Výběr televizoru do odpoledne!!!

Diskuse na témata, která se vůbec netýkají aut

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Goesson 17. 12. 2024 10:23

LG je sazka na jistotu nemusi tam byt dementni gugl system a zaroven je tam vsechno... dokonce i program na cviceni, kde se zaregistrujes, pustis si tam pani co cvici a do tabulky se ti zapisuji spalene kalorie a ani nemusis byt doma...
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod Mr.Semtex 17. 12. 2024 10:28

Tak jo.. :D
Mr.Semtex
Hodnostář

Odeslat příspěvekod impact 17. 12. 2024 12:35

Program na cvičení v televizi? Na co? Na to asi nemám argument. :)

Když pominu to, co už bylo řečeno, tedy že ne každej vývojář je schopen nebo ochoten udělat verzi své apky pro kazdej OS a pak to ještě udržovat aktuální, tak za mně ta výhoda Androidu je, že tam máš apky třetích stran.

Dám ti k tomu rovnou konkrétní příklad, když už jsi zmínil youtube.

Místo defaultní aplikace od Google si do Android telky můžeš stáhnout Smart Tube https://github.com/yuliskov/SmartTube - lehkej klient, kterej zařídí to, že vidíš jen videa, bez reklam, bez intro sekvencí, bez komerčních přestávek a podobného balastu, kterej jsou schopný někteří tvůrci nalepit přímo do videa. Což je dost fajn.
impact
Inventář

Odeslat příspěvekod m.a.x.i.m.u.s 17. 12. 2024 13:00

My teď mladému do pokojíku budeme kupovat tv s google, protože má nějaké smart JVC a tam nejde HBO+ a Disney+ taky ne. Tak aby nám nelozil do obýváku. Snad to pomůže :D
m.a.x.i.m.u.s
Potížista

Odeslat příspěvekod Goesson 17. 12. 2024 13:02

impact píše:Program na cvičení v televizi? Na co? Na to asi nemám argument. :)

Když pominu to, co už bylo řečeno, tedy že ne každej vývojář je schopen nebo ochoten udělat verzi své apky pro kazdej OS a pak to ještě udržovat aktuální, tak za mně ta výhoda Androidu je, že tam máš apky třetích stran.

Dám ti k tomu rovnou konkrétní příklad, když už jsi zmínil youtube.

Místo defaultní aplikace od Google si do Android telky můžeš stáhnout Smart Tube https://github.com/yuliskov/SmartTube - lehkej klient, kterej zařídí to, že vidíš jen videa, bez reklam, bez intro sekvencí, bez komerčních přestávek a podobného balastu, kterej jsou schopný někteří tvůrci nalepit přímo do videa. Což je dost fajn.

nevim ja mam youtube premium takze nonsense. proste zadne extra apky tam nejsou. diky za potvrzeni
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod impact 17. 12. 2024 14:36

Nemohu potvrdit.

Ani Premium ti neodstraní všechny reklamy.

Ale mám dojem, že takhle někomu vysvětlovat, jak funguje SponsorBlock je podobný jako vysvětlovat, jak je skvělý mít třeba vyhřívaný volant - není to snadno vysvetlitelné, prostě se to musí zažít.
impact
Inventář

Odeslat příspěvekod Goesson 17. 12. 2024 15:13

jdem dal. stacilo abys rekl ze sis kapku zaprehanel a ne ze v zoufalstvi zacnes nahanet nesmysl jen abys neco mel.
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod MgX 17. 12. 2024 16:11

Koukám, že se tu vaří nějaká předvánoční polévka... už je celkem horká :D :mrgreen: :D
S pozdravem MgX
MgX
Nováček

Odeslat příspěvekod MgX 17. 12. 2024 16:23

Vana666 píše:
impact píše:Jo vypadá dobře, velikost tak akorát a navíc Google TV, to je za mě velký plus díky možnosti instalovat aplikace.

mi se na ní líbí mini led podsvícení s lokální stmíváním, rychlý displej píšou tuším 144 Hz, solidní čitelnost i na přímém slunci a hlavně hezké vyhlazování pohybů + flicker free obraz což je pro mě dost zásadní (i důvod proč jsem nechtěl Samsung)
A není to úplné zrcadlo. Origo byla na displeji fólie a ta teda odrážela fest tak jsem se dost vyděsil, ale po jejím sundání už vše ok.

