Koutek mobilních telefonů

Diskuse na témata, která se vůbec netýkají aut

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

IV. kolo: Na čem teď jedete?
Alcatel 3 %  2%  [ 3 ]
Apple 35 %  24%  [ 35 ]
BlackBerry 1 %  0%  [ 1 ]
CAT 1 %  0%  [ 1 ]
Google 6 %  4%  [ 6 ]
HTC 1 %  0%  [ 1 ]
Huawei/Honor 9 %  6%  [ 9 ]
LG 3 %  2%  [ 3 ]
Lenovo 3 %  2%  [ 3 ]
Motorola 8 %  5%  [ 8 ]
Nokia 8 %  5%  [ 8 ]
OnePlus 5 %  3%  [ 5 ]
Samsung 36 %  25%  [ 36 ]
Sony 1 %  0%  [ 1 ]
Xiaomi 16 %  11%  [ 16 ]
Realme 1 %  0%  [ 1 ]
Jiný 7 %  4%  [ 7 ]
Celkem hlasů : 144

Odeslat příspěvekod Majkl 13. 1. 2025 11:13

Not najs:
Galaxy S25 bude podporovat standard Qi2 s maximem 15 wattů. Magnetický prstenec pro přesné vycentrování telefonu na nabíječce ale zřejmě nebude součástí telefonu, ale bude nutné s k němu dokoupit speciální kryt.
Majkl
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod m_tsch 13. 1. 2025 11:31

Nevím co si o tom myslet, takže počkám na aikona a přijmu jeho názor.
m_tsch
Veterán

Odeslat příspěvekod Lukas063 13. 1. 2025 11:54

Ja si asi i nadále vystačím s S24
Lukas063
Guru

Odeslat příspěvekod lu.kas 13. 1. 2025 12:42

Majkl píše:Not najs:
Galaxy S25 bude podporovat standard Qi2 s maximem 15 wattů. Magnetický prstenec pro přesné vycentrování telefonu na nabíječce ale zřejmě nebude součástí telefonu, ale bude nutné s k němu dokoupit speciální kryt.

Jj, tohle je taky demence. Takže reálně stav stejný jako dnes kdy si můžeš koupit "magsafe" pouzdro.
Podpis -> klik na 'www'
lu.kas
Štamgast

Odeslat příspěvekod lu.kas 13. 1. 2025 12:48

Ale koukal jsem teď, co je potenciální konkurence pro základní S25. Tedy aby to bylo výkonný, slušně fotilo a přitom malý.

Nabízí se Xiaomi 14, potažmo snad brzy do Evropy přicházející 15.
Jenže to je prostě čína, navíc relativně drahá, software nic moc. Hardwarově pecka. Hlavně nabíjení, výdrž baterky... Displej asi bude porovnatelně skvělý.

Nebo Pixel 9. Ale parametrově/výkonnostně je horší než stávající S24, nabíjení a výdrž taky nemá lepší. Vlastně jsem nenašel argument proč ho upřednostnit přes Samsungem.

Jinak všichni dělaj pádla.
Podpis -> klik na 'www'
lu.kas
Štamgast

Odeslat příspěvekod Majkl 13. 1. 2025 12:51

lu.kas píše:
Majkl píše:Not najs:

Jj, tohle je taky demence. Takže reálně stav stejný jako dnes kdy si můžeš koupit "magsafe" pouzdro.

Protože konsorcium rozhodlo, že bude standard qi2 a vedle toho tzv. "qi2 ready", což je právě qi2 bez magnetů, ale výrobci budou moct pořád tvrdit, že podporujou qi2. Rozkošné a prozákaznické…

https://www.businesswire.com/news/home/ ... -Expansion
Majkl
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod lu.kas 13. 1. 2025 13:02

A to je protože výrobci na to serou nebo protože by za použití magnetický kraviny museli platit licenční poplatky?
Podpis -> klik na 'www'
lu.kas
Štamgast

Odeslat příspěvekod MV_cz 13. 1. 2025 13:18

lu.kas píše:Ale koukal jsem teď, co je potenciální konkurence pro základní S25. Tedy aby to bylo výkonný, slušně fotilo a přitom malý.

Nabízí se Xiaomi 14, potažmo snad brzy do Evropy přicházející 15.
Jenže to je prostě čína, navíc relativně drahá, software nic moc. Hardwarově pecka. Hlavně nabíjení, výdrž baterky... Displej asi bude porovnatelně skvělý.

Nebo Pixel 9. Ale parametrově/výkonnostně je horší než stávající S24, nabíjení a výdrž taky nemá lepší. Vlastně jsem nenašel argument proč ho upřednostnit přes Samsungem.

Jinak všichni dělaj pádla.

Holt si člověk zvykne, stejně jako odešla notifikační dioda, výměnná baterka, hardwarový čudlíky... Už mi pádlo neva, do jedný kapsy se akorát nevešlo, ale i auta se přizpůsobila a telefon se tam vejde.
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod lu.kas 13. 1. 2025 13:22

Výměnná baterka mi nechybí, jednou za x let co je potřeba nová to klidně dám do servisu.
Notifikační dioda mi taky nechybí, always on displej jí plně nahradil a je i užitečnější.
Hardwarový čudlíky, po těch se mi občas zasteskne. Ale z pragmatického hlediska "co největší displej v co nejmenším formátu" je taky rád vypustím.

Ale kapsy a ruce mám furt stejně velký, do těch mi prostě jakýkoliv 6,3"+ pádlo nesedí a sedět nebude.
Podpis -> klik na 'www'
lu.kas
Štamgast

Odeslat příspěvekod MV_cz 13. 1. 2025 13:28

Tak to máš fest malý kapsy, když už nepoberou o 13 mm větší telefon na výšku, 4 mm na šířku. Uznávám ten cm víc může být naprd ale to spíš víc ten telefon kouká ven
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod lu.kas 13. 1. 2025 13:38

Poberou, ale nepohodlně.
Podpis -> klik na 'www'
lu.kas
Štamgast

Odeslat příspěvekod m_tsch 13. 1. 2025 13:41

Si kup lacláče, vole, tam dáš i tablet.
m_tsch
Veterán

Odeslat příspěvekod Majkl 13. 1. 2025 13:43

lu.kas píše:A to je protože výrobci na to serou nebo protože by za použití magnetický kraviny museli platit licenční poplatky?

Bohužel ta první možnost
Majkl
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Lukas063 13. 1. 2025 14:44

m_tsch píše:Si kup lacláče, vole, tam dáš i tablet.

A tak jako...taky řešení No :D
Lukas063
Guru

Odeslat příspěvekod aikoN 13. 1. 2025 14:53

m_tsch píše:Nevím co si o tom myslet, takže počkám na aikona a přijmu jeho názor.

Za mě jsou jedinými nice upgrady procesor a RAM, jinak o ničem. Já si ale větší upgrade možná udělám tím, že přejdu ze základní S23 na Ultru. I tak ale kupuju hlavně, abych uspokojil svoji konzumní touhu, mít furt něco nového. S větší velikostí se hodlám vypořádat tak, že pojedu bez pouzdra a bez ochranného skla, takže ten nárůst nebude takový.
aikoN
Veterán

Předchozí stránkaDalší stránka