od PoliceCollector 28. 6. 2012 20:26
Upřímně: i Apple má chyby.
Měl jsem MacBook White Late 2009 Unibody. Do 3/4 roku šel z baráku. Proč ? Protože Apple NEUMÍ PLASTY ! Notebook za 25k za chvíli prasknul, začala se mu sekat klávesnice, odloupla se guma na spodku a na vyměněném LCD se objevily kočičí oči (prosvítající podsvícení). Naštěstí se ale český distributor zachoval fér a vrátil mi peníze. Já si pak koupil MBP Early 2011 a ten je skálopevný, nepoškábaný, krásný....
Ovšem protože jsem si tam nahrál data z C2D Whitu, na to hodil Liona atd. tak se to taky trošku seká, ovšem já si zasekal externí úložiště a teď nevím jak to přehrát, takže na reinstall se zatím jen chystám, jak vyjde Mountain Lion tak udělám čistý reinstall. Prodávat notes, protože má zasekaný systém (i u Applu to jde) to je přece blbost, Sandy Bridge je dost výkonný CPU.
iPhone jsem měl jak 3GS tak 4, nemůžu si stěžovat, zasekl se mi za 18 měsíců asi jednou, jinak všechno funguje na jedničku, od té doby co jsem tam dal SIMku jsem ji nemusel vyndávat. To se mi líbí, dej tam SIMku, zadej maila a o nic víc se nestarej...Máme doma i Samsung Galaxy S1, je v něm už několikátá verz droidu a blbne furt, nepříjímá třeba MMSky. Přitom ve své době byl konkurencí právě iPhonu 4 a je to jeden z nejprodávanějších telefonů v dějinách... Ale kvalitativně je prostě horší nežli iPhone 4, a až na displej i iPhone 3GS... Jasně Galaxy SIII bude někde jinde....
Ano i MBP hučí. V tomhle vedru ano, pokud se přehrává třeba video a např jsou spuštěné jiné programy (někdy ani nemusí) tak se větráček roztočí, teď když píšu je však MBP zticha....Apple to má nastavené tak že třeba typický seek HDD neuslyšíte téměř nikdy, pokud vůbec, protože HDD se zapíná jen když je to nutné, nehrabe pořád.
Souhlasím s Evlem že Apple je dělaný jako spotřební elektronika, já tomu říkám počítač pro lidi, důležité je že to funguje a tobě může být jedno proč. V EU ho znevýhodňuje kurz 1USD=1Euro... Zásadně nesouhlasím s hodnocením konstrukce ! Pokud někdo s telefonem nebo notebookem hází a chová se k němu jako prase tak se pak nemůže divit že se mu po dvou letech rozpadne, pořád je to elektronika, byť v kovovém těle a chovat se k tomu jak píše Evlo prostě není normální.... Na drsné zacházení jsou designované jiné počítače, třeba ty od Panasonicu.
Nedovedu si představit že bych s iPhonem házel, nebo se choval nepěkně k MacBooku, já si je musel za drahé peníze koupit, svým způsobem je mám rád a potřebuju aby mi dlouho oba sloužily, až budu mít na nové a skončí mi záruka tak je předám dál...