Sekačka na trávu, benzinovou, bez pojezdu - jakou?

Diskuse na témata, která se vůbec netýkají aut

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod one-z 15. 5. 2011 12:00

Ahoj, tak stará sekačka nějak začala haprovat. Kolísání otáček, vždycky to vynechá, otáčky padají, tak si to hodí plnej plyn a zas se ztěžka otáčky zvednou a furt dokola. Jedno sečení to už udělala loni, ale sama se opravila. Letos dvě sečení ok a teď třetí zas blbla... Je ovšem asi 17 let stará, tak nvm jestli má cenu se jí pokoušet zpravit...
Koukal jsem a Mountfield prodává snad pořád tu samou, jen má motor už asi o 1,5k méně, asi taky nějaká euro norma :D

http://www.mountfield.cz/sekacka-g-44-p-1SEK2104.html

Nebo by byla lepší alternativa? Motor Briggs&Stratton se osvědčil na výbornou :-)
one-z
Inventář

Odeslat příspěvekod gewehr 15. 5. 2011 12:20

Mam uplne rovnaky problem, dokonca aj vek kosacky sedi.
gewehr
Inventář

Odeslat příspěvekod evlo 15. 5. 2011 12:23

Hele a je normalni, ze z toho vykinga po nastartovani vyleti oblacek jak ze stary avie? :)
evlo
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Anonymni 15. 5. 2011 12:54

co třeba husqarna R145 hm?
Obrázek
Anonymni

Odeslat příspěvekod *Victor* 15. 5. 2011 14:16

evlo píše:Hele a je normalni, ze z toho vykinga po nastartovani vyleti oblacek jak ze stary avie? :)

Pokud to není diesel, tak jsi obrátil motor a olej natekl, kam neměl.
Fabbrica Italiana Automobili Torino
*Victor*
Pozorovatel

Odeslat příspěvekod m4lcolm 15. 5. 2011 15:03

jj. Jinak Viking+Stihl rulezz.
m4lcolm
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod one-z 15. 5. 2011 18:39

malcolm: čéče, líbí a moc. Madlo plynu přes celou šířku (stejně jako to mám teď), výška sečení se také nastavuje pohodlněji... Máš i nějakou osobní zkušenost? Netrhá se ten textilní koš?

maty: moc bytelně na mě nepůsobí a hlavně je zbytečně dražší, ač má nějaké funkce navíc, ale jinak dík za tip ;-)
one-z
Inventář

Odeslat příspěvekod evlo 15. 5. 2011 19:03

*Victor* píše:
evlo píše:Hele a je normalni, ze z toho vykinga po nastartovani vyleti oblacek jak ze stary avie? :)

Pokud to není diesel, tak jsi obrátil motor a olej natekl, kam neměl.

Tak ja neobracel nic 100%, ale nemuzu to rict o ostatnich :) Pocitam, ze to asi nicemu neva, ne?
evlo
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod MgX 15. 5. 2011 19:26

Já osobně používám sekačku s pojezdem značky Husqvarna. V testech, které jsem nedávno viděl - pro mě překvapivě - (pokud se nepletu) vyhrála značka Alko.
S pozdravem MgX
MgX
Nováček

Odeslat příspěvekod Anonymni 15. 5. 2011 21:09

kukni sem tam je přehled výrobců sekaček a kolik maj hodnocení... snad se tomu dá i trošku věřit :-)

http://www.sekackynatravu.net/index.php ... &Itemid=11
Anonymni

Odeslat příspěvekod one-z 15. 5. 2011 21:18

evlo: imho to udělá ve větší či menší míře každá sekačka. Před startem se to přechlastá a než se spálí bohatá směs, tak to trošku začmudí. Když se náhodou dostane olej kam nemá, tak to je kouřová clona několik desítek sekund, proto jsem taky sekačku přestal čistit. Čistím jí jednou ročně na podzim při výměně oleje a překvapivě tam nalepenýho skoro nic nebylo :-)

Má někdo zkušenost s Hitachi, v sekačkách asi celkem rarita...? Mám k této značce "velmi dobrý přístup" :-) , akorát jsem nevěděl, že dělaj i sekačky...

MgX: nevíš kde si ten test viděl?

maty: Viking nejlepší hodnocení, to se mi líbí :-) a dík za odkaz ;-)
one-z
Inventář

Odeslat příspěvekod Anonymni 15. 5. 2011 21:19

jj já ani nevěděl, že jsou v docela přijatelné ceně.. ale stiga, viking a husqarna budou good, i to alco by mohlo být o.k, má ji tchán a dobrý, vyhnout se hlavně hecht..
Anonymni

Odeslat příspěvekod one-z 15. 5. 2011 21:34

Ještě uvidím jakou cenu budu mít na Hitachi... Jinak viking je favorit...
one-z
Inventář

Odeslat příspěvekod I.Indigo 15. 5. 2011 21:56

_maty_ píše:co třeba husqarna R145 hm?
Obrázek

Vynikající stroj. Výborný především na mulčování díky tvaru bubnu. Pro sběr do koše je dobré mít jiný nůž. Jeden je buď na mulčování (tedy hůře vyhazuje, ale jde to) a zahnutý nůž je na sběr do koše (zvládá i mokrou vysokou trávu).
I.Indigo
Kolemjdoucí

Další stránka