Sekačka na trávu, benzinovou, bez pojezdu - jakou?

Diskuse na témata, která se vůbec netýkají aut

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod tomcat999 15. 5. 2011 22:00

na tu stránku sem taky koukal, jenže...pak mi vysvětlete, proč viking dopad tak jak dopad v tomhle testu, hm???

http://www.itest.cz//zahradni_technika/ ... y-2009.htm

Krom motou bych koukal i na kolečka, co třeba tohle:
v servisu kladně mluvili o MTD
Obrázek
http://www.mall.cz/rotacni-benzinove-se ... w?v=480013
Ford Mondeo MKIV 2.0TDCI
Ford Focus II FL 2.0TDCI
tomcat999
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod Mobil-man 15. 5. 2011 23:40

one-z píše:
Má někdo zkušenost s Hitachi, v sekačkách asi celkem rarita...? Mám k této značce "velmi dobrý přístup" :-) , akorát jsem nevěděl, že dělaj i sekačky...

Hitachi dela vyborny veci, mam zkusenost s benzinovym zastrihovacem plotu. Oproti konkurenci krasne lehoucky, ale cena ponekud vyssi. Jak jsou na tom sekacky netusim.
Mobil-man
Nováček

Odeslat příspěvekod pech. 16. 5. 2011 08:57

zkus tý starý nejdřív vyměnit svíčku a vzduchovej filtr :-)
Rip: Škoda 105 DeLuxe 5Q
Sold: Favorit 135LX zvaný Sysel
Aneb já to říkám furt, zlatej karburátor!
A nyní učebnicový příklad produktu globalizace a Francouzským jménem a Českým pasem a strojem jež je svědkem Rumunské obrody s Francouzským srdcem :-)
pech.
Inventář

Odeslat příspěvekod Moucha 16. 5. 2011 09:03

tomcat999 píše:v servisu kladně mluvili o MTD

měli jsme dva sekací traktůrky MTD byli to srajdy.. ale kupodivu asi 5 let vydržel
Moucha
ing. Spokojený

Odeslat příspěvekod jericho26 16. 5. 2011 09:31

místo sekačky koupit např. ovci (ovce dle velikosti zahrady) a hotovo. Má to vlastní pojezd, jakousi automatiku kde to bylo a kde ne a ještě z toho budeš mít vlnu a maso
jericho26
Nováček

Odeslat příspěvekod gewehr 16. 5. 2011 09:35

ovci zije okolo mna dostatok, ja by som potreboval radsej tu kosacku
Ale pozeram ze sastupenie SABO pre SR A CR mam kusok od baraku, tak sa tam cez tyzden zastavim.
María de las Mercedes
Karl Friedrich Benz
gewehr
Inventář

Odeslat příspěvekod gewehr 16. 5. 2011 15:07

María de las Mercedes
Karl Friedrich Benz
gewehr
Inventář

Odeslat příspěvekod CHiP 16. 5. 2011 16:18

jericho26 píše:místo sekačky koupit např. ovci (ovce dle velikosti zahrady) a hotovo. Má to vlastní pojezd, jakousi automatiku kde to bylo a kde ne a ještě z toho budeš mít vlnu a maso

Na prd jsou ale následné exkrementy, zejména když po zahradě lítají děti :-]
S autobusem ujeto 300tis. km bez zaviněné nehody 8)
CHiP
Autobusák roku 2009

Odeslat příspěvekod mafel 16. 5. 2011 16:42

Kvalitní sekačky (mám 10let, drží velmi dobře v mizerným terénu) jsou SABO
http://www.profisekacky.cz/zahradni-tec ... eere/sabo/
V6 3.6 192 kw
V6 3.7 204 kw
V4 2.0 200 kW
mafel
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod MgX 16. 5. 2011 19:46

one-z píše:MgX: nevíš kde si ten test viděl?

Jeden z testů byl - zcela jistě - v časopise dTEST. Pravdou je, že sekačky (asi) byly s pojezdem.

