Výběr televizoru do odpoledne!!!

Diskuse na témata, která se vůbec netýkají aut

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod MgX 24. 10. 2024 19:02

Paul Atreides píše:Po 15 letech měníme televizi.
Chtěl jsem koupit Philips s Ambilightem, ale poslední modely mají nový OS Titan a do něj se mi jít nechce. A starší modely (2023) už v obchodech moc nejsou. A vím, že není zrovna nejlepší doba na koupi TV, protože do Black Friday je ještě daleko.

Velikost 55 - větší se nám už na místo, kde máme televizi, nevejde.

Vybral jsem tuhle OLED televizi. LG má Web OS, ale ten snesu.
https://www.datart.cz/televize-lg-oled55b42la.html (Na Planeu bych ji měl po slevách asi za 19 000).

Ještě jsem koukal na QNED LG 55QNED87T6B, ale asi raději už koupím OLED.
https://www.datart.cz/televize-lg-55qned87t6b.htm

TV používáme poměrně málo. Ale ta naše stará TV má už opravdu podivný obraz. Červené tváře lidí, jako kdyby všichni byli pořád těsně před záchvatem mrtvičky. Tmavé scény ve filmech ani po úpravě obrazu nevidíme. Od OLED čekám, že uvidím i toho příslovečného "černocha v tunelu":)

1) TV běží jen večer. Jsou týdny, kdy ji vůbec nezapneme. Poté, co O2 před dvěma lety vypustilo nedodělek zvaný "nová" O2 TV, jsme si museli koupit nový STB. Nový STB, resp. naše stará TV, má asi nějaké problémy s kompatibilitou HDMI, protože nám (ne)pravidelně zelenal obraz na TV - někdy jednou za hodinu, někdy také 3x za 6 minut. :) Poté je nutné přepnout na jiný vstup TV a vrátit se zpět na STB. Příčinou byla opravdu nové STB. Předchozí STB ani další zařízení připojené přes HDMI nezelenají. Dávám to jako ilustraci toho, že když jsme 2 roky vydrželi dělat opičí chvaty s přepnutím výstupu, nároční diváci nejsme a vyhoví nám asi každá TV.

2) O2 TV jsem tento měsíc vypověděl a přejdeme asi na TMO Magentu. DVB-T tunery atd. tedy nevyužijeme. Předpokládám, že pro Magentu použiju aplikaci v TV. I z tohoto důvodu nechci Titan OS.

3) K TV je připojeno Raspberry PI s LibreElec (KODI). Občas si pustíme nějaký film stažený z netu.

4) Rádi si nahráváme a pouštíme různé koncerty. Hlavně pop-vážnou hudbu. Přemýšlím, že by se nám ještě asi vyplatilo koupit Soundbar.

5) Asi si předplatíme hlavně kvůli klukovi na nějakou dobu Netflix. A rád bych konečně viděl i kvůli svému nicku tady nové zpracování Duny.

Tedy ty vybrané TV jsou z vašeho pohledu OK, nebo mám koukat ještě po jiném modelu? Díky.

OLED je dobrá cesta. Pak lze přemýšlet o příslušném operačním systému. WebOS rozhodně není špatný, ale Android TV OS/Google TV OS asi nabídne o něco víc. Z druhého pohledu WebOS může působit více stabilně. V každém případě upozorním, že LG chce aktivovat nějaké reklamní nabídky, které se budou v TV objevovat. Je to teď taková „kauza“. Ale domnívám se, že jak s tím začne jeden, nabalí se další. Takže...

Pokud by z nějakého důvodu vadil OLED, lze koukat na Mini LED. Ty mohou nabídnout vyšší svítivost, ale zase ta černá nebude dokonalá jako u OLEDu.

Jinak u OLEDu bych se koukal po značkách... LG, Panasonic (nižší model s Android TV OS/Google TV OS), Sony.
Domnívám se, že nakonec zůstaneš u LG.
S pozdravem MgX
MgX
Nováček

Odeslat příspěvekod brasci 24. 10. 2024 20:03

Mr.Semtex píše:Nechci být za prasáka, ale stačí na té TV v aplikaci Skylink jít do TV archivu a tam si pustíš i z těchto programů cokoliv co už doběhlo + 7 dní nazpět.. :D

No tvo fakt :D
brasci
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Arnie J 24. 10. 2024 20:07

večer zachráněn :D
SkyActiv-G 165 / FA24D / 1.4 TSI ACT / Busso 3.2 24V / Honda NF13E
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod brasci 24. 10. 2024 20:27

