od MgX 3. 6. 2020 19:07
Na obou telefonech iP11 jsem udělal soft reset (zatím). A zatím na tom, kde je krycí sklo s výřezem se anomálie s neochotou znovu aktivovat displej po odložení od ucha při volání, neobjevila. Zkoušel jsem několikrát. Na druhém, kde je krycí sklo po celém displeji, se objevuje stále, ale ne vždy. Někdy pětkrát po sobě OK, pak třikrát problém. Dokonce se stává, že hned jak vytočím číslo tak displej sám ztmavne bez toho, abych foun dal k uchu. Ale změna je v tom, že jsem schopen (alespoň teď to několikrát šlo, což předtím ne), zapnout displej alespoň bočním tlačítkem hned na první pokus.
Vypadá to na kombinaci problémů, alespoň v této chvíli. Trochu mě překvapuje, že telefon by měl mít problém s průhledným krycím sklem. Jsem byl schválně v hodně velkém světle a telefon odkláním hodně a v rychlosti/či naopak pomalu... a čidlo pak nerozezná rozdíl, že ho zatemním rukou a následně ruku oddělám Zajímavé je, že běžně telefony korektně fungují v poměrně velké tmě a stejně displej rozsvítí.
Kdyby přišlo na hard reset, majkl psal, že není nutné se odhlašovat nejdříve od účtu... před spuštěním obnovy/resetu, ale předpokládám, že to ani ničemu nevadí... že nejdříve telefon odhlásím od Apple ID a následně teprve provedu obnovu/reset.
Telefon byl zakoupen v IT prodejně, která má českou distribuci. Nikoliv přímo od Apple. Tudíž, předpokládám, že výměna kus za kus by neproběhla. Z druhé strany by se mně opravdu vůbec nelíbilo, kdybych po ani ne měsíci provozu telefonu, v případě uznání vady a následné výměny, dostal starý (repasovaný), byť fungující kus. Trošku drsný přístup. Netuším teď, jak je to v zákoně, musel bych nastudovat.
Ano, máte pravdu, ještě jsem neresetoval natvrdo a nezkusil sundat sklo.
S pozdravem MgX