Výběr televizoru do odpoledne!!!

Diskuse na témata, která se vůbec netýkají aut

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod Goesson 30. 10. 2024 09:33

hlave tam chybi voyo
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod Mr.Semtex 30. 10. 2024 09:41

Není to to červené tlačítko nahoře? :D
Mr.Semtex
Hodnostář

Odeslat příspěvekod glider 30. 10. 2024 09:45

Stlacil som a vypla sa telka.
Pekne sis ma povodil.

Radsej tam mohli dat cisla s moznostou nastavenia preferovanej sluzby.
glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod Tomas B 30. 10. 2024 09:58

Goesson píše:hlave tam chybi voyo

pravda
Tomas B
Guru

Odeslat příspěvekod MV_cz 30. 10. 2024 10:05

Jako ten ovladač není moc pěknej. Kdysi měl aspoň takovej vesmírnej design, ale zas byl celkem nahovno :D
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod Mr.Semtex 30. 10. 2024 13:53

glider píše:Stlacil som a vypla sa telka.
Pekne sis ma povodil.

:D
Mr.Semtex
Hodnostář

Odeslat příspěvekod Paul Atreides 30. 10. 2024 16:19

glider píše:Stlacil som a vypla sa telka.
Pekne sis ma povodil.

Radsej tam mohli dat cisla s moznostou nastavenia preferovanej sluzby.

:D
Paul Atreides
nic

Odeslat příspěvekod MgX 31. 10. 2024 04:55

Paul Atreides píše:
impact píše:Dobrá cena, zbyde teda i na soundbar? :)

Přemýšlím, jestli to má teď cenu, ale to, že zvuk může jít současně z TV i ze SB mě docela láká.
Ta cena přišla ve správnou dobu. Včera jsme měli velký montovací den, kdy jsem dal mj. dohromady tv stolek, který jsme koupili už v březnu. :) Na starý stolek by se ta nová TV nevešla.

Jestli víš, že by se 65” vešla a máš to k sezení 3 a víc metrů, měl jsi vzít 65”. Teoreticky lze TV vrátit a objednat větší.

Soundbar bych řešil, až teprve zjistíš, co z telky leze za zvuk. U některých je velmi slušný a nákupem “obyčejného” a levného soundbaru ho pocitově nemusíš vylepšit.
MgX
Nováček

Odeslat příspěvekod MgX 31. 10. 2024 04:57

A rozdíl v kvalitě a zpracování obrazu u TV na trhu je někdy poměrně propastný. Takže si říct, že je jedno, co vezmu, protože panel není dobrá úvaha.
MgX
Nováček

Odeslat příspěvekod Arnie J 31. 10. 2024 09:07

plný souhlas s oběma příspěvky
SkyActiv-G 165 / FA24D / 1.4 TSI ACT / Busso 3.2 24V / Honda NF13E
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod impact 31. 10. 2024 12:03

65" klidně i o něco blíž než 3m, na filmy fajn.
impact
Inventář

Odeslat příspěvekod MgX 31. 10. 2024 17:26

Ano, dal jsem tam určitou rezervu. Nevím, jak moc mají citlivé oči a jak moc velkou místnost. Ono se to nepíše, ale záleží i na velikosti pokoje. Menší místnost u větší úhlopříčky může tuto pocitově navyšovat a někomu to nemusí být vždy příjemné.
S pozdravem MgX
MgX
Nováček

Odeslat příspěvekod MgX 31. 10. 2024 17:28

Arnie J píše:plný souhlas s oběma příspěvky

Děkuji, vážím si toho. Mám drsné dny a do toho mně pořád nejsou jasný ty dementní ventilky na autě. Takže souhlas s něčím, co napíšu, lehce posiluje mé sebevědomí přestárlého dementního jedince :D
S pozdravem MgX
MgX
Nováček

Odeslat příspěvekod Paul Atreides 31. 10. 2024 18:51

MgX píše:
Paul Atreides píše:
impact píše:Dobrá cena, zbyde teda i na soundbar? :)

Přemýšlím, jestli to má teď cenu, ale to, že zvuk může jít současně z TV i ze SB mě docela láká.
Ta cena přišla ve správnou dobu. Včera jsme měli velký montovací den, kdy jsem dal mj. dohromady tv stolek, který jsme koupili už v březnu. :) Na starý stolek by se ta nová TV nevešla.

