Koutek mobilních telefonů

Diskuse na témata, která se vůbec netýkají aut

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

IV. kolo: Na čem teď jedete?
Alcatel 3 %  2%  [ 3 ]
Apple 35 %  24%  [ 35 ]
BlackBerry 1 %  0%  [ 1 ]
CAT 1 %  0%  [ 1 ]
Google 6 %  4%  [ 6 ]
HTC 1 %  0%  [ 1 ]
Huawei/Honor 9 %  6%  [ 9 ]
LG 3 %  2%  [ 3 ]
Lenovo 3 %  2%  [ 3 ]
Motorola 8 %  5%  [ 8 ]
Nokia 8 %  5%  [ 8 ]
OnePlus 5 %  3%  [ 5 ]
Samsung 36 %  25%  [ 36 ]
Sony 1 %  0%  [ 1 ]
Xiaomi 16 %  11%  [ 16 ]
Realme 1 %  0%  [ 1 ]
Jiný 7 %  4%  [ 7 ]
Celkem hlasů : 144

Odeslat příspěvekod zamis 27. 1. 2025 14:49

já si třeba nepamatuju, že mě z aktualizace vznikla někdy někdy nějaká škoda
Když spočítat znáš hromadu svých zisků a na jediný hod vše riskovat, zas po prohře se vracet k východisku a nezavzdychnout nad mořem svých ztrát, pak vítěz na širé jsi zemi.

Já jsem ten člověk, před kterým Vás rodiče varovali.
zamis
Mr. Balaton

Odeslat příspěvekod aikoN 27. 1. 2025 14:57

Tak nějak. Mám dojem, že u yndezita ten postoj pramení ze zkušeností z dob dávno minulých. Avšak, časy se mění.
aikoN
Veterán

Odeslat příspěvekod MV_cz 27. 1. 2025 15:26

Za to škody z neaktualizace nikdo moc veřejně nepřizná, hlavně firmy a další organizace.
To že si yndezit valí na nepodporovaném systému je jeho problém do doby, než mu spíš přestanou fungovat aplikace.

U kompů je to hardwarem, nainstalovat sedmičky na nějakej aktuální HW je skoro nemožný, aby tam byly na všechno ovladače a jelo to na optimální výkon. Někde už je problém nainstalovat i desítky, tudle jsem měl k instalaci nějakou tu novou jógu. Nejdřív jsem dal win10 - jako šlo to ale nějaký drivery prostě chyběly a nebyly nikde k dispozici. Vyřešil to upgrade na 11.
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod yndezit 27. 1. 2025 15:37

Jenže u kompů to problém není, tam zatím ty uměle tlačené povinné aktualizace nejsou. Pořád mohu mít i plně funkční W98, když na to přijde.
A vždy vesměs platilo, že nejlepší je mít v kompu tu generaci windows, která byla v prodeji v době vzniku toho kompu, protože na to byly (aspoň po čase) odladěné ovladače.
A i u těch mobilů by to problém nebyl, kdyby nepřestávaly uměle fungovat staré, ale funkční aplikace.
yndezit
Inventář

Odeslat příspěvekod MV_cz 27. 1. 2025 17:03

Zkoušels mít plně funkční W98? Já dva kompy mám, takže vím, jak to můžeš nebo spíš nemůžeš dneska používat :D
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod zamis 27. 1. 2025 17:35

yndezit píše:Jenže u kompů to problém není, tam zatím ty uměle tlačené povinné aktualizace nejsou. Pořád mohu mít i plně funkční W98, když na to přijde.
A vždy vesměs platilo, že nejlepší je mít v kompu tu generaci windows, která byla v prodeji v době vzniku toho kompu, protože na to byly (aspoň po čase) odladěné ovladače.
A i u těch mobilů by to problém nebyl, kdyby nepřestávaly uměle fungovat staré, ale funkční aplikace.

To bych chtel videt kolik programu, ovladacu a vubec dalsi hw jsou dnes pripraveny na fungovani ve win 98...
zamis
Mr. Balaton

Odeslat příspěvekod yndezit 27. 1. 2025 18:10

Na starým hardwaru, proč ne? Na novým samozřejmě ne.
Ale programy pro W98 ti na tom budou běžet pořád, v T602 pořád napíšeš co chceš.
Na androidu (smartphonu) ne, pár let uplyne, a když se vydavatel appky usmyslí, odřízne ji.
Když google vydá povinný update, zbývá se jen modlit.
yndezit
Inventář

Odeslat příspěvekod Majkl 27. 1. 2025 18:24

Appky, který fungujou offline, ti ve starý verzi na starým androidu budou fungovat taky. Ty, co jsou funkčně závislý na vzdálenejch serverech, nebudou fungovat na žádný platformě, stolní ani mobilní. Musíš trochu srovnávat srovnatelný…
Majkl
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod MV_cz 27. 1. 2025 18:26

zamis píše:
yndezit píše:Jenže u kompů to problém není, tam zatím ty uměle tlačené povinné aktualizace nejsou. Pořád mohu mít i plně funkční W98, když na to přijde.

To bych chtel videt kolik programu, ovladacu a vubec dalsi hw jsou dnes pripraveny na fungovani ve win 98...

Žádný a nenech se zmást, hodně rychle člověk zapomene jaký to tehdy bylo peklo. Prostě nainstaluješ a občas někdy bluescreen a někdy ne. Chce to opravdu cherrypickovat dobrej hardware a na něm prostě pustíš starou hru a pak zjistíš že 30 fps v 800x600 už dnes není co bývalo :D
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod yndezit 27. 1. 2025 18:29

Majkl píše:Appky, který fungujou offline, ti ve starý verzi na starým androidu budou fungovat taky. Ty, co jsou funkčně závislý na vzdálenejch serverech, nebudou fungovat na žádný platformě, stolní ani mobilní. Musíš trochu srovnávat srovnatelný…

To zcela jistě, ale na mobilních platformách se vše řeší apkama, a ne webovým prohlížečem třetí strany, jako na desktopech.
yndezit
Inventář

Odeslat příspěvekod Majkl 27. 1. 2025 18:43

Tak jasně. Celkem škoda, že na mobilních systémech nemáme webový prohlížeče
Majkl
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod yndezit 27. 1. 2025 18:52

^^ Nejsou funkčně totožné.
Třeba webová samoobsluha Kaktusu neumí přeposílat kredit, jako to umí jejich apka, jen co tak tahám z rukávu.
Nebo poslat balík Zásilkovny jde jen přes apku.
yndezit
Inventář

Odeslat příspěvekod MV_cz 27. 1. 2025 20:13

Majkl píše:Tak jasně. Celkem škoda, že na mobilních systémech nemáme webový prohlížeče

Jo, taky mi chybí :D
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod impact 27. 1. 2025 21:48

koenzym.q10 píše:Zdar garáži, po sedmi letech si budu kupovat nový mobil, asi by mi funkčně stačil nějaký lowend za bůra, ale došel jsem k závěru, že bych chtěl nějaký s dlouhou podporou (tedy asi jedině Google nebo Samsung?), protože bych ho zase chtěl spotřebovávat co nejdéle. Předvybral jsem si Pixel 8a (asi všude teď za 10k), ale na MediaMarktu je aktuálně ještě Pixel 8 za cca 12,5 nebo Samsung S24 FE za cca 13,75. Vše 128 GB verze. Jablko sváru tohoto koutku, ale mně 128 stačí. Vzali byste nějaký z nich raději a proč? Má některý z nich must have fíčury, které stojí za nemalý příplatek? (Třeba zááásadně lepší výdrž nebo foťák?)
Chtěl bych ideálně čistý Android, proto preferuju Google, ale někde jsem zase četl, že v Pixelu baterka na *****, proto váhám nad tím Samsungem, který je ale zase obří pádlo, teď mám necelých 6" a už to mě sere.
Aby měl v rámci možností co nejlepší foťák, aby na něm fungovala DJI Fly appka a jinak mě nic moc jiného nenapadá. Aby kromě telefonování zvládnul garáže, maily, vocapy, občas Youtube, hry naprosto výjimečně a když už, tak něco na způsob Candy Crushe nebo Plants vs. Zombies. :D
Dík.

Kouknul bych ještě na Samsung Galaxy A55, bude sice o něco pomalejší než S24FE, ale taky lacinější, s větším úložištěm (128G verzi nebrat, má menší ramku) a slotem na paměťovku.

https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy ... -65120.php
Hyundai je auto do konce života. Zaprvé, nikdy ti ho neukradnou. Zadruhé, nepodaří se ti ho prodat.
impact
Inventář

Odeslat příspěvekod MV_cz 27. 1. 2025 21:50

Vůbec, v tomdle případě ideál pixel než lowend samsung.
MV_cz
Guru

Předchozí stránkaDalší stránka