Výběr televizoru do odpoledne!!!

Diskuse na témata, která se vůbec netýkají aut

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Paul Atreides 31. 10. 2024 20:15

@MgX OK, díky, kdyžtak se ozvu. S tím prvotním updatem TV před nastavením TV jsem počítal.
Paul Atreides
nic

Odeslat příspěvekod Paul Atreides 31. 10. 2024 20:18

Jinak se tou TV završí celý proces změny poskytovatele internetu atd. Nedávno jsem o tom psal na FB. Takže ta TV je taková sladká tečka. :)

"Tak konečně naše domácnost vstoupila do 21. století a místo 70 Mb/s AžDSL od O2 máme 1 000 Mb/s od TMO. Ani nevíte, s jakou chutí jsem na konci září O2 retenčnímu oddělení odpovídal na všechny nabídky NE, NE, opravdu NE, nezlobte se, ale NE, minulé dva roky jste mi tvrdili, že s cenou nelze nic udělat. A dnes je už pozdě na nějaké výhodné nabídky. Ano, Airbank mám a o té výhodné nabídce "-300 Kč za vyúčtování" vím, ale fakt jsem ji u firmy, jako je ta vaše, ani nechtěl poslední rok aktivovat, abyste mě kvůli nějakému dodatečně přidanému bodu ve VŠOP nedrželi u těch svých služeb déle, než je nutné.

Ale je pěkné slyšet, že po zdražení o 50 Kč minulý rok, kdy mi v srdceryvném emailu O2 sdělovalo, jak musí zdražit, protože zdražuje přece všechno, a v podtextu zaznívalo, že za ty ceny, které mám, jsou služby od nich charitativní činnost, se dá dnes dostat i na třetinové nebo ještě nižší ceny za podobné služby. Proč by naši operátoři při tom svém žraní hlasitě nemlaskali, když se další konkurence kvůli neschopnosti státu nemusí bát.

Opět jsem shrnul rentenčnímu oddělení, jak jsem si nadšeně jako jeden z prvních zákazníků pořizoval O2 TV, protože mě zajímaly nejen ty programy jak na satelitu, ale bez satelitu, ale právě a hlavně ta nová technologie. (Mimochodem, víte, že dlouhou dobu šlo - a možná ještě jde - mít vždy všechny O2 programy, protože tarify jen omezovaly, jaké programy vidíte přes STB, ale to neznamená, že k vám stream ze zcela odlišného tarifu nedorazil a nedal se zobrazit. Nezneužíval jsem toho, jen jsem si kdysi na začátku trochu pohrál s nastavením. :) ).

Na retenčním oddělení byli neodbytní, a proto jsem zrekapituloval, jak moje nadšení cca od roku 2013, kdy O2 CZ koupila PPF, vyprchávalo, protože noví PPF poskoci a páni ředitelé v manažementu mi posílali brožury s nadšenými ksichty údajně spokojených zákazníků, ale po doprohlédnutí brožur plných šťastných imbecilů z fotobanky jsem zjistil, že mi salámovou metodou v rámci zlepšování služeb zařízli všechny programy, kvůli kterým jsem si O2 TV pořizoval, a aktivovali mi za stejnou nebo vyšší cenu nějaké sportovní programy, na které přepnu jen omylem. HBO GO klíč pro sledování HBO na jiném zařízení pryč, samotné HBO po čase také fuč, po nějakou dobu CNN a BBC také pryč, ale CNN a BBC mi O2 vrchnost milostivě vrátila. Ale celou dobu si mohu jako kompenzaci pustit nějakou fotbalovou ligu v multidimenzi, či co.

A poslední dva roky s "novou" O2TV, která je nespolehlivá a jako bonus na naší (uznávám, že velmi staré) TV s O2 STB obraz nepravidelně přes HDMI zelená, byly tou příslovečnou poslední kapkou. Poslední dobou obraz zelená také 3x za 6 minut. A ten jejich STB, na který jsem musel po uvedené nové O2TV upgradovat, si samozřejmě nechají doplatit.

Zavedení optiky byla také zábava, ale snad už to bude OK.

Namátkou vybírám.