Jestli víš, že by se 65” vešla a máš to k sezení 3 a víc metrů, měl jsi vzít 65”. Teoreticky lze TV vrátit a objednat větší.

Soundbar bych řešil, až teprve zjistíš, co z telky leze za zvuk. U některých je velmi slušný a nákupem “obyčejného” a levného soundbaru ho pocitově nemusíš vylepšit.

Ještě jednou díky za rady. Už nic měnit nebudu. I tak jsem výběrem TV strávil víc času, než jsem chtěl. 7. 11. by nám měla TV dorazit (datum jsme vybírali z těch dostupných). A fakt to oproti 32" LCD TV z roku 2009 bude velká změna.

K tomu panelu - rozumím, že TV od různých výrobců se liší, ale spíš jsem měl na mysli, že nejsem žádný fajnšmekr a doma myslím jiného fajnšmekra také nemáme. Nejradši bych se s někým doma dohodl na rozpočtu, do kterého bychom se měli vejít, a bylo by mi jedno, co se vybere. Bohužel i pro kluka je TV "spotřebka" a sice v prodejně se mu také nejvíc líbil OLED, ale doma on i žena říkali, že "všechny ty mnou předvybrané TV jsou pěkné" - bez ohledu na to, jestli šlo o OLED nebo jinou technologii. :) Já bych byl v jeho věku nadšený, kdybych si mohl vybírat gadgety, ale jeho memorování specifikací a výběr technických hraček moc nebere.:)

V prodejně také vnímám, že se TV obrazovky liší, ale když nebudu mít přímé srovnání, budou mi všechny TV oproti té naší připadat skvělé.

U pracovního notebooku bych to řešil víc, i když jsem byl spokojený také v podstatě s jakýmkoli panelem - kromě toho posledního, kdy jsme špatně odhadl, že privacy filter, který jsme ani nechtěl, ale mnou vybraná konfigurace bez něj nebyla, zmrší i IPS, které má svítivost 400-500 nitů. Ono je někdy legrační, když vidím, jak někteří lidé řeší výběr druhého a třetího LCD monitoru, aby se jim zvýšila produktivita, ale přitom jejich produktivita je mizernější než u lidí, kterým stačí jeden monitor. A obávám se, že dotyčné jedince by bez ohledu na počet top LCD monitorů na stole, které mají na stole, v produktivitě překonali i někteří lidé s vysvíceným starým CRT monitorem :-) Berte v nadsázce.
Paul Atreides
nic

Odeslat příspěvekod MgX 31. 10. 2024 19:01

Paul Atreides chápu.

Až to budeš mít doma... kdyby něco bylo potřeba, tak sem napiš. Jestli budu on-line a budu vědět, zkusím vyplodit nějakou myšlenku.

Určitě bych ale začal hned tím, že TV nechám kompletně aktualizovat. Někdo to dělá tak, že TV vlastně vůbec neladí, nic moc nenastavuje, jen se postupně probojuje k aktualizaci. Následně udělá obnovu do přepravních hodnot/plný reset. Teprve potom v klidu vše naladí, nastaví a nainstaluje.

Doporučuji nedávat u OLEDu režim obrazu Dynamický/Živý. Ideálem jsou THX režimy/Kino/Film atp. Také bych neomezoval úplně dopočty pohybu, což někteří ultimativně ladění uživatelé řeší. Nechceš-li telenovelu... OK, ale z druhé strany by mohla telka vykazovat určitou formu „sekání“ pohybu. Je tedy vhodné pohybové posuvníky dát alespoň na minimum.

U zvuku se koukej na to, jaký zvuk právě sledovaný program dodává. Někdy lze přepnout na jiný. Podle toho se pak volí profil. U něčeho je super profil Kino/Film (profil zvuku), ale jinde bude výhodnější třebas Standard.
S pozdravem MgX
MgX
Nováček

Předchozí stránkaDalší stránka