Veru, tv na ktoru je napojeny pc nejde s na druhu sa mi to nechcelo prehadzovat. :D
brasci
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Goesson 24. 10. 2024 21:50

Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod MgX 25. 10. 2024 03:51

Vladce vesmiru píše:Na webu LG začaly flash deals, 77 oled b4 za 56000, 77 c4 za 60000, 65c4 za 40000 atd.
MgX
Nováček

Odeslat příspěvekod impact 25. 10. 2024 05:50

Škoda, že to ještě není ten tandemový systém jako má třeba iPad Pro (dvě vrstvy nad sebou pro zvýšení jasu, LG tomu tuším říká PHOLED).
impact
Inventář

Odeslat příspěvekod Goesson 25. 10. 2024 06:05

zbytecne
Goesson
Veterán

Odeslat příspěvekod Paul Atreides 25. 10. 2024 08:22

MgX píše:OLED je dobrá cesta. Pak lze přemýšlet o příslušném operačním systému. WebOS rozhodně není špatný, ale Android TV OS/Google TV OS asi nabídne o něco víc. Z druhého pohledu WebOS může působit více stabilně. V každém případě upozorním, že LG chce aktivovat nějaké reklamní nabídky, které se budou v TV objevovat. Je to teď taková „kauza“. Ale domnívám se, že jak s tím začne jeden, nabalí se další. Takže...

Pokud by z nějakého důvodu vadil OLED, lze koukat na Mini LED. Ty mohou nabídnout vyšší svítivost, ale zase ta černá nebude dokonalá jako u OLEDu.

Jinak u OLEDu bych se koukal po značkách... LG, Panasonic (nižší model s Android TV OS/Google TV OS), Sony.
Domnívám se, že nakonec zůstaneš u LG.

Díky za názor. Já se nebráním ani alternativám a nejradši bych pořád koupil Philips s Ambilightem + Google/Android TV OS. Kdybych měl koupit nějakou dražší TV, tak by to nesmělo být kvůli nějakým hypotetickým a teoretickým výhodám, protože mnohdy je to reklamština.
Tedy:
1) Dražší TV musí mít nějakou killer funkci, kterou budeme pravidelně využívat. Obraz lepší o 2 procenta v ideálních podmínkách za příplatek 10 000 Kč oželím. :)
2) Anebo TV má nějakou technickou vychytávku, kterou by stálo za to prozkoumat. Za hračky pořád ještě utrácím rád :)

Např. předchozí TV jsem kdysi koupil také kvůli tomu, že se Philips u ní chlubil podporou CEC (Philips myslím tuhle funci nazýval EasyLink). Když jsem ale chtěl tuhle funkci skutečně využít, zjistil jsem, že si podporu napsali, i když TV reaguje jen na on/off - ostatní pakety zcela ignoruje.
O tom, že LG přes tu svou garanci updatů bude asi pushovat reklamy, vím. Bohužel je to jeden z příznaků doby, která se vyžívá v předplatných, pronájmech zařízení a v záplavě všudypřítomných reklam i na zařízeních, které si zákazník koupil.Snad tahle éra nebude mít dlouhého trvání... Ale to už jsme jinde.
Paul Atreides
nic

Odeslat příspěvekod impact 25. 10. 2024 08:56

Tak to bych klidně vzal Philips a za ušetřené peníze přihodil soundbar.
impact
Inventář

Odeslat příspěvekod Paul Atreides 25. 10. 2024 09:07

@Impact Nové levnější TV Philips mají Titan OS. A starší řada je ve většině obchodů vyprodaná, nebo mají poslední kusy na prodejnách apod.
Paul Atreides
nic

Odeslat příspěvekod Arnie J 25. 10. 2024 09:55

Paul Atreides píše:1) Dražší TV musí mít nějakou killer funkci, kterou budeme pravidelně využívat. Obraz lepší o 2 procenta v ideálních podmínkách za příplatek 10 000 Kč oželím. :)

Killer funkce je právě ten obraz. Není lepší o 2 procenta, je to nebe a dudy. Černá černá zejména.
SkyActiv-G 165 / FA24D / 1.4 TSI ACT / Busso 3.2 24V / Honda NF13E
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod glider 25. 10. 2024 10:02

glider
Ja chcem Slovak

Odeslat příspěvekod Arnie J 25. 10. 2024 10:05

To je supr cena, ne?
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod glider 25. 10. 2024 10:12

Asi ano, ked pozwram co sa ponuka.

Za 500e rovnaka uhlopriecka bezny panel.

https://m.alza.sk/55-lg-55nano81-d12323414.htm
glider
Ja chcem Slovak

Předchozí stránkaDalší stránka