Koutek mobilních telefonů

Diskuse na témata, která se vůbec netýkají aut

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

IV. kolo: Na čem teď jedete?
Alcatel 1 %  0%  [ 1 ]
Apple 34 %  27%  [ 34 ]
BlackBerry 1 %  0%  [ 1 ]
CAT 1 %  0%  [ 1 ]
Google 3 %  2%  [ 3 ]
HTC 1 %  0%  [ 1 ]
Huawei/Honor 9 %  7%  [ 9 ]
LG 2 %  1%  [ 2 ]
Lenovo 2 %  1%  [ 2 ]
Motorola 6 %  4%  [ 6 ]
Nokia 7 %  5%  [ 7 ]
OnePlus 5 %  4%  [ 5 ]
Samsung 31 %  25%  [ 31 ]
Sony 1 %  0%  [ 1 ]
Xiaomi 13 %  10%  [ 13 ]
Realme 1 %  0%  [ 1 ]
Jiný 6 %  4%  [ 6 ]
Celkem hlasů : 124

Odeslat příspěvekod evlo 2. 6. 2023 15:08

Naopak display si musí vyměnit člověk sam
evlo
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Majkl 2. 6. 2023 17:09

https://9to5mac.com/2023/06/02/folding- ... rola-razr/

Plán jasnej. USB-C titanovej iPhone letos, ohejbací v 2025.
Majkl
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod evlo 2. 6. 2023 17:27

Proč ne, stejně to neumí vyrobit bez diry
evlo
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod polda 2. 6. 2023 20:38

Zas do přední kapsy kalhot dobrý
polda
Veterán

Odeslat příspěvekod aikoN 4. 6. 2023 08:43

Skládačka je za mě super nápad. Co mě na současných telefonech sere, je to, že je nemůžu nosit v přední kapse kalhot, aniž by mě při sezení/ohýbání netlačil do boku, do žeber apod. Což složení napůl může řešit.
aikoN
Veterán

Odeslat příspěvekod Redlajn 4. 6. 2023 10:08

Žeber? Jak vysoko máš kalhoty?
Redlajn
Inventář

Odeslat příspěvekod aikoN 4. 6. 2023 10:12

Občas při sedání vyleze z kapsy a dloubne mě do žeber (a pak spadne na zem) :D
aikoN
Veterán

Odeslat příspěvekod Hustoles 4. 6. 2023 10:27

Redlajn píše:Žeber? Jak vysoko máš kalhoty?

23.jpeg
23.jpeg (5.4 ) Zobrazeno 566 krát
Hustoles
Chameleon Garáže

Odeslat příspěvekod Majkl 6. 6. 2023 17:25

Dneska jsem S21 v práci konečně vrátil; už jsme si dohráli. Někam jsem u toho zašantročil SIMku. Snad ji najdu.
Majkl
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Majkl 8. 6. 2023 13:02

Našel. Jelikož teď jedu na jeden nejmenovanej sraz a mám chvíli času, vypíšu tu teda dojmy, co jsem z S21 nasbíral. Předpokládám, že to všechny moc zajímá, a Maty stejně neprodává, tak není co zkazit.

Samsung Galaxy S21 budu předpokládat, že měla bejt menší verze vlajkový lodi. Velikostně OK, dobře se drží v ruce. Má plastový záda, takže působí trochu levně, ale nevadí; stejně to všichni soukají do krytů (já žádnej neměl). Asi je to plastovejma zádama a hliníkovým rámem, že je mezi nima ostrej přechod, kterej trochu škrábe; nejvíc v rozích (vyjma toho s foťákem). Ten, co jsem měl, taky trochu rachtal, když jsem s ním zatřásl; nezjistil jsem proč.

Always-on displej je víc nastavitelnej než na iPhonu (zjevně, protože má taky asi 30 let náskok), ale stejně jsem nakonec zůstal u nejjednodušších digitálních hodin. Ty taky (na rozdíl od iPhonu) nesvítěj na jednom místě, ale putujou po displeji; což je samo o sobě OK, ale zjistil jsem, že mi vadí, když jsou jen trochu uhnutý ze středu. 8-D Taky to vypadá, že displej svítí furt, i když člověk položí telefon na bříško; to jsem nezkoumal nějak zhluboka.

Nemohl jsem si zvyknout, že musím displej budit dvojitým poklepáním; iPhonu stačí jedno klepnutí. To je samozřejmě můj zvyk, ne problém telefonu; ale za tu chvíli jsem se nepřeučil.

Kvůli tlustýmu ochrannýmu sklu jsem nemohl vyzkoušet poddisplejovou čtečku prstů, takže jsem byl odkázanej na odemykání obličejem… na což jsem si tu už stěžoval. Poznalo mě to tak v 60% případů, ve tmě skoro vůbec. A samozřejmě to není bezpečný, jde to oblbnout fotkou.

Překvapil mě displej: Vůbec se mi nelíbil. Jsou tam možnosti úprav, ale vůbec se mi nepodařilo ho vyladit tak, aby barvy vypadaly v mejch očích, jak mají. Při srovnání s iPhonem to vypadalo otřesně. Taky to může bejt mejma očima… ale bohužel.

