píše:No nemáš tam třeba ten zbytek soukromejch telefonních dat a apps. A zrovna teda na kompu si ten excel lokálně + na onedrive uložit můžu. Plus vpn, přístup na další disky a zdroje....

Tak, při používaní zařízení v tomto režimu (náhrada telefonu a počítače) bych předpokládal, že bude jen k firemním účelům. Ale i tak jde ty dva světy oddělit. Třeba Samsung má zabezpečenou složku, což je v podstatě virtualizace druhého telefonu s oddělenými daty a aplikacemi. VPN samozřejmě problém není. Další disky jsou v době cloudu v podstatě přežitek.
Naposledy upravil aikoN dne 9. 11. 2024 11:09, celkově upraveno 1
aikoN
Veterán

Odeslat příspěvekod aikoN 9. 11. 2024 11:06

m_tsch píše:To rozhodně, divnou firmu tvoří divní zaměstnanci :D A o jakém počtu telefonů se u vás vůbec bavíme?

Tipnul bych, že to budou tisíce.
aikoN
Veterán

Odeslat příspěvekod MV_cz 9. 11. 2024 17:19

aikoN píše:
MV_cz píše:No nemáš tam třeba ten zbytek soukromejch telefonních dat a apps. A zrovna teda na kompu si ten excel lokálně + na onedrive uložit můžu. Plus vpn, přístup na další disky a zdroje....

Tak, při používaní zařízení v tomto režimu (náhrada telefonu a počítače) bych předpokládal, že bude jen k firemním účelům. Ale i tak jde ty dva světy oddělit. Třeba Samsung má zabezpečenou složku, což je v podstatě virtualizace druhého telefonu s oddělenými daty a aplikacemi. VPN samozřejmě problém není. Další disky jsou v době cloudu v podstatě přežitek.

Používáš vpn na mobilu?
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod aikoN 9. 11. 2024 18:38

Teď už ne, ale používal jsem před léty na studiích, když jsem chtěl přes RDC přistupovat ke školnímu kompu. V práci to dovolené není, ale appka normálně na Google play je.
aikoN
Veterán

Odeslat příspěvekod MV_cz 9. 11. 2024 19:20

No to teoreticky jako je, ale třeba zrovna cisco uff.
MV_cz
Guru

Předchozí stránkaDalší stránka