Koutek mobilních telefonů

Diskuse na témata, která se vůbec netýkají aut

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

IV. kolo: Na čem teď jedete?
Alcatel 3 %  2%  [ 3 ]
Apple 35 %  24%  [ 35 ]
BlackBerry 1 %  0%  [ 1 ]
CAT 1 %  0%  [ 1 ]
Google 6 %  4%  [ 6 ]
HTC 1 %  0%  [ 1 ]
Huawei/Honor 9 %  6%  [ 9 ]
LG 3 %  2%  [ 3 ]
Lenovo 3 %  2%  [ 3 ]
Motorola 8 %  5%  [ 8 ]
Nokia 8 %  5%  [ 8 ]
OnePlus 5 %  3%  [ 5 ]
Samsung 36 %  25%  [ 36 ]
Sony 1 %  0%  [ 1 ]
Xiaomi 16 %  11%  [ 16 ]
Realme 1 %  0%  [ 1 ]
Jiný 7 %  4%  [ 7 ]
Celkem hlasů : 144

Odeslat příspěvekod aaaa 25. 1. 2025 18:42

K cemu je ti po 7 letech aktualizace, kdyz to uz HW mobilu nestiha?
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Majkl 25. 1. 2025 18:48

Špatná volba, to je mi líto. Na svůj 8 let starej SE jsem dostával aktualizace i loni. Šlape a stíhá v pohodě. Aktualizaci, co by něco rozbila, jsem nikdy nedostal, kritickejch vulnerabilit už bylo opraveno bezpočet. Každýmu, kdo neaktualizuje, protože se mu pak zpomaluje mobil, můžu maximálně popřát hodně štěstí a možná poradit, ať příště nakoupí jinde
Majkl
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod MV_cz 25. 1. 2025 18:57

To se mu spíš zajebe tím, že ho prostě zasere bordelem.
Sama o sobě nová verze androidu tolik nezpomalí. Neberu v potaz extrémní případy.
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod yndezit 25. 1. 2025 19:17

Zpomalí.
Tohle píšu z 7 let starého mobilu, s Androidem 7. Jen 2GB ram, pomalý, ale co dělá, dělá dobře.
Po aktualizaci na 8mičku, některé apky začaly padat, systém lagoval už jen při otevření homescreenu.
Tak jsem ho zase downgradoval zpět, a klid až doteď, kdy Fio už zařízla poslední verzi smartbankingu pro 7 (apka vydaná v září 2024 už je 'nebezpečná').
yndezit
Inventář

Odeslat příspěvekod MV_cz 25. 1. 2025 19:38

Kdybys tehdy nešetřil, mohl jsi mít o rok starší ale s 3GB RAM, né že by to pomohlo, ale ten klidně s androidem 11 ještě aplikace spustí.
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod _maty_ 25. 1. 2025 19:51

Pokud ma doted android, tak bych na apple neprechazel.. jinak 8a maji nase decka a nestezuji si, ten starsi by rad jabko, idealne to moje, jen holt musi pockat.. a tak vesmes spokojene uziva pixel 8a.
_maty_
Adminův miláček

Odeslat příspěvekod zamis 25. 1. 2025 20:10

yndezit píše:Zpomalí.
Tohle píšu z 7 let starého mobilu, s Androidem 7. Jen 2GB ram, pomalý, ale co dělá, dělá dobře.
Po aktualizaci na 8mičku, některé apky začaly padat, systém lagoval už jen při otevření homescreenu.
Tak jsem ho zase downgradoval zpět, a klid až doteď, kdy Fio už zařízla poslední verzi smartbankingu pro 7 (apka vydaná v září 2024 už je 'nebezpečná').

Tak tomu se rika *****. Nevim jestli se smat, litovat nebo obdivovat... Kazdopadne cumim jak parek
zamis
Mr. Balaton

Odeslat příspěvekod zamis 25. 1. 2025 20:14

MV_cz píše:
zamis píše:Otazkou bude jak bude za 7 let stihat procesor, ktery je uz ted vykonem nekde na urovni stredni tridy...

No to je otázka, asi si nejde představit to srovnávat dneska s telefonem z roku 2018.

Dtto viz Majkl - mediatek se ty army učil od roku 2003 a to spíš byly jen modemy ostatně i Samsung měl tlačítkový telefony a v tom asi nějaký svoje čipy? :D

No prave ze to asi nejde srovnavat. Naroky na dnesni telefony jsou kazdy rok nasobne vyssi kvuli offline umele inteligeci a nenazranosti aplikaci. Kde jsou ty casy kdy se win vlezly na jedno cd. I blba apka na obsluhu kamery ma pres giga
zamis
Mr. Balaton

Odeslat příspěvekod aikoN 25. 1. 2025 20:52

Majkl píše:Špatná volba, to je mi líto. Na svůj 8 let starej SE jsem dostával aktualizace i loni. Šlape a stíhá v pohodě. Aktualizaci, co by něco rozbila, jsem nikdy nedostal, kritickejch vulnerabilit už bylo opraveno bezpočet. Každýmu, kdo neaktualizuje, protože se mu pak zpomaluje mobil, můžu maximálně popřát hodně štěstí a možná poradit, ať příště nakoupí jinde

+1

Neaktualizovat je svým způsobem jako nejezdit s autem na svolávačky. A kdo si reálně myslí, že je lepší, nechat si auto ve stavu, kdy má prokazatelnou vadu, kvůli vzdálenému riziku, že oprava může způsobit vadu jinou?
aikoN
Veterán

Odeslat příspěvekod Arnie J 25. 1. 2025 21:11

Majitelé Octavie 4
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod aikoN 25. 1. 2025 21:49

V tomhle případě bych si řekl, že nemám co ztratit :D
aikoN
Veterán

Odeslat příspěvekod MV_cz 25. 1. 2025 22:05

Arnie J píše:Majitelé Octavie 4

:D
renaultí 1.8 M5P EDC
pežotí 1.2 PT HN05 EAT8
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod yndezit 25. 1. 2025 22:29

zamis píše:Tak tomu se rika *****. Nevim jestli se smat, litovat nebo obdivovat... Kazdopadne cumim jak parek

Proč?
Běhá na tom Tomtom navigace, v multiwindow s jinou v pohledu shora (google maps, maps.me)
Banky, operátoři, spritmonitor, mp3, mesengři, sip, prohlížeče, gps loggery, offline email, office, pdf, cca až 130 aplikací svého času.
Samozřejmě taky garáž appka.
A nebýt toho umělého morálního zastarávání, bylo by jich i víc, protože uměle skončily apky jako Seznam email, Windy/Mapy.cz (tady nové verze přinesly jen jednu mapu offline zdarma), teď Fio, předtím mBank, Bazoš.
Ale narozdíl od normálního kompu, tady aplikace v lepším případě prostě napíše najednou "máte zastaralou verzi" a nazdar.

A nové mobily nabízí z 99procent jen *****ítka jako nevyměnitelné baterie, esim, vypadávající USB-C, nemají jack, a jsou to vesměs pádla. Přicházejí o funkce jako nahrávání hovorů atd, čím dál víc omezují funkčnost, kde je to podle zájmu googlu a prodeje reklamy.
yndezit
Inventář

Odeslat příspěvekod zamis 26. 1. 2025 07:18

Juuu, navigace tomtom :) o ni jsem snad 20 let neslysel
zamis
Mr. Balaton

Odeslat příspěvekod JardaB 26. 1. 2025 07:21

Njn, ale kdysi se mi libila, to jeste bezela na nejaky kalkulacce bez GPS a antenu mela zvlast :D
JardaB
Guru

Předchozí stránkaDalší stránka