Je iPhone/Apple nemoc?

Diskuse na témata, která se vůbec netýkají aut

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Majkl 3. 6. 2020 14:44

brasci píše:
pozpatku_fijA píše:kluci má smysl jít ze sedmičky do SE, nebo je to vpodstatě to samý?

Podstatne vykonnejsie, lepsi fotak, bezdrotove nabijanie, dlhsia podpora... podla mna ma

A baterka bude lepší, páč na sedmě bůhvíjaká nebyla. Má, má to cenu.
Majkl
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod pozpatku_fijA 3. 6. 2020 15:20

dík
pozpatku_fijA
Veterán

Odeslat příspěvekod MgX 3. 6. 2020 19:07

Na obou telefonech iP11 jsem udělal soft reset (zatím). A zatím na tom, kde je krycí sklo s výřezem se anomálie s neochotou znovu aktivovat displej po odložení od ucha při volání, neobjevila. Zkoušel jsem několikrát. Na druhém, kde je krycí sklo po celém displeji, se objevuje stále, ale ne vždy. Někdy pětkrát po sobě OK, pak třikrát problém. Dokonce se stává, že hned jak vytočím číslo tak displej sám ztmavne bez toho, abych foun dal k uchu. Ale změna je v tom, že jsem schopen (alespoň teď to několikrát šlo, což předtím ne), zapnout displej alespoň bočním tlačítkem hned na první pokus.

Vypadá to na kombinaci problémů, alespoň v této chvíli. Trochu mě překvapuje, že telefon by měl mít problém s průhledným krycím sklem. Jsem byl schválně v hodně velkém světle a telefon odkláním hodně a v rychlosti/či naopak pomalu... a čidlo pak nerozezná rozdíl, že ho zatemním rukou a následně ruku oddělám Zajímavé je, že běžně telefony korektně fungují v poměrně velké tmě a stejně displej rozsvítí.

Kdyby přišlo na hard reset, majkl psal, že není nutné se odhlašovat nejdříve od účtu... před spuštěním obnovy/resetu, ale předpokládám, že to ani ničemu nevadí... že nejdříve telefon odhlásím od Apple ID a následně teprve provedu obnovu/reset.

Telefon byl zakoupen v IT prodejně, která má českou distribuci. Nikoliv přímo od Apple. Tudíž, předpokládám, že výměna kus za kus by neproběhla. Z druhé strany by se mně opravdu vůbec nelíbilo, kdybych po ani ne měsíci provozu telefonu, v případě uznání vady a následné výměny, dostal starý (repasovaný), byť fungující kus. Trošku drsný přístup. Netuším teď, jak je to v zákoně, musel bych nastudovat.

Ano, máte pravdu, ještě jsem neresetoval natvrdo a nezkusil sundat sklo.
S pozdravem MgX
MgX
Nováček

Odeslat příspěvekod Majkl 3. 6. 2020 19:17

Nejdřív sundat, pak resetovat. Fungovat to musí tak, jak ukazuju na videu, jinak je něco špatně.
Majkl
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod MgX 3. 6. 2020 19:58

Samozřejmě. Z druhé strany po té, co jsem před pár dny zařízení koupil, jsem prováděl už asi třetí aktualizaci. Tudíž se nedomnívám, že by obnova něco pokazila, nicméně máš pravdu.

Zatím tam toho zase tolik nemám, byť určitá personalizace proběhla. Spíš se vždycky zajímám právě o potřebu řešit (odpojovat) účty atp. protože jsou zařízení, kde neodpojení účtu od něj, způsobuje kolaps.

Pořád nějak nejsem schopen pojmout, proč zcela průhledná věc vadí vyhodnocení změny, která je evidentní. Pokud se jedná o změnu dopadajícího světla, tak dramaticky. Pokud by přicházela do hry i změna polohy - tak to stejné. Znám několik lidí, co si koupilo za pár šupů sklo z Číny na iP a fungují vesele. OK - nic nenařvu, servis v nejhorším vše jistí. By mně stačilo, kdyby to byl schopen někdo v rychlosti proměřit, zda čidlo dává běžné hodnoty, anebo chybuje, resp. funguje omezeně.

Koukal jsem na App Store a je tam pár utilit pro ověření fungování některých částí telefonu. Kdybyste měli s některou z nich zkušenosti, určitě doporučte. U WP jsem něco podobného měl a hodilo se vícekrát.
S pozdravem MgX
MgX
Nováček

Odeslat příspěvekod burty s krenem 4. 6. 2020 00:33

https://mobilizujeme.cz/clanky/ios-14-dostanou-vsichni-uzivatele-ios-13-androidaci-mohou-jen-zavidet?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_req_id=JRGUvsAVMKz-202006032331&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box

Beee 8-)
burty s krenem
Demakokot

Odeslat příspěvekod Majkl 4. 6. 2020 04:13

Pokud to bude pravda, tak to jde… 8-)

Akorát proč to píšou takhle…
na novou verzi aktualizují i iPhone 6s, 6s Plus a dokonce i první iPhone SE, který byl vydán v roce 2016, tedy před čtyřmi lety
…když 6s je ještě o půl roku starší.
Majkl
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Arnie J 4. 6. 2020 09:22

asi že SE je lowend pro socky :D
SkyActiv-G 165 / FA24D / 1.4 TSI ACT / Busso 3.2 24V / Honda NF13E
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod pozpatku_fijA 4. 6. 2020 09:24

pro mě :love:
pozpatku_fijA
Veterán

Odeslat příspěvekod glider 4. 6. 2020 09:28

Majkl píše:Pokud to bude pravda, tak to jde… 8-)

Akorát proč to píšou takhle…
na novou verzi aktualizují i iPhone 6s, 6s Plus a dokonce i první iPhone SE, který byl vydán v roce 2016, tedy před čtyřmi lety
…když 6s je ještě o půl roku starší.

Jop 6S je najstarsie.
Som zvedavy co to spravi s tym telefonom.
.bad.decision.matters.

goes 24.5.2020 23:11
:D dnes jsi vitez

evlo 29.3.2021 13:26
Gliderovo doporučeni autowerks cajk
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod Pajjoun 4. 6. 2020 09:45

Mam dylena. Mam si koupit SE, nebo nějak nahradim ztracený Xs něčim bez rámu? :-(
Mi dává finančně největší smysl SE...
TS
Pajjoun
Veterán

Odeslat příspěvekod Arnie J 4. 6. 2020 09:50

by ses měl potrestat nějakým androidem za trojku když seš takovej kokot a ztrácíš telefony :D
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod glider 4. 6. 2020 10:02

A find my iPhone nic?
.bad.decision.matters.

goes 24.5.2020 23:11
:D dnes jsi vitez

evlo 29.3.2021 13:26
Gliderovo doporučeni autowerks cajk
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod Arnie J 4. 6. 2020 10:15

ty jo, tohle vypadá dobře za ty love :) Snapdragon 625 s NFC a poloznačka za 3 litry

https://www.alza.cz/motorola-one-lite-n ... 585682.htm
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod MV_cz 4. 6. 2020 10:17

jo jen furt 3GB ram, celý ve skle :( a notifikační diodu to nemá a baterka tentokrát na motorolu nicmoc
ale tím to nepomlouvám, je to takový trend a kdybych si rozšlápl čajomi, jdu do toho :D
renaultí 1.8 M5P EDC
pežotí 1.2 PT HN05 EAT8
MV_cz
Guru

Předchozí stránkaDalší stránka