1) TMO certifikovaný kopáč zvoní takhle jednou před dvěma lety v neděli. Aniž by se předem ohlásil. A že prý když už tahají ten kabel pod chodníkem, navrhuje, že se provrtá i k nám. Koukám na prohlubeň u vjezdu do baráku, kvůli které autem nevyjedu, a říkám, že se nám to nehodí. Zaházejte nejdříve tu díru a pak se budeme bavit o dalším postupu! Domluvíme se hned na pondělí. Kopáč se v pondělí neukáže a a ani se neomluví.

2) Petra vyhazuje kopáče, když se staví asi za měsíc. Kopáč je ožralý. Petra se bojí, že se mu při práci něco stane, nebo že zbourá půlku jiné zdi.

3) Po dvou letech, kdy jsme se otřepali po předchozích zážitcích a na novou nabídku TMO kývli, se z akce "protažení optiky do baráku", která podle obchodníka trvá hodinu, stane záležitost na 6 hodin. Ještě že jsem TMO řekl, že instalace může proběhnout od září, protože jejich časovému odhadu nevěřím a nechci v létě řešit nějaké průšvihy. V září smluvní partner TMO nenajde přípojku. Tedy najde přípojku v dokumentaci, ale už ne v reálném světě. On i já se shodneme, že to je problém, protože pakety přes dokumentaci routovat nepůjde. Chlapík zavolá další posily z původní dodavatelské firmy. Ti přípojku na vyznačeném místě také nenaleznou. Následuje rozborka a sborka dlažby veřejného chodníku. Terén pod chodníkem je rozrytý jak po nájezdu sviní na bukvice. Přípojku myslím nenašli, ale nakonec mě připojili. Nějak "agilně" - detaily mi sdělit nechtěli. :) Poté teprve následovala instalace optického kabelu přímo do domu, kvůli které chlapík ráno dorazil.

Atd.
Ale dobrý. Už jsem přehodil domácí síť včetně smart věciček kompletně na TMO a na konci října mi od O2 přijde poslední faktura. Mezitím jsem zjistil, že "prémiový" modem má problémy s DHCP, jestliže jedna síť má masku 255.0.0.0, ale naštěstí jsem našel workaround."
Paul Atreides
nic

Odeslat příspěvekod Arnie J 31. 10. 2024 20:44

tvl co bych dal za ADSL
SkyActiv-G 165 / FA24D / 1.4 TSI ACT / Busso 3.2 24V / Honda NF13E
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod Paul Atreides 31. 10. 2024 20:50

@arnie. Mohl jsme ti ho přenechat za 290 Kč ještě s nějakými službami (poslední nabídka od O2) a nedoplácel bych STB. :) Ale chápu, že jsi v lokalitě, kde ADSL není.
Paul Atreides
nic

Odeslat příspěvekod JardaB 31. 10. 2024 20:54

To nejal vylepsi prohlizeni garaze? :P
JardaB
Guru

Odeslat příspěvekod Arnie J 31. 10. 2024 20:55

PA: Není no. Optika je na dosah, bude to chtít pořešit než mi jebne.

Jarda: Mám to na práci a je to voser.
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod Goesson 31. 10. 2024 21:20

njn ty mas ty divne prenosy dat no. a holt kvalitni vifina je za dardu
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod MV_cz 1. 11. 2024 07:53

Arnie J píše:PA: Není no. Optika je na dosah, bude to chtít pořešit než mi jebne.

A 5G nechceš? však teď máš LTE, ne? Neomezenka (časová, datová, rychlostní i lokalitou) od TMO za 510 měsíčně. Na chalupě to jede okolo těch 200/80, takže u Vás by mohlo i víc. Akorát koupit nějakej dobrej modem no.
Jinak optika samozřejmě lepší, ale pokud můžu porovnat TMO optiku doma a TMO 5G na chalupě, tak paradoxně je dlouhodobě ten bezdrát spolehlivější pokud blesk nehitne ústřednu :mrgreen: Optiku tady furt nějak ladí a přepojují a mají výpadky (vesměs hlášené), teď už je to dobrý ale první rok po přepojení to bylo skoro co měsíc.