Jo, tak je to tak ... s pojezdem :hm Takže se omlouvám. Myslím, že zadání je bez.

Jen pro úplnost doplním, že na prvním místě Al-ko Aluline (to je jak lulíne :D sorry za OT) 530 BRV, druhý John Deere R54s, třetí Sabo 54A Economy, dále pak Al-ko Silver 520 BRV Premium a Honda HRX537 C2VKEA.
S pozdravem MgX
MgX
Nováček

Odeslat příspěvekod tomcat999 16. 5. 2011 21:53

jestli mountfield stále drží kvalitu, tak tam asi nešáhneš vedle, mě drží přes 10 let.
Ford Mondeo MKIV 2.0TDCI
Ford Focus II FL 2.0TDCI
tomcat999
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod one-z 17. 5. 2011 00:11

pech. píše:zkus tý starý nejdřív vyměnit svíčku a vzduchovej filtr :-)

Rozebral jsem jí, na rozebrání je potřeba povolit asi pět šroubků a v ruce zůstanou tři kusy, které tvoří motor, je to tak jednoduché až jsem si s tím nevěděl rady :D Naštěstí přijel kámoš, rozebírat to umí i poslepu. Navnadil mě, že nová netřeba. Po smontování chvíli šla hezky a pak zas nanovo... Tak zítra se budou přehazovat díly z jeho, tak snad to neskončí dvěma rozbitýma sekačkama :D
one-z
Inventář

Odeslat příspěvekod zdenek 17. 5. 2011 09:15

tomcat999 píše:jestli mountfield stále drží kvalitu, tak tam asi nešáhneš vedle, mě drží přes 10 let.

tys mě poránu rozesmál :D já zase po zkušenostech s jejich traktůrkem říkám že nic horšího než Mountfield není
zdenek
Štamgast

Odeslat příspěvekod kejki3 18. 5. 2011 10:38

one-z píše:
pech. píše:zkus tý starý nejdřív vyměnit svíčku a vzduchovej filtr :-)

Rozebral jsem jí, na rozebrání je potřeba povolit asi pět šroubků a v ruce zůstanou tři kusy, které tvoří motor, je to tak jednoduché až jsem si s tím nevěděl rady :D Naštěstí přijel kámoš, rozebírat to umí i poslepu. Navnadil mě, že nová netřeba. Po smontování chvíli šla hezky a pak zas nanovo... Tak zítra se budou přehazovat díly z jeho, tak snad to neskončí dvěma rozbitýma sekačkama :D

U B+S je potřeba měnit membránku a tohle samopřidávání ovlivňuje takové pérko u páček plynu. Strýc už dva roky jezdí pro novou sekačku a vždycky dá to starou znovu dohromady 8-P

A k těm testům AL-KO, když konečně po záruce byla odstraněna závada s blbým chytáním, je dobrá, ale kolečka mají malý vzorek, nevíte, nakolik je to zaměnitelné? A co to přijde?
Osobně stále více oceňuji příšerně drahé značkové věci, ta vychytanost je super (Bosch, Gardena)
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
Štamgast

Odeslat příspěvekod one-z 1. 6. 2011 19:31

Aby tady byl nějaký závěr :-) Nakonec se nic neprohazovalo a nezkoušelo, z kámoše bylo cítit, že se mu do jejich nechce vrtat, asi aby se nerozbila, tak jsem mu pak už neříkal...

Vybral jsem tuhle http://www.akcehitachi.cz/index.php?id= ... on=product
- silnější motor, řada 500
- mulčování se mi líbí velice, aspoň nebude odpadní tráva
- mytí vodou se mi líbí převelice :-))

Dnes sice přišla, ale zjistil jsem, že je to ona, ale plus pojezd, liší se v označení akorát konečným písmenkem A nebo B, takže až přijde ta správná, tak napíšu zkušenosti :-)
one-z
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka