Koutek mobilních telefonů

Diskuse na témata, která se vůbec netýkají aut

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

IV. kolo: Na čem teď jedete?
Alcatel 3 %  2%  [ 3 ]
Apple 35 %  24%  [ 35 ]
BlackBerry 1 %  0%  [ 1 ]
CAT 1 %  0%  [ 1 ]
Google 6 %  4%  [ 6 ]
HTC 1 %  0%  [ 1 ]
Huawei/Honor 9 %  6%  [ 9 ]
LG 3 %  2%  [ 3 ]
Lenovo 3 %  2%  [ 3 ]
Motorola 8 %  5%  [ 8 ]
Nokia 8 %  5%  [ 8 ]
OnePlus 5 %  3%  [ 5 ]
Samsung 36 %  25%  [ 36 ]
Sony 1 %  0%  [ 1 ]
Xiaomi 16 %  11%  [ 16 ]
Realme 1 %  0%  [ 1 ]
Jiný 7 %  4%  [ 7 ]
Celkem hlasů : 144

Odeslat příspěvekod yndezit 26. 1. 2025 14:41

MV: To je chyba. Na SD kartě jsou nejen aplikace, ale i všechna uživatelská data, vpodstatě je to takový disk D: \Dokumenty z Windows světa.
Fotky, videa, dokumenty, manuály, kopie dokladů atd.
Když umře telefon na cestách (rozbije se, šlápnu na něj atd.), tak kartu přendám do záložního, a jedu hned dál.
Neřeším cloud, online zálohy a jak to z nich třeba ve Francii dostat zpátky.
yndezit
Inventář

Odeslat příspěvekod aikoN 26. 1. 2025 15:05

Goesson píše:
aikoN píše:
Goesson píše:omlouvam se, jabku staci jeden model ve 4 verzich... vs. 4 modely v asi 30 verzich

Furt ti tam chybí. Nezapomínal bych na to, že prodává zároveň i dvě řady dozadu a pak SE.

na to zapominat lze, protoze to je "konstanta" ktera je stejna i u samsungu, ze se doprodaji vyrobene kusy apod. a pak to vyhcazi pro samsung jeste hure...

Ne, vyrábí se i nové kusy.
aikoN
Veterán

Odeslat příspěvekod MV_cz 26. 1. 2025 15:19

yndezit píše:MV: To je chyba. Na SD kartě jsou nejen aplikace, ale i všechna uživatelská data, vpodstatě je to takový disk D: \Dokumenty z Windows světa.
Fotky, videa, dokumenty, manuály, kopie dokladů atd.
Když umře telefon na cestách (rozbije se, šlápnu na něj atd.), tak kartu přendám do záložního, a jedu hned dál.
Neřeším cloud, online zálohy a jak to z nich třeba ve Francii dostat zpátky.

Jo ale je to pomalý jak hovado, už když jsem na sd jen chtěl přímo fotit, poznáš to..... I když u nějakýho stoletého telefonu s 2GB RAM/8GB storage je to asi fuk
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod Majkl 26. 1. 2025 15:23

Cloud neni závislej na jednom kusu hardwaru. Pokud se rozbije telefon, je možný ke všemu přistoupit v novým. Včetně obnovy celýho telefonu ze zálohy.

Co se mi rozhodně stalo víc než jednou, bylo, že SD karta se znenadání rozhodla, že už se jí nechce, a odešla bez varování do křemíkovýho pekla i se všema datama, co na ní byly.
Majkl
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Majkl 26. 1. 2025 15:28

MV_cz píše:Jo ale je to pomalý jak hovado, už když jsem na sd jen chtěl přímo fotit, poznáš to.....

To mimojiný taky. Dnešní megapixely, frameraty apod. by to absolutně nestíhalo, maximálně jako pasivní/sekundární záloha
Majkl
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod yndezit 26. 1. 2025 15:31

Jo, je lepší mít ještě další zálohu někde, o tom žádná.
Každá paměť jednou umře, ať už v telefonu, nebo v kartě.
Ale zkoušeli jste tedy to opravdu z cloudu obnovit? Operace na dost hodin, na rychlým domácím internetu.
A aplikace se musí stejně doinstalovávat zvlášt.
A protože paměť v telefonu je namáhaná více, než sd karta, pravděpodobně umře telefon dřív, než karta.
yndezit
Inventář

Odeslat příspěvekod Goesson 26. 1. 2025 15:37

aikoN píše:

nemuzes se do toho tak zamotavat... proste ťamťung ani tim, ze nabizi trojnasobny pocet modelu v realcich od ultra low cost pro mega drahe apod. neni schopen konkuretovat vyrobci s tretinou modelu mirici jen do luxury segmentu..

zda to poberes ci ne je uz dale tvuj problem
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod MV_cz 26. 1. 2025 15:42

wut? Nikdy ti neumřela karta? Asi máš štěstí.
Když o tom premejšlim, tak v telefonu mám spíš "důležitý" jen fotky/videa. Ty čas od času odliju na komp, z něj pak zálohuju na nas a externí disk. Cloud nemám, zatím, ale asi holt pořídím onedrive. Těch 27 korun měsíčně za 1TB asi obětuju pro lepší pocit nejen sebe ale hlavně rodiny, kde nikdo fotky z telefonu nikde nezálohujou. Jinak nevím co. Dokumenty? Jaký? Co jsem někdy dělal tak jsem je posílal - jsou v mailu. Smlouvy, pojistky, všechno origo v e-mailu.
Fotky dokladů? K čemu, mají nulovou hodnotu, sice to může být pěknej obrázek ale neuznají ho nikde. Jinak v ČR eDoklady.
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod yndezit 26. 1. 2025 15:48

Ale jo, kdysi umíraly paměti dost, ale poslední roky se to vyhýbá.
Jak dokumenty v emailu?
To jako spoléháš, že v případě potřeby to vytáhneš z emailu online? Kdekoli jseš?

Foto dokladů není třeba pořád, ale je to berlička, když svoje ztratíš, nebo je ukradnou. A taky do registrací všeho možného (banky, půjčovny apod.)

Jinak i ten cloud není stoprocentní.
Technické havárie už tu byly, přes veškerou redundanci, ale stačí nezaplatit, nebo nemít spojení, anevo to prostě firma jednoho dne zavře, protože krachne, nebo jí to nařídí nějaký diktátor, a nic si na nich jeden nevezme.
yndezit
Inventář

Odeslat příspěvekod aikoN 26. 1. 2025 16:16

Goesson píše:
aikoN píše:

nemuzes se do toho tak zamotavat... proste ťamťung ani tim, ze nabizi trojnasobny pocet modelu v realcich od ultra low cost pro mega drahe apod. neni schopen konkuretovat vyrobci s tretinou modelu mirici jen do luxury segmentu..

zda to poberes ci ne je uz dale tvuj problem

Však to jsem i uznal. Jen koriguji ta tvoje nadnesená čísla.
aikoN
Veterán

Odeslat příspěvekod Goesson 26. 1. 2025 16:18

zadna nejsou, je to presne na kus
aikoN 25. 2. 2025 “ještě na gymplu jsem na dané téma napsal několik seminárních prací”
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod aikoN 26. 1. 2025 16:19

Ani, přesně na kus +/- 10 kusů :D
aikoN
Veterán

Odeslat příspěvekod myšpulín 26. 1. 2025 16:20

Taky mám zkušenosti s mrtvými SD kartami, nedávno v práci jsem jednu potřeboval a díky tomu jsem zjistil kolik jich to má za sebou, SanDisk, Kingston...
myšpulín
Inventář

Odeslat příspěvekod MV_cz 26. 1. 2025 16:46

yndezit píše:Ale jo, kdysi umíraly paměti dost, ale poslední roky se to vyhýbá.
Jak dokumenty v emailu?
To jako spoléháš, že v případě potřeby to vytáhneš z emailu online? Kdekoli jseš?

Foto dokladů není třeba pořád, ale je to berlička, když svoje ztratíš, nebo je ukradnou. A taky do registrací všeho možného (banky, půjčovny apod.)

Jinak i ten cloud není stoprocentní.
Technické havárie už tu byly, přes veškerou redundanci, ale stačí nezaplatit, nebo nemít spojení, anevo to prostě firma jednoho dne zavře, protože krachne, nebo jí to nařídí nějaký diktátor, a nic si na nich jeden nevezme.

Jasně nevím sice přesně jaký dokumenty jako myslíš, ale jo, jsou v mailu.
Scany dokladů, no to jsme si psali, to jen taková legrace platná asi stejně jako když bych si je namaloval v malování.
Až krachne gugl, mikrosoft nebo apple tak uvidíme, to spíš dřív nezaplatíš ale i tak máš možnost se k datům furt dostat.
A když se tak bojíš, cloud si můžeš udělat i vlastní, jestli teda data doma na kompu vůbec nějak zálohuješ.
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod aikoN 26. 1. 2025 17:32

yndezit píše:Každá paměť jednou umře, ať už v telefonu, nebo v kartě.

Ano. S tím drobným detailem, že eMMC/UFS chipy mají řádově vyšší životnost, než SD karty.
aikoN
Veterán

Předchozí stránkaDalší stránka