Snad se neurazíš, když poděkuji za rychlé shrnutí kladů.

Neznám všechny modely TCL, nicméně ty, co jsem měl v rukách, neměly PWM a ty které ano, pak na tak vysoké frekvenci, že jsem sice sem tam měl určitý pocit „něčeho“, ale rozhodně jsem zvládl koukat hodně dlouho bez toho, aby mě bolela hlava, či bylo blbě.
Přesnou frekvenci jsem si kdysi u jednoho modelu ověřoval u zastoupení.
Tím, že tam ona frekvence kmitu nešla výrazně dolů ani při práci s podsvícením/jasem, jsem volně provozoval tuto TV i na hodně tmavo. Za dobrého nastavení i ostatních parametrů pro obraz... typicky ostrost, kontrast, gama, lokální práce s podsvícením, redukce šumu a MPEG artefaktů, jsem docílil mimořádně koukatelného obrazu, který se velice svým projevem blížil OLEDu. Ovšem měl i pro mnohého tu výhodu, že šel provozovat hodně zářivě, což někomu vyhovuje ve světlé místnosti. Osobně toto nepreferuji, ale není od věci takovou rezervu mít.

U TCL je zajímavé, že mají velmi dobře nastavitelný pohyb. Toto i někteří renomovaní výrobci TV stále nějak nedokážou udělat, respektive ano, ale nemají to tak postupně plynule nastavitelné.

Navíc poměr cena/výkon/výbava a přidaná hodnota s pětiletou zárukou u některých modelů už je určitým dráždidlem. Někdo napíše, že mají vyšší počet reklamací. Ano, čtu o tom, nicméně zase povětšinou, když se zjistí problém, tak po krátké době po uvedení do provozu a následně je zastoupením/servisem bez keců řešeno. Někdy i výměnou celého kusu, či základní desky.

Svého času si lidé stěžovali na problémy s firmwarem. Nakonec jsem si sám ověřil, že se jedná o problém na straně Google TV app a onen zádrhel se objevoval i v TV značky Sony, Philips atp. Jen se to tehdy některým hodilo, tak jsem četl neoprávněnou kritiku. Tím nechci napsat, že je vše dokonalé, ale to nikde. A konkrétně problém, o kterém píšu, rozhodně nebyl na straně TCL.
S pozdravem MgX
MgX
Nováček

Odeslat příspěvekod Vana666 17. 12. 2024 18:10

Souhlasím s tvým názorem resp zkušenostmi. Pokud by obraz blikal asi bych to nepřehlídnul. I nastavení obrazu, pohybu apod mi chvilku trvalo ale výsledek je fakt pěkný. Za mě povedená TV za velmi slušnou cenu
Vana666
Servismen

Odeslat příspěvekod Jean ViC 17. 12. 2024 18:31

Bude to garáž tv? :) to už ma rasťo chvála
TDI DSG
Jean ViC
Pan Sklenička

Odeslat příspěvekod impact 17. 12. 2024 21:19

Goesson píše:jdem dal. stacilo abys rekl ze sis kapku zaprehanel a ne ze v zoufalstvi zacnes nahanet nesmysl jen abys neco mel.

To je zajímavej způsbob, jak říct, že vůbec netušíš.
Hyundai je auto do konce života. Zaprvé, nikdy ti ho neukradnou. Zadruhé, nepodaří se ti ho prodat.
impact
Inventář

Odeslat příspěvekod Goesson 17. 12. 2024 21:41

radeji zkoukni nejake videa at se uklidnis
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod impact 17. 12. 2024 21:55

Velmi nekreativní, jak už je poslední dobou takovým tvým standardem.

Tos mohl rovnou napsat, že tě to vlastně vůbec nezajímá a že se jenom potřebuješ zbavit nějakých přebytků žluči, ušetřili bychom si dvě stránky.
Hyundai je auto do konce života. Zaprvé, nikdy ti ho neukradnou. Zadruhé, nepodaří se ti ho prodat.
impact
Inventář

Odeslat příspěvekod Goesson 17. 12. 2024 22:12

dekuji za reakci typka co to ma v pazi. vylozene
Goesson
Veterán

Předchozí stránkaDalší stránka