Zkušenosti jsem psal na MM, pač tady to nikoho nezajímá :D https://forum.mobilmania.zive.cz/viewto ... #p13757550 a jo ten "instant" backup taky není špatnej, když jsem přišel o BTS, tak se to připojilo (sice blbě ale furt na práci ok) na BTS úplně mimo dohlednost na druhou stranu za Brodem 8-D
renaultí 1.8 M5P EDC
pežotí 1.2 PT HN05 EAT8
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod impact 1. 11. 2024 08:26

TMO 5G mám jako záložní doma a je to sice rychlý, ale latence žádnej zázrak.

Nicméně nepoužívám žádnej speciální modem, jen mobil pomocí USB-C síťovky připojím k routeru místo kabelového modemu, když zrovna kabelovej net nejede.
impact
Inventář

Odeslat příspěvekod Goesson 1. 11. 2024 08:33

MV_cz píše:
Arnie J píše:PA: Není no. Optika je na dosah, bude to chtít pořešit než mi jebne.

A 5G nechceš? však teď máš LTE, ne? Neomezenka (časová, datová, rychlostní i lokalitou) od TMO za 510 měsíčně. Na chalupě to jede okolo těch 200/80, takže u Vás by mohlo i víc. Akorát koupit nějakej dobrej modem no.
Jinak optika samozřejmě lepší, ale pokud můžu porovnat TMO optiku doma a TMO 5G na chalupě, tak paradoxně je dlouhodobě ten bezdrát spolehlivější pokud blesk nehitne ústřednu :mrgreen: Optiku tady furt nějak ladí a přepojují a mají výpadky (vesměs hlášené), teď už je to dobrý ale první rok po přepojení to bylo skoro co měsíc.

Zkušenosti jsem psal na MM, pač tady to nikoho nezajímá :D https://forum.mobilmania.zive.cz/viewto ... #p13757550 a jo ten "instant" backup taky není špatnej, když jsem přišel o BTS, tak se to připojilo (sice blbě ale furt na práci ok) na BTS úplně mimo dohlednost na druhou stranu za Brodem 8-D

dle reakci mam za to ze to nikoho nezajimalo ani me te MM
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod MV_cz 1. 11. 2024 08:43

impact píše:TMO 5G mám jako záložní doma a je to sice rychlý, ale latence žádnej zázrak.

Nicméně nepoužívám žádnej speciální modem, jen mobil pomocí USB-C síťovky připojím k routeru místo kabelového modemu, když zrovna kabelovej net nejede.

Nehraju na tom, ale normálně cally a videa a televize, všechno funguje.
Tvoje varianta bude přeci jen módem v telefonu routovanej na usb síťovku, do modemu a tam další NAT, což bych vlastně byl rád že takovej kočkopes vůbec funguje. USB stick v modem módu píchlej do routeru by byl asi lepší... :)
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod Arnie J 1. 11. 2024 09:53

MV_cz píše:

Okolo vánoc jsem přešel z T-Mobile LTE na O2 5G. Normálně pevná instalace, tedy anténa na střeše. Zpočátku to jelo dobře (rozuměj těch 50/15 co mi tam nastavili), postupně ale nabrali lidi a zas je to stejná sračka jako to LTE předtím. Prostě v Rajhradě chybí dráty v zemi, všichni jedou přes vzduch, a pak to takhle vypadá. Večer v 7-8 se připojí všichni a jede to 1 Mb/s.
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod MV_cz 1. 11. 2024 09:57

Tak to asi reklamuj, mně LTE 20/5 jelo furt dobře, pak rok asi 100/5 a nakonec jen 40/5 a to už jsem si zvykl na kilo a nechtěl zpět, takže jsem upgradoval.
Když budeš chtít ten neomezenej tarif tak budeš mít top prio na BTS. Nehledě na to, že se můžeš připojit na jinou BTS než třeba tu přeplněnou.
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod Arnie J 1. 11. 2024 10:20

To platí možná někde u vás, tady reklamace nic nevyřeší. U T-Mobile mi na rovinu řekli, že je to prostě v ty večery přetížené, že to ví, ale rozšiřovat kapacitu neplánují. O2 očekávám dtto.
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod Arnie J 1. 11. 2024 10:24

Teď to třeba valí dobře, přestože dole mladej čumí na YouTube (mají ředitelské volno, bo ve škole nejde eletrika). Ale ty večery... A dneska i ráno...

Obrázek

Edit: Koukám, že ty latence nebo co to je jsou brutální.
Arnie J
Tlusťoch

Předchozí stránkaDalší stránka