Vyber notebooku - opet

Diskuse na témata, která se vůbec netýkají aut

Moderátor: Moderátoři AutoRevue.cz

Odeslat příspěvekod MarkFX 24. 1. 2024 10:01

Tak nakonec to vypadá že si vybere to "synovcovo" Lenovo.. :)

Taky schvaluju, má to lepší displej a notebook je tělem normálnější, tenčí lehčí na přenášení, než ty masivní herní.. Horší to asi bude s chlazením no.. Ale stejně nevím jaké hry na tom chce hrát a soudruzi inženýři ve výrobě to snad nějak vymysleli že to chlazení bude zvládat.. :)
Kolo je poslední vynález stvořený člověku pro radost

Majkl vP. > I kdyby všichni byli úplně ticho, tak Mark přijde a něco řekne. On něco řekne, Já chci něco říct, ale on něco řekne.. chci zas něco říct, ale on zase něco řekne

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Štamgast

Odeslat příspěvekod MarkFX 24. 1. 2024 10:04

no i když koukám že ho nemají skladem a když jsem zkoušel jinde googlit tak stojí kolem 27tis.. :hm

https://www.czc.cz/lenovo-ideapad-5-pro-16arh7-seda_6/383072/produkt

Ještě včera tam ale myslím byl.. :-| tak to vypadá že se možná bude muset hledat něco jiného.. :-\

Majkl vP. > I kdyby všichni byli úplně ticho, tak Mark přijde a něco řekne. On něco řekne, Já chci něco říct, ale on něco řekne.. chci zas něco říct, ale on zase něco řekne

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Štamgast

Odeslat příspěvekod Arnie J 24. 1. 2024 10:07

no jo už ho nikdo nenabízí
SkyActiv-G 165 / FA24D / 1.4 TSI ACT / Busso 3.2 24V / Honda NF13E
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod Vana666 24. 1. 2024 10:12

podobný jsem kupoval loni akorát jen s FHD displejem což mi na té veikosti nevadí
ale měl i volný slot na druhý disk tak jsem do něj hned přikoupil 2TB SSD pač jen půl tera základního disku mi přišlo žalostně málo

měl jsem přetím taky ideapad už dost starý a na tom novém opravili prakticky vše co mi na starém vadilo, musím dát Lenovo velkou pochvu :-)
Vana666
Servismen

Odeslat příspěvekod MV_cz 24. 1. 2024 20:40

MarkFX píše:Tak nakonec to vypadá že si vybere to "synovcovo" Lenovo.. :)

Taky schvaluju, má to lepší displej a notebook je tělem normálnější, tenčí lehčí na přenášení, než ty masivní herní.. Horší to asi bude s chlazením no.. Ale stejně nevím jaké hry na tom chce hrát a soudruzi inženýři ve výrobě to snad nějak vymysleli že to chlazení bude zvládat.. :)

No radši bych nemyslel za inženýry ale spíš si přečetl recenze :D
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod MgX 24. 1. 2024 21:22

MarkFX píše:Tak nakonec to vypadá že si vybere to "synovcovo" Lenovo.. :)

Lenovo Legion 5 - vyber si konfiguraci. Údajně mají dobře navržené chlazení. Starší kus mám doma. Funguje, zatím. U herních NTB je výhodné, že mají jednak výkon a jednak by měly mít lépe vyřešeno chlazení.
S pozdravem MgX
MgX
Nováček

Odeslat příspěvekod MarkFX 25. 1. 2024 10:18

Tak mě je to s chlazením jasný.. :D Tak nějak celá koncepce herního notebooku moc nejde dohromady, funguje to pořádně u strojů za víc desítek tisíc a je to velká tlustá těžká krabice.. :D

Ale když to ona chce, tak ji to asi nevymluvím.. :D

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Štamgast

Odeslat příspěvekod lu.kas 25. 1. 2024 10:19

Herní notebook... To je něco jako Sportovní SUV
Podpis -> klik na 'www'
lu.kas
Štamgast

Odeslat příspěvekod MV_cz 25. 1. 2024 10:22

MarkFX píše:Tak mě je to s chlazením jasný.. :D Tak nějak celá koncepce herního notebooku moc nejde dohromady, funguje to pořádně u strojů za víc desítek tisíc a je to velká tlustá těžká krabice.. :D

Ale když to ona chce, tak ji to asi nevymluvím.. :D

Naopak, vetší zlo je mít tenkej mogbuk s dedikovanou grafikou a věřit v to, že se to uchladí a bude míti nějakej rozumnej výkon. Výrobci ještě fyzikální zákony neochcali :D
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod Arnie J 25. 1. 2024 10:28

a když už tenký, tak maximálně Ryzen v U provedení a nějakou 4050 ... to má ještě nějakou šanci rozumně fungovat
SkyActiv-G 165 / FA24D / 1.4 TSI ACT / Busso 3.2 24V / Honda NF13E
Arnie J
Tlusťoch

Odeslat příspěvekod lu.kas 25. 1. 2024 14:15

Mám v tenkým Ryzen 7 5825U, bez dedikovaný grafiky, a topí teda dost, resp. ventilátor slyším častěji než bych chtěl.

Ale to může být blbá implementace od dy
Podpis -> klik na 'www'
lu.kas
Štamgast

Odeslat příspěvekod MV_cz 25. 1. 2024 14:41

Měď je drahá
MV_cz
Guru

Odeslat příspěvekod lu.kas 25. 1. 2024 15:23

Lakatoš od vedle taky říkal.
Podpis -> klik na 'www'
lu.kas