Reproduktorky jsou stereo, ale taky nehrajou nějak zvlášť dobře. Sám je nepoužívám v podstatě vůbec, tak by mi to asi bylo jedno. Na hlasitou hudební produkci to není (to teoreticky žádnej telefon, nicméně v případě srovnání iPhone hraje o míle líp).

Baterku jsme nedořešili, ale asi nebyla v top stavu. AccuBattery ukazoval po přepočtu kondici 93% a výdrž tomu tak nějak odpovídala; při mým použití by mi vydržel sotva den.

Vibrační motorek doufám, že Samsung už opravil. Tenhle dutej bzukot si pamatuju už Galaxy S8 (a z nejlevnějších Nokií, když je vyráběli Číňani). Na oznámení hovorů to poslouží, ale jako haptika v menu a na klávesnici to není moc dobrý. V levnější řadě A bych to toleroval, u S ne.

Dá se to ovládat stejnejma gestama jako iPhone, za což jsem byl rád. Jen gesto zpět se chová trochu jinak, což chce zvyk (v iPhonu je to fakt doslova gesto, co přechází mezi obrazovkama, na Androidu to emuluje stisk tlačítka). Zjistil jsem, že prakticky všichni moji kolegové s Androidama stejně používají čudly na dně displeje; škoda.

Výchozí klávesnice je fajn (kromě zmiňovaný haptiky). Podporuje českou qwerty (nevím, kdy se to naučili, v S7 ještě nebyla). AR emoji mě děsí pořád stejně. Klávesnice ukazuje jinak vypadající set smajlů než GUI aplikace (ve Whatsáppku, FB messengeru i výchozí aplikaci na SMSky, asi od Googlu). To by chtělo spravit

Něco trochu ke kustomizaci: změna tapety je trochu jednodušší než na iPhonu (kde už teď víme, že iOS 17 to neopraví, naopak rozšíří na iPadOS), hlavně v tom, že je možný jednoduše nastavit vlastní fotku na home i lock. Taky to má témátka; všechny placený, takže jsem žádný nevyzkoušel, ale kdybych měl Samsunga mít dlouhodobě, po nějakým bych se podíval, protože se mi hrozně nelíběj standardní UI ikonky.

Pak mě zaujala věc, kterou beztak nikdo nepoužívá: nastavení vlastního zvuku na notifikace. Není to tak snadný. 8-D Při volbě vyzvánění je k dispozici čudl pro přidání vlastního zvuku z paměti telefonu; u volby notifikací z nějakýho důvodu nikoli. Musí se to udělat postaru manuálním přesunem zvukovýho souboru do složky Notifications, která je ale defaultně skrytá (dokud do ní člověk něco nevloží). Povedlo se mi to až přes androidí verzi Total Commanderu.

Moje oblíbený vyzvánění bylo “Single Tone”. Vyzváněcích zvuků je hodně; většina z nich je nepoužitelnej kýč, ale cca 5 zvuků by se dalo. Telefon mám z 90% času potichu, ale i tak vždycky vybírám něco pro těch zbylejch 10%.

Widgety teda taky nic moc (tady navzdory mnohaletýho náskoku před iOS). S výjimkou hudebních; ty jediný bych asi používal (plus měsíční pohled na kalendář na separátní obrazovce).

Už by si mohli odpustit některý předinstalovaný appky (Facebook, Netflix, Amazon atd.) Překvapivě jiný, co bych čekal, chyběly; pro appku na textový poznámky nebo hudební přehrávač jsem si musel sáhnout do Galaxy Storu. Lokálně uložený soubory neměl telefon v čem přehrát (Spotify ani YT Music nepomůžou). Zvláštní volba.

Samsung účet jsem si nevyráběl, takže některý věci jsem otestovat nemohl. Třeba Bixby… velká škoda. :-)

A to je asi vše. Nikdo to stejně číst nebude, aspoň jsem ale pěkně zaplácnul čas.
Majkl
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod m.a.x.i.m.u.s 8. 6. 2023 13:19

Mám v práci práci do které se mi nechce, tak jsem to přečetl :D

Always-on displej opravud svítí pořád a jen se zeslabý. Důvod netuším. Každopádně cestování je kvůli vypalování pixelů.

Reproduktorky jsou stereo asi spíš na filmy, než na hudbu.

Dá se to ovládat stejnejma gestama jako iPhone
všichni moji kolegové s Androidama stejně používají čudly na dně displeje;
Samsung má ještě jednu aplikaci One Hand Operation + a tam si můžeš gesta ještě vylepšit a mít jiné na potah nahorů, dolů a bokem. A to i při čudlech dole na displeji.
m.a.x.i.m.u.s
Potížista

Odeslat příspěvekod glider 8. 6. 2023 13:44

Samsung notes je na poznamky.
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod Majkl 8. 6. 2023 13:56

Ano. Ten jsem musel stáhnout z Galaxy Store.
Majkl
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod glider 8. 6. 2023 14:08

Wtf divne
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod Majkl 8. 6. 2023 14:41

Galaxy Music taktéž.
Majkl
Ex-moderátor

Předchozí stránkaDalší stránka