Výběr televizoru do odpoledne!!!

Diskuse na témata, která se vůbec netýkají aut

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod brasci 1. 11. 2024 10:26

Starlink nezvazujes?
brasci
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Arnie J 1. 11. 2024 10:30

Ani náhodou :D
SkyActiv-G 165 / FA24D / 1.4 TSI ACT / Busso 3.2 24V / Honda NF13E
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod MV_cz 1. 11. 2024 11:01

Arnie J píše:To platí možná někde u vás, tady reklamace nic nevyřeší. U T-Mobile mi na rovinu řekli, že je to prostě v ty večery přetížené, že to ví, ale rozšiřovat kapacitu neplánují. O2 očekávám dtto.

A vidíš jako aspoň na jaký kanály je to připojený? Bych odebral tu b20 kam jsou všichni v defaultu nacpaní :D
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod Arnie J 1. 11. 2024 12:06

Nic takového jsem v celém nastavení krabičky bohužel nenašel. Ale je tam toho teda mrtě. Většině z toho vůbec nerozumím, je to složitý jak párek. Jen těch různých interfejsů, co tam je, asi 20, z toho jsou skoro všechny "down", ale když jsem zkusil některé z nich zakázat, tak to celé přestalo fungovat. Pak je tam po kokot nastavení týkajících se QoS, ale co chceš qosovat když se ti to celé dusí, že :)
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod impact 1. 11. 2024 12:42

MV_cz píše:
impact píše:TMO 5G mám jako záložní doma a je to sice rychlý, ale latence žádnej zázrak.

Nicméně nepoužívám žádnej speciální modem, jen mobil pomocí USB-C síťovky připojím k routeru místo kabelového modemu, když zrovna kabelovej net nejede.

Nehraju na tom, ale normálně cally a videa a televize, všechno funguje.
Tvoje varianta bude přeci jen módem v telefonu routovanej na usb síťovku, do modemu a tam další NAT, což bych vlastně byl rád že takovej kočkopes vůbec funguje. USB stick v modem módu píchlej do routeru by byl asi lepší... :)

Přijde mi, že to funguje dobře na to, že síťová karta s power delivery, aby se ten telefon i nabíjel, stála asi pětikilo. :)
impact
Inventář

Odeslat příspěvekod impact 1. 11. 2024 12:48

Arnie J píše:Nic takového jsem v celém nastavení krabičky bohužel nenašel. Ale je tam toho teda mrtě. Většině z toho vůbec nerozumím, je to složitý jak párek. Jen těch různých interfejsů, co tam je, asi 20, z toho jsou skoro všechny "down", ale když jsem zkusil některé z nich zakázat, tak to celé přestalo fungovat. Pak je tam po kokot nastavení týkajících se QoS, ale co chceš qosovat když se ti to celé dusí, že :)

QoS chceš nastavit kvůli limitům na upload, protože když plně vytížíš upload, tak jdou latence moc nahoru (to je to třetí největší číslo na tvém screenshotu, latence při uploadu).

Akorát si nejsem jistej, jestli to jde nějak dynamicky, když se ti rychlost mění v závislosti na čase.

Zkus hledat "sqm upload", většinou to ale umí jen dražší routery.
impact
Inventář

Odeslat příspěvekod Arnie J 1. 11. 2024 13:06

Naah, jsou tam 4 fronty, kterým buď můžeš určit prioritu od nejvyšši po nejnižší (Policy=PRIO) nebo určit váhu (Policy=WRR). Ale rozhození trafficu do těch front je nastaveno nějak haluzně, např. O2TV jde až do fronty, která má třetí nejvyšší prioritu a většina pravidel tam nastavuje priority pro interfacy, které jsou vypnuté zcela. Takový ten bordel, který je v nastavení asi přítomen vždy, ale není nutné ho řešit, pokud má člověk 1 Gbit optiku :)
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod MELLO 1. 11. 2024 13:25

Já sem to teď udělal stejně jako Paul. Po letech sem se ***** na Vodafone koax připojení 350M ( v reálu to jelo tak 10Mb-20Mb přes wifi a platil sem 580 měsíčně. Přešel sem na optiku co natáhli - PODA a mám 1Gb za 200 měsíčně včetně pronájmu routeru. V reálu to jede 300-350 Mb pře wifi a to mi ještě příbuznej z rodin, co dělá ve firmě poskytující připojení řekl, že mi to dokáže odladit na nějakých cca. 650-700Mb reálně pře wifi.
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod Arnie J 1. 11. 2024 13:37

neser
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod MV_cz 1. 11. 2024 14:08

Arnie J píše:Nic takového jsem v celém nastavení krabičky bohužel nenašel. Ale je tam toho teda mrtě. Většině z toho vůbec nerozumím, je to složitý jak párek. Jen těch různých interfejsů, co tam je, asi 20, z toho jsou skoro všechny "down", ale když jsem zkusil některé z nich zakázat, tak to celé přestalo fungovat. Pak je tam po kokot nastavení týkajících se QoS, ale co chceš qosovat když se ti to celé dusí, že :)

A co ti nadělili za touter?
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod MV_cz 1. 11. 2024 14:10

impact píše:

QoS chceš nastavit kvůli limitům na upload, protože když plně vytížíš upload, tak jdou latence moc nahoru (to je to třetí největší číslo na tvém screenshotu, latence při uploadu).

Akorát si nejsem jistej, jestli to jde nějak dynamicky, když se ti rychlost mění v závislosti na čase.

Zkus hledat "sqm upload", většinou to ale umí jen dražší routery.

Tohle nemá moc smysl, navíc to qosuje provider. Jediné jak předběhnout frontu je mít lepší tarif, potvrzeno od TMO guye. Ale jestli ho maj všichni, jsi zas v loji.
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod MV_cz 1. 11. 2024 14:11

MELLO píše:Já sem to teď udělal stejně jako Paul. Po letech sem se ***** na Vodafone koax připojení 350M ( v reálu to jelo tak 10Mb-20Mb přes wifi a platil sem 580 měsíčně. Přešel sem na optiku co natáhli - PODA a mám 1Gb za 200 měsíčně včetně pronájmu routeru. V reálu to jede 300-350 Mb pře wifi a to mi ještě příbuznej z rodin, co dělá ve firmě poskytující připojení řekl, že mi to dokáže odladit na nějakých cca. 650-700Mb reálně pře wifi.

To klidně pojede i gigem po wifi, pakliže na to máš wifi :D ale je to už asi trochu zbytečný no
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod MELLO 1. 11. 2024 14:23

Já si spíš myslím, že u mě bude slabý místo ten USB wifi přijímač...
MELLO
MELLO

Odeslat příspěvekod MV_cz 1. 11. 2024 14:34

Jo, to bude srajda asi. Natáhni tukabel a solvd.
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod MELLO 1. 11. 2024 14:51

Koupím výkonnější s anténama.
MELLO
MELLO

Předchozí stránkaDalší stránka